Epson in Mercedes-AMG Petronas Motorsport sta ustvarila prvi boks na svetu, ki sveti v temi

Epson je poskrbel za svež videz boksa tekmovanja Formula 1™

15. september 2017 Podjetje Epson se veseli ikonične nočne Velike nagrade Singapurja in je v ta namen poskrbelo za svež in razburljiv videz dirkalnika Formula 1™ in boksa. Pri ambicioznem načrtu izdelave domnevno prvega svetlečega boksa na svetu so bili združeni Epsonovi izdelki, ki so vodilni na tržišču, in dokazana izjemnost aktualnega svetovnega prvaka Formula One™ med konstruktorji, ekipe Mercedes-AMG Petronas Motorsport, katere član je trikratni svetovni prvak, Lewis Hamilton.

Podjetje Epson je pretvorilo dirkalnik Mercedes-AMG Petronas iz običajnega stanja v mojstrovino, ki sveti v temi. Tiskalnik Epson SureColor SC-S Series je ekipi za oblikovanje Mercedes-AMG Petronas Motorsport pomagal spremeniti videz, s katerim so leta 2016 osvojili naslov svetovnega prvaka, in sicer s tiskanjem svetlečega materiala, ki so ga ovili okoli dirkalnika, ter različic ikoničnih logotipov avtomobila, ki svetijo v temi. Nato so ugasnili luči in ekipa je dokončala prvi postanek v boksu na svetu, ki sveti v temi. Sliko so dopolnili svetleči kombinezoni in oprema, s katero je ekipa izvedla več hitrih menjav gum.

Učinek je še povečal Epsonov vodilni projektor, EB-L25000U, prvi in najsvetlejši laserski projektor 3LCD na svetu s 25.000 lumni ter funkcijo 4K Enhancement, ki je zasnovan za dinamično proizvodnjo, ki pušča močan vtis¹.

Koncept je bil zasnovan, da bi navdušence nad formulo 1 pritegnil k temu, da bi na bokse gledali v povsem novi luči, pri tem pa so na privlačen način prikazali globalni vodilni položaj podjetja Epson in ekipe Mercedes-AMG Petronas Motorsport na tehnološkem področju.

Naslednja dirka na koledarju za leto 2017 bo v Singapurju, kjer bo ekipa Mercedes-AMG Petronas Motorsport na tej ikonični »nočni dirki F1« poskušala utrditi svoje vodstvo v prvenstvu. Slavno mestno dirkališče osvetljuje več kot 1600 luči, ki so štirikrat svetlejše kot pri večini nogometnih stadionov, zato gre tu za spektakel, ki ga imajo radi navdušenci po vsem svetu. Vsebina, ki sveti v temi, bo objavljena na kanalih podjetja Epson in ekipe Mercedes-AMG Petronas ob dirkalnem vikendu VN Singapurja (15–17. septembra 2017).

Boks, ki sveti v temi, je del inovativnih akcij podjetja Epson in ekipe Mercedes-AMG Petronas, ki vsebuje lansko kampanjo #LewisGetsInked in akcijo Izziv posod s črnilom 2017 Lewis Hamilton F1 ( https://www.epson.co.uk/lewisgetsinked).

Video svetlikanja v temi in druga vsebina bodo kmalu objavljeni na Epsonovih kanalih.

Ian Cameron, generalni direktor blagovne znamke in komunikacij pri podjetju Epson, je dejal: »Naše partnerstvo z ekipo Mercedes-AMG Petronas Motorsport se je vedno osredotočalo na sodelovanje s skupnim ciljem inovacij in zmogljivosti v naših panogah. Boks, ki sveti v temi, je inovativen in zanimiv. Na popoln način prikazuje, kako prilagodljivi in praktični so naši izdelki v najbolj nenavadnih in osupljivih okoljih. Navdušeni smo nad rezultati.«

Victoria Vowles, direktorica operacij za trženje pri ekipi Mercedes-AMG Petronas Motorsport, je dejala: »Vedno nam je v veselje sodelovati s podjetjem Epson ter ustvarjati te inovativne in napredne koncepte. Epsonova uporaba napredne tehnologije za zagotavljanje zmogljivosti je popolnoma skladna s tem, kar si prizadevamo doseči v formuli 1. Boksi so dokazan del izkušnje formule 1, zato je bila možnost sodelovanja s podjetjem Epson in njihovimi naprednimi izdelki, s katerimi so v ta proces prispevali svež pogled, zelo razburljiva«.

Podrobnosti o tiskalnikih serije Epson SureColor SC-S, projektorju EB-L25000U in ostalih Epsonovih izdelkih najdete na lokalnem Epsonovem spletnem mestu. http://global.epson.com/web_sites.html

Upoštevajte, da se imena in razpoložljivost izdelkov razlikujejo med regijami.

1. Po podatkih raziskave Seiko Epson (podatki iz avgusta 2016).

 

-konec-