Epson na sejmu ISE 2018 najavil prvi 3LCD instalacijski laserski projektor z ločljivostjo 4K

Prvi dan sejma so zaznamovale še najave novosti v segmentu profesionalnih avdio-video rešitev ter drugih rešitev za poslovna okolja in digitalno oglaševanje.

Epson na sejmu ISE 2018 najavil prvi 3LCD instalacijski laserski projektor z ločljivostjo 4K

Otvoritveni dan sejma ISE 2018 je podjetje Epson izkoristilo za najavo svojega prvega projektorja z ločljivostjo 4K. Model EB-L12000Q je zmogljiv 3LCD laserski projektor s svetilnostjo 12.000 lumnov, namenjen pa je profesionalni izposoji ali fiksni namestitvi v prireditvenih prostorih, festivalih, atrakcijah z veliko obiskovalci, avditorijih, sejmih, nakupovalnih središčih in drugje. Tako kot projektorji iz družine EB-L1000 lahko uporablja enake z ločljivostjo 4K združljive leče in dosega kar maksimalno prilagodljivost.

Epson je predstavil še soroden model EB-L20000U, ki je prvi projektor tega proizvajalca v priljubljenem segmentu kompaktnih projektorjev s svetilnostjo 20.000 lumnov, sliko pa prikazuje v ločljivosti WUXGA. Oba projektorja si delita enako ohišje, ki je zasnovano tako, da se prilega  standardnim industrijskim cevastim jeklenim okvirjem, zato ju je enostavno namestiti v obstoječe okolje. Novinca nudita zanesljivost tipa »namesti in pozabi« ter omogočata namestitev in projiciranje slike iz katerega koli kota, vključno s portretom.

Prvi dan sejma je Epson izkoristil še za najavo novega tipa projektorja, saj z modelom EV-100 vstopa v panogi označevanja in razsvetljave. Z elegantno, nizko-hrupno zasnovo je kot ustvarjen za delovanje v ozadju, pri čemer s svetilnostjo 2.000 lumnov EV-100 lahko deluje bodisi kot projektor bodisi kot reflektor. Kot tak je idealen za izrazito vizualna okolja, kot so maloprodajni razstavni prostori, izložbe trgovin, predstavitev muzejskih eksponatov ter galerijske dogodke, kjer je minimalen vizualni nered ključnega pomena. Projektor se lahko uporablja za prikazovanje informacij, predvajanje videoposnetkov, projiciranje premikajočih se vzorcev ali slik na majhne predmete.

Družino novih projektorjev, najavljenih na sejmu ISE 2018, zaokrožujejo še novi 3LCD laserski projektorji, namenjeni sejnim sobam, izobraževalnim ustanovam in turističnim atrakcijam. Modeli  EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U in EB-L400U nadomeščajo obstoječe projektorje z žarnicami in ponujajo 4.500 do 6.000 lumnov svetilnosti, pri čemer so na voljo tako v osnovnih različicah kot funkcijsko bogatih različicah s povezljivostjo HDBaseT in funkcijo zrcaljenja slike.

Dodatno je Epson najavil novo programsko opremo  Professional Projector Tool. Gre za programsko orodje, ki še pohitri in olajša namestitev več Epsonovih instalacijskih laserskih projektorjev in omogoča projiciranje s tehnikami, kot sta spajanje robov in preslikava projekcij.

Na sejmu ISE si bodo oblikovalci lahko v živo ogledali delovanje novih projektorjev, vključno z modeli EB-L12000Q, EB-L20000U, EV-100, EB-L610U, EB-L700U ter EB-L1000, ki bodo sliko prikazovali v praktičnih scenarijih uporabe. Na ogled bodo tudi nekatere najbolj dramatične vizualne predstavitve projekcij, ki bodo s projiciranjem slike iz več projektorjev EB-L25000U pričarali edinstveno barvito in očarljivo zgodbo.

Neil Colquhoun, izvršni direktor oddelka profesionalnih predstavitev v Epson Europe, je povedal: “Ko smo pred dvemi leti najavili svoj prvi projektor svetilnosti 25.000 smo dosegli pomemben mejnik, a predstavitev našega prvega projektorja, ki sliko prikazuje v ločljivosti 4K, utegne biti še pomembnejša. Na ogled na ISE 2018 je projektor EB-L12000Q, ki predstavlja izjemen tehnološki napredek, s katerim Epson vstopa v nov svet izjemno ostre slike. Projektor je del naše vrhunske ponudbe profesionalnih avdio-video rešitev, v kateri imamo tudi nov kompakten projektor svetilnosti 20.000 lumnov kot tudi inovativne projektorje za digitalne predstavitve in rešitve za sejne sobe. Z novo programsko opremo pa smo poskrbeli, da so napredne tehnike projiciranja na voljo vsem uporabnikom.”

Epsonove novosti si na sejmu ISE 2018 lahko ogledate na razstavnem prostoru z oznako H90, ki se nahaja v hali 1.