Najnovejši poslovni brizgalni tiskalniki Epson formata A4 podjetjem omogočajo natisniti več za manj denarja

Novi A4-tiskalniki se ob manjših zunanjih merah ponašajo še z novim videzom in kartušami visoke zmogljivosti.

Najnovejši poslovni brizgalni tiskalniki Epson formata A4 podjetjem omogočajo natisniti več za manj denarja

Epson je najavil dva nova modela iz družine WorkForce Pro A4 RIPS (kratica označuje sistem kartuš Replaceable Ink Pack System), ki gradita na uspehu poslovnih brizgalnih tiskalnikov formata A4 iz družine WF-C5000, ki so bili predstavljeni v začetku leta. 4-v-1 večopravilna naprava WF-C579RDTWF in klasični tiskalnik WF-C529RDTW podjetjem pomagata dvigniti produktivnost pisarniških okolij in hkrati zmanjšujeta škodljiv vpliv na okolje. Obe napravi se ponašata z izjemno nizkimi skupnimi stroški lastništva (TCO) ter sta kos visokim mesečnim količinam izpisanih dokumentov, kar ju naredi za idealno izbiro v zahtevnejših okoljih in pri ponudnikih storitev upravljanja tiskanja. Večopravilna naprava se lahko pohvali še z zelo zmogljivim skenerjem z avtomatskim podajalnikom dokumentov, ki v enem prehodu skenira obe strani A4-dokumenta. Gre za eno najboljših poslovnih večopravilnih naprav na trgu, medtem ko je tiskalnik WF-C529RDTW prav tako eden izmed redkih poslovnih tiskalnikov, ki nudijo varno in nadzorovano tiskanje – za slednje skrbi rešitev Epson Print Admin.

Tvrtko Ljubić, produktni vodja v Epson, je povedal: “Visoko zmogljive kartuše zagotavljajo izpis do 50.000 črno-belih in 20.000 barvnih strani, medtem ko hitro obojestransko skeniranje in vrsta rešitev za pohitritev z dokumenti povezanih procesov naredijo te naprave odlično izbiro za pisarniška okolja. Visoko zmogljive kartuše zagotavljajo nizke stroške izpisa, zato so tudi skupni stroški lastništva teh naprav zelo konkurenčni, poleg tega pa brizgalna tehnologija zahteva manj vzdrževalnih posegov in posledično podjetjem ustvari manj skritih stroškov, ki se sicer skrivajo v vzdrževanju in popravilih.”

Manjša velikost naprav zagotavlja njihovo lažjo umestitev v pisarniška okolja, sploh v prostorih, kjer je mesta za tiskalnik malo, npr. v bolnišnicah. Nizka poraba energije in odsotnost izpustov toplogrednih plinov naredita nove naprave zelo »zelene«, izboljšana trpežnost pa se meri kot podaljšano število delovnih ciklov – tiskalnika zmoreta izpisati do 240.000 strani, kar je znatno več kot predhodni modeli (150.000).

Pri tem prvo črno-belo stran izpišeta že po 4,8 sekunde, barvno pa po 5,3 sekunde iz stanja pripravljenosti. Obe napravi dosegata hitrosti izpisa do 24 strani v minuti, tako za črno-bele kot barvne dokumente (po standardu ISO), medtem ko hitro obojestransko skeniranje dosega vrednost 60ipm in prav tako zagotavlja visoko produktivnost večopravilne naprave. Brizgalna tehnologija ne potrebuje segrevanja črnila, zato uporabnikom ni treba čakati na to, da se tiskalnik ogreje, kot je to v navadi pri laserskih tiskalnikih. Predali za papir v večopravilni napravi lahko shranijo kar do 1330 listov papirja, kar pomeni, da ga bodo uporabniki dodajali redkeje in tudi tako privarčevali čas.

Obe napravi sta združljivi z vrsto poslovnih rešitev, ki v ospredje postavljajo učinkovitost dela in varnost dokumentov, ter zaposlenim pohitrita delo z dokumenti. Združljivost s programsko opremo neodvisnih proizvajalcev programov zagotavlja platforma Epson Open Platform, ki podpira rešitve ponudnikov, kot so PaperCut, Nuance, Y Soft in drugi. Podjetja lahko s pridom izkoristijo tudi številne Epsonove posovne rešitve, kot so Epson Print Admin, Document Capture Pro in Epson Device Admin.

Napravi WF-C579RDTWF in WF-C529RDTW sta že na voljo.

 

Ključne lastnostiWF-C579RDTWFWF-C529RDTW
Večopravilna naprava
Tiskalnik
Tiskalniški jezikPCL, PSPCL, PS
Kartuše s kapaciteto izpisa do 50.000 črno-belih strani in do 20.000 barvnih strani
Do 24 izpisanih strani v minuti barvno in črno-belo (hitrost ISO)
Nizka poraba energije med delovanjemTEC 0,2 kWH (TBC)TEC 0,2 kWH (TBC)
ADF obojestransko skeniranje v enem prehodu – 60/60ipm
Epson Open Platform Ready
Epson Device Admin, Epson Print Admin
Največja kapaciteta predalov za papir (št. listov papirja)830
Samodejno obojestransko tiskanje