Epson je objavil svoje Evropsko trajnostno poročilo o »zeleni izbiri« za leto 2020

Vsak od nas se lahko odloči za zeleno izbiro – Kazuyoshi Yamamoto, predsednik podjetja Epson Europe

Epson je objavil svoje Evropsko trajnostno poročilo o »zeleni izbiri« za leto 2020

Epson je objavil svoje Evropsko trajnostno poročilo o »zeleni izbiri« za leto 2020

Epson je objavil svoje Evropsko trajnostno poročilo o »zeleni izbiri« za leto 2020

Vsak od nas se lahko odloči za zeleno izbiro

  • Kazuyoshi Yamamoto, predsednik podjetja Epson Europe

Epson je objavil svoje Evropsko trajnostno poročilo o »zeleni izbiri«. 48-stransko nefinančno poročilo vsebuje izčrpne podrobnosti o ukrepih za trajnost in družbeno odgovornost podjetij, ki jih je Epson izvedel na celotnem območju delovanja v Evropi, na Bližnjem vzhodu ter v Afriki.  V letu 2020 je Epson naredil pomemben napredek pri usklajevanju svojih poslovnih dejavnosti s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov (SDG). To zavezo je Epson sprejel po Pariškem sporazumu iz leta 2016 in Okvirni konvenciji Združenih narodov o podnebnih spremembah (UNFCCC).

Pomembni poudarki poročila vključujejo:

  • Epson je prejel platinasto priznanje agencije EcoVadis za trajnostno delovanje, kar pomeni, da podjetje izpolnjuje najvišje standarde na področju človekovih pravic, delovnih pogojev, okolja, etike in trajnostne nabave. Ta dosežek Epson uvršča med 1 % najboljših podjetij v panogi.

  • Emisije toplogrednih plinov na zaposlenega so se zmanjšale za 8,56 %.

  • Emisije obsega 1 in 2 so se zmanjšale za 18 % (kar je enako 485.753 tonam CO2).

  • Epson je recikliral 23.700 ton materiala, vključno z baterijami, papirjem, lesom, plastiko in odpadno električno opremo.
  • Epson zdaj v vseh svojih stavbah uporablja 100-odstotno obnovljive vire energije.

  • S prodajo več kot 50 milijonov tiskalnikov EcoTank brez kartuš je Epson potencialno prihranil 1,1 milijona ton potrošnega materiala na osnovi plastike. [1]

  • Epson je v okviru svojega programa »New Horizons« (Nova obzorja) sodeloval z več kot 11.000 študenti vseh starosti, s čimer je mladim predstavil trajnostne tehnologije in jih motiviral, da dosežejo svoje karierne cilje.

  • Epson se je prijavil kot tehnološki partner programa Združenih narodov za pametna trajnostna mesta, ki je usmerjen k uporabi tehnologije za doseganje ciljev trajnostnega razvoja (SDG) po mestih po vsem svetu.

Kazuyoshi Yamamoto, predsednik podjetja Epson Europe, je dodal: »Epsonovo poročilo o zeleni izbiri našim strankam daje zagotovilo, da sprejemamo vse razpoložljive ukrepe za doseganje trajnosti v celotnem poslovanju po Evropi.

Trajnost je v naši DNK, vključena je v vse naše dejavnosti. Stalno obravnavamo in izboljšujemo vse vidike našega globalnega odtisa, od proizvodnje ter distribucije do uporabe virov in vedenja naših ljudi.

Delo s strankami je moja strast, razumevanje njihovih potreb in poslušanje njihovih mnenj je bistvenega pomena, saj si nenehno prizadevamo za izboljšanje naše ponudbe. Namen poročila o zeleni izbiri je strankam ponuditi zagotovilo, da Epson resno skrbi za trajnost in prihodnost našega planeta.

Vsak od nas se lahko odloči za zeleno izbiro. Ko se spopadamo z izzivi v tem »novem normalnem življenju«, si moramo vsi še toliko bolj prizadevati, da sprejemamo prave odločitve in ustvarjamo bolj trajnostno prihodnost za ljudi ter naš planet.«

Henning Ohlsson, direktor področja za družbeno odgovornost podjetij in trajnost pri podjetju Epson Europe, je dodal: »Naše poročilo o zeleni izbiri predstavlja pravo odločitev za našo prihodnost. Povpraševanje po bolj zelenih izdelkih in storitvah še nikoli ni bilo večje, kar še posebej velja za mlajše generacije, ki zaskrbljeno ter v strahu gledajo naprej. Njihova strast do trajnosti podjetija sili k uvajanju sprememb in to je dobra stvar.  Blagovne znamke, ki nimajo enakih vrednot kot mladi ali se ne zavedajo nujnosti situacije, nimajo dolgoročne prihodnosti.

Epson je popolnoma zavezan ciljem trajnostnega razvoja. Ti cilji so vključeni v naše srednje- in dolgoročne načrte; kot kompas nas vodijo v našem poslovanju ter določajo smer za vse naše trajnostne ukrepe. Naše poročilo o zeleni izbiri natančno in pregledno prikazuje, kako nadaljujemo z izpolnjevanjem svoje zaveze za doseganje trajnosti v prihodnosti.

Še vedno imamo veliko dela. Kot podjetje in tudi kot posamezniki moramo pokazati, da delujemo predano, odgovorno ter transparentno. Pri Epsonu smo predani etičnemu vodenju ter dobremu upravljanju podjetja s strategijami, ki temeljijo na vrednotah, in s pozitivnimi ukrepi za trajnostno poslovanje v boljšem svetu.«

Prenesite Epsonovo poročilo o zeleni izbiri tukaj www.epson.eu/greenreport.

O Epsonu
Epson je vodilno globalno tehnološko podjetje, ki s svojimi izvirnimi, učinkovitimi, kompaktnimi in natančnimi tehnologijami povezuje ljudi, stvari ter informacije in si tako prizadeva postati nepogrešljiv del družbe. Podjetje se osredotoča na spodbujanje inovacij in preseganje pričakovanj strank na področju brizgalnih tiskalnikov, vizualnih komunikacij, nosljivih naprav ter robotike. V podjetju Epson smo ponosni na svoj prispevek pri oblikovanju trajnostne družbe in na svoja nenehna prizadevanja za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so jih sprejeli Združeni narodi. Prodaja Skupine Epson pod vodstvom korporacije Seiko Epson Corporation, ki ima sedež na Japonskem, letno znaša več kot 1000 milijard JPY.
www.global.epson.com/

 

[1] Po Epsonovih izračunih pri tiskanju 100.000 strani z enobarvnim tiskalnikom EcoTank nastane v povprečju 85 % manj odpadnega potrošnega materiala na osnovi plastike kot pri tiskanju s konkurenčnimi enobarvnimi laserskimi napravami A4 1–20 str./min.