Epson je predstavil novo generacijo tehnologije pametnih očal Moverio

Desetletje razvoja Epsonovih pametnih očal Moverio

Epson je predstavil novo generacijo tehnologije pametnih očal Moverio

Epson je predstavil novo generacijo tehnologije pametnih očal Moverio

Desetletje razvoja Epsonovih pametnih očal Moverio

Podjetje Epson je najavilo najnovejšo generacijo pametnih očal Moverio s tehnologijo razširjene resničnosti (AR).  Po desetih letih od izdelave prvih pametnih očal Moverio podjetje Epson zdaj predstavlja četrto generacijo prosojnih pametnih očal z zaslonom Si-OLED in s tehnologijo razširjene resničnosti.

Nova serija očal Moverio, ki vključuje pametna očala BT-40 in BT-40S, uporabnikom ponuja številne napredne funkcije, vključno s širšim vidnim poljem (FOV), znatno izboljšano ločljivostjo zaslona HD, visokim kontrastom, izboljšano povezljivostjo ter udobnejšo, prilagodljivo in preprosto obliko.

Glavne lastnosti Epsonovih najnovejših pametnih očal so:

  • Izboljšana ločljivost slike – polna visoka ločljivost 1080p (1920 x 1080).

  • Širše 34-stopinjsko vidno polje (FOV) – enakovredno gledanju 120-palčnega zaslona z razdalje 5 metrov.

  • Zaradi razmerja kontrasta 500.000:1 je nerabljen prostor na zaslonu videti povsem prosojen.

  • Nova oblika slušalk z napredno porazdelitvijo teže in dodatnimi nosnimi blazinicami, ki nudijo uporabniku še večje udobje.

  • Estetsko izboljšana oblika očal z možnostjo izbire zatemnjenih stekel.

  • Povezljivost USB tipa C za povezavo z zunanjimi napravami.

  • Binokularni prosojni zaslon Si-OLED.

Valerie Riffaud-Cangelosi, vodja oddelka za razvoj trga pri podjetju Epson Europe, je povedala: »To je pomemben in vznemirljiv trenutek za podjetje Epson, saj na trgu predstavljamo našo četrto generacijo pametnih očal Moverio s tehnologijo razširjene resničnosti. Že deset let delujemo na področju razširjene resničnosti in našo ponudbo stalno izboljšujemo na podlagi odzivov strank ter povratnih informacij razvijalcev. V zadnjih dveh letih je tehnologija resnično dozorela, saj smo bili priča znatnemu porastu resničnih in praktičnih primerov uporabe očal Moverio.

Pandemija je pospešila razvoj različnih aplikacij in tako izboljšala komunikacijo na daljavo, da bi zagotovila boljšo operativno učinkovitost, nižje stroške ter manjši ogljični odtis. Najnovejša izdelka – BT-40S in BT-40 – bosta omogočila, da bo na tržišče prišlo še več aplikacij in uporabniki bodo lahko izkoristili izboljšane funkcije, kot so boljše vidno polje, povezljivost, ločljivost ter kontrast.«

BT-40 in BT-40S sta prva modela četrte generacije Epsonove tehnologije pametnih očal, ki sta prilagojena za različne trge, kot je opisano spodaj.

Moverio BT-40 – na voljo od decembra 2020

Model Moverio BT-40 je opremljen s povezljivostjo USB tipa C, kar pomeni, da ga je mogoče povezati z različnimi združljivimi napravami, kot so pametni telefoni, tablični in prenosni računalniki. Uporablja se lahko kot sekundarni ali razširjeni zaslon, ki je podoben zunanjemu zaslonu ali projektorju za osebno uporabo. Zaslon visoke ločljivosti zagotavlja bolj jasne in živahne barve ter lahko zrcali vsebino povezanih naprav.

Model Moverio BT-40 ima velik zaslon visoke ločljivosti, ki ga lahko vidi le uporabnik, in je idealen za uporabnike, ki ne uporabljajo pisarn ter delajo v javnih prostorih, kjer sta zasebnost in udobje pomembna. Model Moverio BT-40 prihaja na trg ob pravem času, saj omogoča virtualno delovno postajo, ki je popolna izbira za vodstvene delavce, ki se prilagajajo sodobnim načinom dela in delu od doma.  Dodatna prednost očal je možnost poglobljene izkušnje pri osebni zabavi. Uporabniki lahko udobno uživajo v vsebinah z novimi funkcijami nosljivosti, ki zagotavljajo, da se očala prilegajo različnim velikostim glave in jih je mogoče udobno namestiti čez očala na recept. Priložene nosne blazinice so zasnovane tako, da uporabniku pomagajo optimalno prilagoditi očala, saj jih je mogoče upogniti, da se prilegajo vsakemu posamezniku.

Ta očala so kot nalašč za vodstvene delavce na visokih položajih, ki morajo optimizirati svoj čas namenjen delu ter pregledovanju zaupnih materialov v javnih prostorih.

 

Moverio BT-40S – na voljo od februarja 2021.

Novi model Moverio BT-40S vključuje možnost pametnega krmilnika z operacijskim sistemom Android za integracijo programske opreme po meri. Pametni krmilnik Moverio je združljiv z aplikacijo Google Play in je prilagojen za številne komercialne aplikacije. Ima integriran zaslon na dotik, prilagojene uporabniške vmesnike, razširljiv pomnilnik do 2 TB in oceno IPx2 za trajnost. Krmilnik vključuje vgrajeno funkcijo Wi-Fi, Bluetooth, GPS, kompas, merilnik pospeška, giroskop, kamero, bliskavico, mikrofon in avdio priključek. Vključuje tudi visokozmogljivo polnilno baterijo, ki omogoča do 5 ur predvajanja videoposnetkov.

Model Moverio BT-40S bo še posebej pomagal neodvisnim dobaviteljem programske opreme pri razvijanju in nadgradnji novih ter obstoječih aplikacij za različne vrste uporabe, kot so izkušnje za obiskovalce, podnapisi in zobozdravstvo. Nova pametna očala bodo še posebej pomagala:

  • Muzejem, tematskim parkom, krajem s kulturno dediščino in drugim turističnim zanimivostim, saj prosojna pametna očala omogočajo izboljšano poglobljeno izkušnjo, pri kateri ni potrebna razširjena resničnost ali zaznavanje z vgrajeno kamero.

  • Gledališčem in kinodvoranam, ki želijo povečati doseg občinstva ter dostopnost z boljšimi rešitvami za podnapise z večjim vizualnim prikazom in izboljšanim udobjem za uporabnike.

  • Zobozdravstvenim ambulantam in operacijskim sobam, ki jim bodo koristile izboljšane rešitve za slikanje zob ter razvedrilo pacientov.