Epson na sejmu automatica 2018 predstavil celovito družino robotskih rešitev

Uradna evropska predstavitev avtonomnega dvorokega robota WorkSense W-01

Epson na sejmu automatica 2018 predstavil celovito družino robotskih rešitev

Epson je na letošnjem sejmu automatica na sejmišču v Münchnu predstavil svojega avtonomnega dvorokega robota. WorkSense W-01 “vidi, čuti, razmišlja in dela«. Inteligentni dvoroki robot, ki je na ogled v hali B5 na razstavnem mestu, je opremljen z vrsto vgrajenih senzorjev, kot so kamere ter senzorji sile, in je namenjen pretežno samostojnemu delu v proizvodnji in številnih drugih novih ter različnih aplikacijah. Robot WorkSense W-01, ki vidi vse, se hitro uči!

Na sejmu automatica Epson predstavlja tudi poln nabor robotskih rešitev nove generacije: od robotov SCARA do šest-osnih natančnih strojev, ki so bili izdelani skladno z zahtevami evropskih podjetij – ta si želijo vedno bolj prilagodljivih in cenovno dostopnih rešitev za avtomatizacijo, ki jih bodo uporabljala tudi majhna in srednje velika podjetja.

Epson je svojo sejemsko predstavitev zaokrožil skupaj s številnimi partnerji iz cele Evrope, ki dokazujejo, kako so Epsonove rešitve vpeljali v svoje poslovanje. Letos so v ospredju rešitve dolgoletnih partnerjev, podjetij: Compar iz Švice, MiniTec iz Avstrije in PacTech iz Nemčije.

Volker Spanier, vodja oddelka robotskih rešitev v družbi Epson v regiji EMEAR, je pojasnil: "Smo eno vodilnih tehnoloških podjetij z več kot 30 let izkušenj na področju robotike v Evropi. Epson nadaljuje s širitvijo ponudbe robotov z novimi visoko učinkovitimi, kompaktnimi in natančnimi roboti, ki tehnološko odličnost kombinirajo z globokim razumevanjem potreb strank. Naš dvoroki robot WorkSense W-01 je pomemben korak v prihodnost – prihodnost, ki jo bosta zaznamovala izboljšana robotska inteligenca in oblikovanje z domišljijo, ter ustvarjala delovna mesta prihodnosti."

Na razstavnem prostoru si lahko ogledate tudi rešitve:

Družina robotov T-Series SCARA

Epson je vodilni ponudnik vstopnih modelov cenovno dostopnih robotov SCARA, saj premore daleč največ različnih modelov na trgu. Družino robotov dopolnjuje nov model T6-SCARA, ki ga odlikujeta doseg dolžine 600 mm in zmožnost dviga predmetov do teže 6 kg.

Družina robotov VT-Series

Nova družina robotov je pri snovanju sledila cilj in pristop »ravno prav«. Družina VT-Series prinaša vstopne modele robotov, ki so nadvse cenovno dostopni in zahvaljujoč vgrajenemu krmilniku omogočajo enostavno integracijo v obstoječe sisteme brez potrebe po kompleksnem programiranju. Model VT06 je šest-osni robot z razponom do 600 mm in nosilnostjo do 6 kg.

Družina robotov N-Series

Družina N-Series premore najkompaktnejše robote, ki jih med šest-osnimi roboti odlikuje maksimalna učinkovitost ob najmanjši zasedeni površini. Ti roboti so po zaslugi dodatne notranje osi tudi izjemno okretni. Model N6 se lahko pohvali z razponom do 1000 mm in nosilnostjo do 6 kg.