Epsonova črnila za tiskanje nalepk so dosegla velike mejnike v skladnosti s predpisi o materialih za stik z živili

Skladnost kaže na Epsonovo dolgoročno zavezo do industrije označene in pakirane hrane ter pijače

Epsonova črnila za tiskanje nalepk so dosegla velike mejnike v skladnosti s predpisi o materialih za stik z živili

Podjetje Epson je danes napovedalo, da so črnila, ki se uporabljajo v njihovih digitalnih brizgalnih tiskarskih strojih za nalepke SurePress® ter namiznih tiskalnikih za nalepke na zahtevo ColorWorks®, skladna z okvirom Uredbe EU ((ES) št. 1935/2004), Uredbo o dobrih proizvodnih praksah (GMP) ((ES) št. 2023/2006), Uredbo o ukrepu implementacije plastike ((EU) 10/2011) ter so vključena v švicarski odlok (SR 817.023.21) o materialih za stik z živili za črnila za tiskanje na embalažo živil.

 

»Epsonove tiskalnike SurePress in ColorWorks uporabljajo predelovalci ter končni uporabniki v industriji hrane in pijače po vsem svetu.« je povedal Duncan Ferguson, podpredsednik sektorja za profesionalno tiskanje in robotiko. »Vsak sistem črnil, ki doseže skladnost s temi zapletenimi predpisi o živilih, predstavlja pomemben dosežek in mejnik ter dodatno dokazuje Epsonov vodilni položaj na področju digitalne proizvodnje nalepk in nanašanja na embalažo.«

 

Epsonova naložba v črnilo

Epson je edinstven med proizvajalci brizgalnih tiskarskih strojev in tiskalnikov, saj proizvaja lastno črnilo. Epson za proizvodnjo črnila SurePress in ColorWorks vlaga neposredno v sisteme ter higienske postopke. Naši objekti izpolnjujejo predpise EU o dobrih proizvodnih praksah (GMP) (ES) št. 2023/2006 ter ustrezne zahteve ameriškega organa FDA. Poleg tega so Epsonova črnila SurePress ter ColorWork proizvedena v skladu z načelom analize tveganj in kritičnih kontrolnih točk (HACCP), ki obsega vse stopnje proizvodnje.

 

Tiskanje na površine, ki ne pridejo v stik z živili

V skladu z okvirom Uredbe EU (ES) št. 1935/2004 Epsonova črnila SurePress in ColorWorks niso namenjena uporabi na površinah, ki imajo neposreden stik z živili, in jih je treba nanesti na površino materialov ter izdelkov za pakiranje hrane, ki nima stika z živili, ter tako delujejo kot funkcionalna pregrada.

  

Podjetje Epson je član družbe EuPIA in spoštuje smernice o črnilih za tiskanje, ki se nanašajo na materiale in izdelke za pakiranje hrane, v skladu z Uredbo GMP (ES) št. 2023/2006 iz okvira evropske Uredbe (ES) št. 1935/2004.

 

Epsonova črnila so skladna s švicarskim odlokom o materialih in izdelkih, ki so v stiku s hrano (SR817.023.21), njihove sestavine pa so registrirane ali predložene švicarskima pozitivnima seznamoma A in B, ki ju je objavil zvezni urad za varnost prehrane in veterinarstvo (FSVO), odgovoren za odobritev označevanja hrane ter tiskanja na embalažo.

 

Zavezanost k skladnosti

Raven naložb in skrbi, ki jih je podjetje Epson pokazalo v svojem prizadevanju k skladnosti s predpisi, je merilo za njegovo dolgoročno zavezo do industrije označene ter pakirane hrane in pijače. Obstoječe Epsonove stranke naprav SurePress in ColorWorks lahko svoje projekte izpeljejo samozavestno, saj vedo, da bodo tiskalniki, nameščeni v njihovih proizvodnih obratih, tiskali v skladu s predpisi o materialih za stik z živili.