Epson je poslal 50-milijonti brizgalni tiskalnik s sistemom posod s črnilom z visoko kapaciteto

Izpusti CO2, ki jih povzroča proizvodnja potrošnega materiala, so se zmanjšali za več kot 160.000 ton

Epson je poslal 50-milijonti brizgalni tiskalnik s sistemom posod s črnilom z visoko kapaciteto

Epson je poslal 50-milijonti brizgalni tiskalnik s sistemom posod s črnilom z visoko kapaciteto

Izpusti CO2,ki jih povzroča proizvodnja potrošnega materiala, so se zmanjšali za več kot 160.000 ton

Epson je brizgalne tiskalnike s sistemom posod s črnilom z visoko kapaciteto (danes na številnih trgih poznane pod imenom EcoTank) prvič lansiral oktobra 2010 v Indoneziji. Območje prodaje teh tiskalnikov smo nenehno širili in se do leta 2019 razširili v 170 držav in regij. Posledično je skupna globalna prodaja naših brizgalnih tiskalnikov s sistemom posod s črnilom z visoko kapaciteto nedavno dosegla 50 milijonov enot. Poleg tega ocenjujemo, da so bili izpusti CO2 zaradi zmanjšane porabe plastike, ki je glavna sestavina kartuš s črnilom, za približno 166.000 ton manjši, kot bi bili, če bi bile vse te enote tiskalniki s kartušami. 1.

Epson je najprej uveljavil svojo prisotnost v državah v razvoju, zatem pa si je utrl pot v razvita gospodarstva. Epsonovi modeli s sistemom posod s črnilom z visoko kapaciteto tako vsako leto predstavljajo večji delež na celotnem trgu brizgalnih tiskalnikov. Epson, ki se ponaša z visoko prepoznavnostjo blagovne znamke in širokim naborom izdelkov, zato ohranja visok delež 2na globalnem trgu tiskalnikov s sistemom posod s črnilom z visoko kapaciteto že deset let zapored.

Hitre družbene spremembe so v poslovnem letu 2020 sprožile spremembe na področju tiskanja v pisarniškem in izobraževalnem okolju. V vseh segmentih bomo še naprej zagotavljali bistveno nižje stroške tiskanja kot naši konkurenti in edinstveno okoljsko učinkovitost, da našim strankam omogočimo tiskanje brez skrbi glede stroškov ter vpliva na okolje.

 

1) Količino zmanjšanja izpustov CO2 pri proizvodnji potrošnega materiala smo izračunali tako, da smo primerjali skupno število prodanih stekleničk s črnilom do avgusta 2020 s številom kartuš s črnilom, ki bi bile potrebne za tiskanje enake količine, in nato to število pretvorili v ekvivalent CO2. Izpusti CO2 so bili izračunani na podlagi Epsonovih pogojev ocenjevanja, ki upoštevajo vplive proizvodnje potrošnega materiala in delov. Dejanski izpusti CO2 so odvisni od tega, koliko stranke uporabljajo tiskalnike.
Kaj smo ocenjevali: Tiskalnike s kartušami s črnilom in embalažo ter sisteme posod s črnilom z visoko kapaciteto in embalažo (izračunano na podlagi nadomestnih kartuš in stekleničk s črnilom)

2) Število globalno prodanih izdelkov s sistemom posod s črnilom z visoko kapaciteto od leta 2010 do avgusta 2020. Največje število globalno prodanih izdelkov s sistemom posod s črnilom od leta 2010 do leta 2019 po raziskavah, ki jih je izvedla družba IDC (vir: IDCjev četrtletni sledilnik tiskalnih zunanjih naprav za 2. četrtletje leta 2020)

*Upoštevajte, da se imena in razpoložljivost izdelkov med državami ter regijami lahko razlikujejo. Za podrobnosti se obrnite na stran lokalnega Epsonovega prodajnega podjetja:
https://epson.com/