Tekmovanje »Prislužite si robota«, ki ga organizira Epson

Tehnologijo postavljamo v roke prihodnosti: Epson predstavlja tekmovanje, ki poteka na celotnem območju EMEAR, v njem pa si lahko prislužite do 3 robote

Tekmovanje »Prislužite si robota«, ki ga organizira Epson

Vertikalni šestosni robot VT6

Industrija 4.0 je dejstvo in Epson, globalno vodilno podjetje na trgu robotov SCARA in ponudnik avtomatizacijskih rešitev od leta 1980, je pripravljen prevzeti vodilno vlogo. S širitvijo avtomatizacije se razvijajo mnogi novi in inovativni načini uporabe robotov. Ker uvajajo temeljite spremembe v industriji in drugih panogah, imajo potencial za drastično izboljšanje kakovosti dela v naših življenjih.

Tekmovanje – prislužite si do 3 robote

Epson postavlja svojo najnovejšo tehnologijo v roke prihodnosti: na univerze, višješolske ustanove in raziskovalne ustanove na vsem območju EMEAR. Zakaj izbiramo izobraževalne in raziskovalne ustanove? Za podporo rasti, razvoja in konkurenčnosti panoge ter avtomatizacije.

Spletna prijava ( https://www.epson.eu/robots-contest) od 1 .septembra 2018.

  • Kandidate vabimo, da predloge predložijo pred 15 .decembrom 2018, tako da bodo imeli možnost, da si prislužijo do 3 Epsonove robote, ki bodo podpirali njihov projekt.
  • Prijave bomo ocenili na podlagi več meril, med drugim tudi inovativnosti, izobrazbe, razvoja veščin, edinstvene uporabe robotov in trajnosti.
  • Kandidati, ki pridejo v ožji izbor, bodo povabljeni, da svoj predlog predstavijo skupini sodnikov.

»Veščine in ustvarjalnost so srce inovativnosti. Epson se zaveda potrebe po promoviranju in podpori talentov ter razvoja veščin. Milenijci, ki predstavljajo polovico svetovnega prebivalstva, se bodo soočali z bistveno drugačnim svetom, kot ga poznamo danes. Zavedamo se, da imajo mladi potencial, zato je naše tekmovanje zasnovano tako, da v njihove roke daje tehnologijo prihodnosti,« pravi Volker Spanier, vodja robotskih rešitev v podjetju Epson Europe.

Pričakuje se, da bo število industrijskih robotov v uporabi po svetu do leta 2019 naraslo na okoli 2,6 milijona enot. Predvidena rast števila robotov naj bi v naslednjih dveh letih zlasti v srednji in vzhodni Evropi dosegla 20 % letno, kar je največja rast globalno po Kitajski.

Robotika s to rastjo postaja temeljni dejavnik prihodnosti proizvodnje, zdravstvenega varstva in številnih drugih panog. Roboti lahko pomagajo tudi pri usposabljanju ter zmanjšanju količine odpadkov in porabe energije. Epson mladim na območju EMEAR ponuja priložnost, da si zamislijo boljši svet z roboti.

Sodelovanje v tekmovanju