Epsonovi brizgalni tiskalniki s sistemom posod s črnilom z visoko zmogljivostjo so presegli skupno globalno prodajo 30 milijonov enot

Epsonovi brizgalni tiskalniki s sistemom posod s črnilom z visoko zmogljivostjo so presegli skupno globalno prodajo 30 milijonov enot

Brizgalni tiskalnik s sistemom posod s črnilom z visoko zmogljivostjo (fotografija: L6190/ET-4750) (1)

Družba Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, »Epson«) je objavila, da je skupna globalna prodaja Epsonovih brizgalnih tiskalnikov s sistemom posod s črnilom z visoko zmogljivostjo dosegla 30 milijonov enot.

Epson je brizgalne tiskalnike s sistemom posod s črnilom z visoko zmogljivostjo prvič lansiral oktobra 2010 v Indoneziji. Podjetje je do konca finančnega leta 2017 (končalo se je marca 2018) predstavilo tiskalnike v približno 150 državah in regijah, pri čemer zaradi rasti v gospodarstvih v razvoju delež izdelkov s sistemom posod s črnilom z visoko zmogljivostjo na celotnem trgu brizgalnih tiskalnikov raste vsako leto. Epson še naprej ohranja največji tržni delež 2pri teh izdelkih zaradi visoke prepoznavnosti blagovne znamke na trgu in bogate ponudbe izdelkov.

V finančnem letu 2018 (ki se konča marca 2019) bo Epson še pospešil prehod z običajnih modelov s kartušami s črnilom na modele s posodami s črnilom z visoko zmogljivostjo, s čimer želi doseči, da slednji prevladajo pri brizgalnih tiskalnikih. Tako v gospodarstvih v razvoju kot razvitih gospodarstvih bo podjetje še naprej spodbujalo zamenjavo laserskih tiskalnikov z brizgalnimi tiskalniki s sistemom posod s črnilom z visoko zmogljivostjo, in sicer z razširitvijo svoje ponudbe izdelkov z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo ter še enostavnejšo uporabo. Na ta način želi Epson v finančnem letu 2018 prodati 9,5 milijona izdelkov s posodami s črnilom z visoko zmogljivostjo, kar je 20 % več kot v prejšnjem finančnem letu. To predstavlja približno 55 % skupne prodaje Epsonovih brizgalnih tiskalnikov.

»Brizgalni tiskalniki s sistemom posod s črnilom z visoko zmogljivostjo imajo majhen vpliv na okolje in nižje obratovalne stroške ter omogočajo uporabnikom, da tiskajo neovirano in z manj truda kot z laserskimi tiskalniki in tiskalniki s kartušami s črnilom. Epson je preoblikoval poslovni model tiskalnikov in bo še naprej zagotavljal prijetna tiskalna okolja, ki našim strankam po vsem svetu omogočajo, da izražajo svojo ustvarjalnost in uživajo v visoki storilnosti«, je povedal Koichi Kubota, višji izvršni direktor in glavni operativni direktor oddelka Printing Solutions Operations Division družbe Seiko Epson.

1. Upoštevajte, da se Epsonovi izdelki in storitve razlikujejo med regijami.
Za podrobnosti o izdelkih in storitvah, ki so na voljo v vaši regiji, se obrnite na lokalno Epsonovo prodajno podjetje:
www.epson.com/
2. Število globalno prodanih izdelkov s posodami s črnilom z visoko zmogljivostjo od leta 2010 do leta 2017. Podatek je pridobljen iz IDC četrtletnega sledilnika tiskalnih zunanjih naprav za 1. četrtletje leta 2018.