Novi A3 in A4 poslovni brizgalni tiskalniki so kos zahtevam aktivnih delovnih skupin

Črno-beli tiskalniki lahko natisnejo do 40.000 strani z eno kartušo, kar je največ v tem razredu.

Novi A3 in A4 poslovni brizgalni tiskalniki so kos zahtevam aktivnih delovnih skupin

WF-C8690

Podjetje Epson je najavilo dve novi družini tiskalnikov in večopravilnih naprav WorkForce Pro, namenjenih zahtevnim pisarniškim okoljem. Epsonovo vrhunsko brizgalno tehnologijo odlikujejo visoka produktivnost, malo vzdrževalnih posegov in prijaznost do okolja. Poslovnim uporabnikom so na voljo tako naprave formata A3 kot A4, pri čemer modeli WF-C8690, WF-C8610 in WF-C8190 prinašajo odlične zmogljivosti v svet večopravilnih formata A3, medtem ko modeli WF-M5799DWF, WF-M5299DW in WF-M5298DW navdušijo z visokimi hitrostmi izpisa dokumentov A4, zanesljivostjo delovanja ter nizkimi skupnimi stroški lastništva (TCO).

Tvrtko Ljubić, produktni vodja v Epson Balkans, je povedal: “S temi brizgalnimi tiskalniki premagamo laserske na vseh področjih, podjetjem prihranijo denar, električno energijo in čas, saj premorejo napredne funkcije za visoko produktivnost in upravljanje dokumentov. Zasnovani so bili z mislijo, da so kar najbolj prijazni do okolja, zato rabijo malo vzdrževanja in pohitrijo delovne procese, obenem pa se odlikujejo z nizkimi stroški tiskanja. Prav zato so nove naprave idealne za različna specializirana področja, kot so izobraževanje, zdravstvo, javna uprava in trgovina, kjer rešujejo izzive na področju tiskanja in družbeno odgovornega ravnanja.”

Družina večopravilnih naprav Epson WF-C8000 je idealna za poslovne uporabnike, ki potrebujejo tiskanje formata A3, vendar ne zahtevajo profesionalnih rešitev iz družin Enterprise ali RIPS. Ne le, da so te naprave kos vsakodnevnemu tiskanju dokumentov formata A4, temveč so tudi zelo hitre, prva stran je natisnjena že po 5,5 sekunde, pri čemer tiskanje vsebin formata A3 odpira nove možnosti izdelave brošur, tiskanja obsežnih preglednic, gradbenih načrtov, delovnih listov, knjižic in še marsikaj drugega.

Prav tako so zahtevam poslovnih uporabnikov kos tiskalniki iz družine WF-M5000, ki so namenjeni manjšim skupinam uporabnikov, kateri tiskajo večje količine dokumentov. Odlikujejo pa jih konkurenčni skupni stroški lastništva, saj lahko z eno kartušo natisnejo kar do 40.000 strani, kar je največ v tem razredu 1. Slednje jim omogoča doseganje nizkih skupnih stroškov lastništva, tako kot drugi novinci pa potrebujejo manj vzdrževanja. Posledično je njihov produktivnost višja, brezkontaktni tiskalniški postopek, ki ne vsebuje gretja, pa hkrati omogoča bistveno večjo prilagodljivost glede tiska na različne medije.

Tiskanje na novih brizgalnih tiskalniki porabi vsaj 90 % manj električne energije kot tiskanje s primerljivimi laserskimi tiskalniki 2, zato prvi poskrbijo za manjši račun za elektriko in so prijaznejši do okolja. Ob tem so tudi zelo hitri, saj prvo stran izpišejo že po vsega 4,8 sekunde, kar je zopet hitreje od primerljivih laserskih tiskalnikov 3.

