Agencija EcoVadis je podjetju Epson podelila platinasto priznanje za trajnostno delovanje

S to nagrado se je Epson uvrstil med 1 % najbolj trajnostno naravnanih tehnoloških podjetij

Agencija EcoVadis je podjetju Epson podelila platinasto priznanje za trajnostno delovanje

Agencija EcoVadis je podjetju Epson podelila platinasto priznanje za trajnostno delovanje

S to nagrado se je Epson uvrstil med 1 % najbolj trajnostno naravnanih tehnoloških podjetij

– Epson Europe, 27. oktober 2020 –

Neodvisni ocenjevalci agencije EcoVadis so podjetju Epson podelili platinasto bonitetno oceno za njegovo družbeno odgovornost [1] Podeljevanje platinaste bonitetne ocene so uvedli leta 2020 in s prejemom tega priznanja se je Epson uvrstil med 1 % najboljših podjetij v panogi [2] Epson je v zadnjih treh letih prejel zlato bonitetno oceno. Zlato oceno prejmejo podjetja, ki so se uvrstila med 5 % najbolje ocenjenih podjetij.

Epson je platinasto oceno prejel kot priznanje za svoje globalne pobude na področju družbene odgovornosti podjetij (CSR). Agencija EcoVadis se pri podeljevanju ocen osredotoča na štiri teme: okolje, delo in človekove pravice, etika ter trajnostna nabava. Podjetje Epson je prejelo oceno »izjemno« (najvišja ocena) za okolje ter visoke ocene za področja trajnostne nabave, dela in človekovih pravic ter etike, zaradi česar se je uvrstilo med 1 % najboljših podjetij v panogi proizvodnje računalnikov in zunanjih naprav.

Kazuyoshi Yamamoto, predsednik podjetja Epson Europe, je dodal: »S platinastim certifikatom agencije EcoVadis našim strankam dokazujemo, da Epson izvaja vse razpoložljive ukrepe za doseganje trajnosti na vseh področjih poslovanja. Trajnost je v naši DNK, vključena je v vse naše dejavnosti. Podelitev platinastega certifikata našim strankam dokazuje, da je vsak vidik našega poslovanja neodvisno preverjen in potrjen ter da smo popolnoma predani doseganju najvišjih trajnostnih standardov.«

Agencija EcoVadis predstavlja neodvisno, zaupanja vredno skupno platformo za vrednotenje in ocenjevanje več kot 65.000 skupin ter podjetij v 200 industrijskih panogah v 160 državah z uporabo meril za ocenjevanje družbene odgovornosti podjetij, ki temeljijo na trajnostnih standardih in izhajajo iz tisočih zunanjih virov, kot so nevladne organizacije, delavski sindikati, mednarodne organizacije, lokalne vlade ter revizijske organizacije.

Epson želi izkoristiti svoje učinkovite, kompaktne in natančne tehnologije ter spodbujati inovacije na štirih področjih, vključno s področjem brizgalnih tiskalnikov. Podjetje verjame, da lahko z uporabo svoje tehnologije zmanjša vpliv na okolje, poveča produktivnost ter odigra pomembno vlogo pri reševanju družbenih vprašanj in doseganju ciljev trajnostnega razvoja, ki so jih sprejeli Združeni narodi.

Epson želi doseči družbeno trajnost in v svojem integriranem poročilu ter poročilu o trajnosti objavlja podrobnosti o svojih okoljskih pobudah, ustvarjanju družbene vrednosti, korporativnem upravljanju in drugih dejavnostih povezanih z družbeno odgovornostjo podjetij. Informacije so objavljene tudi na spletnih straneh o družbeni odgovornosti na spletnem mestu podjetja.

Viri

■ Epsonova družbena odgovornost (CSR) in okolje https://global.epson.com/SR/

O Epsonu
Epson je vodilno globalno tehnološko podjetje, ki s svojimi izvirnimi, učinkovitimi, kompaktnimi in natančnimi tehnologijami povezuje ljudi, stvari ter informacije in si tako prizadeva postati nepogrešljiv del družbe. Podjetje se osredotoča na spodbujanje inovacij in preseganje pričakovanj strank na področju brizgalnih tiskalnikov, vizualnih komunikacij, nosljivih naprav ter robotike. V podjetju Epson smo ponosni na svoj prispevek pri oblikovanju trajnostne družbe in na svoja nenehna prizadevanja za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so jih sprejeli Združeni narodi. Prodaja Skupine Epson pod vodstvom korporacije Seiko Epson Corporation, ki ima sedež na Japonskem, letno znaša več kot 1000 milijard JPY.
 

www.global.epson.com/

 

 

[1] Agencija EcoVadis – neodvisna, zaupanja vredna platforma za sodelovanje – ocenjuje politiko in dejanja podjetij ter njihovo objavljeno poročanje o okolju, delu in človekovih pravicah, etiki ter trajnostni nabavi. Edinstvena metoda ocenjevanja družbene odgovornosti agencije EcoVadis zajema več kot 200 kategorij nabave v 160 državah. Več kot 65.000 podjetij sodeluje z EcoVadis, da bi zmanjšali tveganje, spodbudili inovacije ter zgradili transparentne in zaupanja vredne odnose med trgovskimi partnerji.

 

[2] Industrija proizvodnje računalnikov in periferne opreme.