Epsonova tovarna je od združenja RBA prejela platinasto bonitetno oceno za družbeno odgovorno proizvodnjo

Proizvodnja tiskalnikov EcoTank je dosegla najvišjo akreditacijo za družbeno odgovornost

Epsonova tovarna je od združenja RBA prejela platinasto bonitetno oceno za družbeno odgovorno proizvodnjo

Epsonova tovarna je od združenja RBA prejela platinasto bonitetno oceno za družbeno odgovorno proizvodnjo

Proizvodnja tiskalnikov EcoTank je dosegla najvišjo akreditacijo za družbeno odgovornost

9. december 2020 – PT. Epsonova industrijska panoga v Indoneziji, tovarna tiskalnikov globalnega tehnološkega podjetja Epson, je od združenja Responsible Business Alliance (RBA) prejela platinasto bonitetno oceno za doseganje najvišjega standarda družbene odgovornosti podjetij.

Združenje Responsible Business Alliance (RBA) je največje industrijsko združenje na svetu, ki se osredotoča na družbeno odgovornost podjetij v globalnih dobavnih verigah in podpira pravice ter dobro počutje delavcev in skupnosti po vsem svetu. Certifikate podeljujejo tovarnam in obratom po vsem svetu, ki v svojih proizvodnih procesih dosegajo najvišje standarde družbene odgovornosti podjetij s poudarkom na poštenih delovnih pogojih, človekovih pravicah ter trajnosti.  

Certifikat združenja RBA se nanaša na družbeno odgovorne standarde v Epsonovi industrijski panogi v Indoneziji, ki od marca 2020 zaposluje več kot 11.300 ljudi. Tovarna proizvaja vrsto poslovnih in komercialnih brizgalnih tiskalnikov, vključno z Epsonovimi vodilnimi okolju prijaznimi brizgalnimi tiskalniki EcoTank brez kartuš. Do danes je Epson po vsem svetu prodal več kot 50 milijonov tiskalnikov EcoTank.

Platinast certifikat združenja RBA dokazuje, da Epson v svoji tovarni, ki je del Epsonove industrijske panoge v Indoneziji, posluje v skladu z najvišjimi možnimi standardi družbene odgovornosti in predano skrbi za dobro počutje vseh svojih zaposlenih. Certifikat predstavlja pomemben mejnik za Epson, saj je skladnost z delovnimi in družbenimi standardi pri javnih naročilih na področju informacijskih ter komunikacijskih tehnologij pomemben del vseh razpisnih pogojev, Epsonove poslovne stranke pa vse pogosteje zahtevajo trdne in neodvisne dokaze o družbeno odgovorni proizvodnji.

 »V celoti smo predani temu, da z našimi izdelki in storitvami ter poslovanjem tovarn in pisarn zagotavljamo trajnostno družbo,« je potrdil Tatsuaki Seki, glavni direktor za trajnost pri podjetju Epson. »To ne pomeni le, da upoštevamo vpliv na okolje pri vsem, kar počnemo, temveč tudi, da poslujemo na družbeno odgovoren način. Veseli nas, da smo prejeli to platinasto oceno in odločeni smo, da bomo ohranili visoke standarde, ki jih ocena predstavlja.«

Kazuyoshi Yamamoto, predsednik podjetja Epson Europe, je dodal: »Ta certifikat je pomemben za naše stranke, ki želijo vedeti, da proizvajamo izdelke na odgovoren način. Ljudje so naš najbolj dragoceni vir in njihovo dobro počutje je izredno pomembno. Nenehno bomo izboljševali in se ukvarjali z vsemi vidiki našega poslovanja, od proizvodnje ter distribucije do uporabe virov in dobrega počutja naših ljudi.

Povpraševanje po bolj zelenih izdelkih in storitvah še nikoli ni bilo večje. To še posebej velja za mlajše generacije, saj s svojo strastjo do trajnosti proizvajalce silijo, da izboljšajo vsak vidik svojega poslovanja.  Kupci tiskalnikov EcoTank ter drugih Epsonovih brizgalnih tiskalnikov so lahko brez dvoma prepričani, da kupujejo ekološko učinkovite brizgalne tiskalnike, ki prihranijo energijo in zmanjšajo količino odpadne plastike potrošnega materiala ter da imajo delovni pogoji tistih, zaradi katerih so tiskalniki prejeli platinasto oceno, kar največji pomen v družbeno odgovorni proizvodnji.«

 

OPOMBE UREDNIKU

O certifikatu združenja RBA

Eden od temeljnih programov združenja RBA je validirani program ocenjevanja (Validated Assessment Program – VAP), ki je vodilni standard za preverjanje skladnosti na kraju samem in učinkovite revizije, ki jih je mogoče deliti. Združenje RBA ne izvaja revizij, temveč določa standarde in se zanaša na odobrena revizijska podjetja. Združenje RBA se zaveda, da primarna vrednost revizije skladnosti na kraju samem ni v prepoznavanju težav v tovarni, temveč v odpravljanju teh težav. Združenje RBA želi odlikovati tiste tovarne, ki izkazujejo svojo zavezanost odgovornosti podjetij s preverjenim odpravljanjem težav, ugotovljenih pri reviziji s programom VAP.

Združenje RBA ponuja tri stopnje odlikovanj:

  • Platinasta: za tovarne, ki so prejele oceno VAP najmanj 200 in odpravile vse prednostne, večje ter manjše težave.

  • Zlato: za tovarne, ki so prejele oceno VAP najmanj 180 in odpravile vse prednostne ter večje težave.

  • Srebrno: za tovarne, ki so prejele oceno VAP najmanj 160 in odpravile vse prednostne težave.

Da bi izpolnili zahteve po odlikovanju, je treba vse revizije preveriti z oceno programa VAP.  Revizije, ki se izvajajo v objektih članov združenja RBA in njihovih dobaviteljev, izvajajo neodvisni zunanji revizorji, ki so posebej usposobljeni za družbeno ter okoljsko revizijo in za protokol VAP.

Več informacij najdete na naslednji povezavi: http://www.responsiblebusiness.org/vap/about-vap/