Obe novi družini tiskalnikov in večopravilnih naprav sta bili zasnovani za potrebe poslovnih uporabnikov, zato so te naprave opremljene s programsko opremo in orodji za različne scenarije uporabe. Orodja, kot so Epson Print Admin, Document Capture Pro 4in Epson Device Admin dodajajo vrsto funkcionalnosti, ki gredo še precej dlje od zgolj tiskanja in skeniranja dokumentov. Epson Open Platform 5in sodelovanje z neodvisnimi proizvajalci poslovne programske opreme prinaša dodatne rešitve, kot npr. rešitev za upravljanje tiskalnikov PaperCut.

1. Približno število izpisov. Dejansko število izpisov je odvisno od količine izpisanih slik in drugih pogojev uporabe. Za več informacij obiščite stran www.epson.eu/pageyield. Primerjava je bila opravljena med 20 najbolje prodajanimi laserskimi tiskalniki v regijah zahodne, osrednje in vzhodne Evrope, katerih hitrost tiskanja je znašala med 21 in 45 strani v minuti. Podatke o prodaji je prispevala družba IDC v 12 mesecih do decembra 2017. Tehnične podatke je prispevala stran BLI oziroma spletne strani posameznih proizvajalcev.
2. Primerjava je bila opravljena med 10 najbolje prodajanimi laserskimi tiskalniki v regijah zahodne, osrednje in vzhodne Evrope, katerih hitrost tiskanja je znašala med 21 in 45 strani v minuti. Podatke je prispevala stran BLI oziroma spletne strani posameznih proizvajalcev.
3. Primerjava je bila opravljena med 10 najbolje prodajanimi laserskimi tiskalniki v regijah zahodne, osrednje in vzhodne Evrope, katerih hitrost tiskanja je znašala med 21 in 45 strani v minuti. Podatke o prodaji je prispevala družba IDC v 12 mesecih do decembra 2017. Tehnične podatke je prispevala stran BLI oziroma spletne strani posameznih proizvajalcev.
4. Le na večopravilnih napravah.
5. Le na z PCL/PS združljivih večopravilnih napravah.
Lastnosti WF-C8690WF-C8610WF-C8190
hitrost tiskanja do 34 črno-belih ali barvnih strani v minuti oziroma (do 24 strani v minuti v načinu ISO)
PDL, podpora naprednim nastavitvam PCL 5 in 6 (zamik, preskok praznih strani, pisave) in PostScript 3 GDI
GDI
MFP/SFP:MFPMFPSFP
maksimalna kapaciteta papirja znaša 1.835 strani
hitrost izpisa prve strani znaša 5,5 sekunde (iz stanja pripravljenosti)
kartuše: velika črna za do 11.500 strani; velike barvne za do 8.000 strani
Epson Connect
Gigabit Ethernet / Wi-Fi Direct / NFC
skeniranje v e-pošto, FTP in omrežne mape brez računalnika
samodejno obojestransko tiskanje
spletna konfiguracija
podpora aktivnemu imeniku LDAP
neposredno tiskanje ali skeniranje iz/na medij USBsamo tiskanje
neposredno tiskanje ali skeniranje iz/na medij USB
tehnologija PrecisionCore
samodejni podajalnik dokumentov (Duplex, ADF)
obojestransko (Duplex) skeniranje v enem prehodu (ob samodejnem podajalniku)
slikovno poročilo o faksu
5-palčni na dotik občutljiv zaslon 2,4-palčni
certifikat ENERGY STAR
Lastnosti WF-M5799DWFWF-M5299DWWF-M5298DW
večopravilna naprava
tiskalnik
tiskalniški jeziki PCL/PSPCL/PSPCL/PS
maksimalna kapaciteta črnila: do 40.000 strani
hitro obojestransko skeniranje: 24 dokumentov v minuti (črno-belih ali barvnih)
nizka poraba energije v delovanju 25W25W25W
podpora Epson Open Platform
podpora Epson Print Admin
DuraBrite Ultra pigmentna črnila
standardni 330-listni predal za papir; maksimalna kapaciteta papirja: 830 listov z opcijskim podajalnikom (do gramature 80 gsm)Standard/max 331