Izvršna vodstvena skupina
podjetja Epson Europe

Cilj naše izvršne vodstvene skupine je napredek organizacije s premišljenim in izkušenim vodenjem ter izboljšanje življenj naših zaposlenih, strank in partnerjev.

Kazuyoshi Yamamoto

Predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Epson Europe B.V.

Kazuyoshi Yamamoto je prevzel mesto predsednika uprave podjetja Epson Europe B.V. junija 2015 po mnogih letih v vlogi glavnega zastopnika podjetja Epson Europe B.V. v Moskvi, Ukrajini in Kazahstanu. Več let je bil tudi predsednik uprave podjetja v Indoneziji.

Gospod Yamamoto se je po 16 letih izkušenj v prodaji in trženju v več velikih podjetjih (Sharp ter Sony) leta 1999 zaposlil na Epsonovem oddelku za trženje in prodajo.

Ima diplomo iz humanistike z univerze Kobe City Foreign Language University. Je poročen in ima sina.

Rob Clark

Višji podpredsednik podjetja Epson Europe B.V.

Rob Clark je višji podpredsednik podjetja Epson Europe B.V., odgovoren za celotno prodajo in trženje na območju Evrope, Srednjega vzhoda, Afrike ter Rusije.

Rob je bil pred tem na mestu podpredsednika uprave za trženje in razvoj poslovanja, kamor je prišel po petih letih dela kot direktor oddelka za brizgalne tiskalnike v podjetju Epson Europe B.V.

Rob je pri podjetju Epson začel kot produktni vodja za matrične tiskalnike, nato pa je svojo pot nadaljeval na področju trženja izdelkov in strukture vodenja podjetja ter nekaj časa zasedal tudi položaj izvršnega direktorja za Epson UK.

Preden se je pridružil Epsonu, je Rob delal v distribuciji IT, kjer je pridobil izkušnje s prodajo in trženjem neposredno prodajalcem ter trgovcem. Rob je po zaključku študija elektrotehnike in elektronike svojo poklicno pot začel kot vodja oddelka za tehnologijo v vladi Združenega kraljestva.

Yoshiro Nagafusa

Višji podpredsednik podjetja Epson Europe B.V.

Yoshiro je Epsonov višji podpredsednik v Evropi, odgovoren za optimizacijo infrastrukture in prodajnih postopkov v regiji CISMEA.

Je tudi izvršni direktor družbe Seiko Epson Corporation.

Yoshiro pri Epsonu dela že več kot 30 let. V tem času je zasedal različne vodstvene položaje v družbi Epson po vsem svetu, vključno z Nemčijo, Singapurjem in Nizozemsko. Nazadnje je deloval kot namestnik generalnega upravnega vodje v oddelku za prodajo in marketing družbe SEC na Japonskem.

Yoshiro se je ponovno vrnil v podjetje Epson Europe B.V. Od leta 2014 je bil pet let podpredsednik, odgovoren za strateški marketing.

Yoshiro je poročen in ima hčerko, diplomiral pa je iz ekonomije na Univerzi Rikkyo v Tokiu na Japonskem.

Keisuke Fujii

Podpredsednik uprave za operativno poslovanje podjetja Epson Europe B.V.

Keisuke Fujii je odgovoren za operativno poslovanje na območju Evrope, Srednjega vzhoda, Afrike in Rusije. V tej pristojnosti g. Fujii nadzoruje vso poslovno analitiko, načrtovanje in operativne funkcije, vključno s financami, dobavno verigo ter kadrovskimi in informacijskimi zadevami na območju Evrope, Srednjega vzhoda, Afrike ter Rusije.

V sklopu svojega 11-letnega službovanja v družbi Epson je g. Fujii leta 2019 začel z delom v podružnici Epson Europe B.V. Pred tem je na različnih položajih služboval v družbi Seiko Epson Corporation, pri čemer je bil v zadnjih štirih letih tega obdobja odgovoren za zagotavljanje podpore družbam skupine Epson pri poročanju globalnemu vrhovnemu vodstvu.

G. Fujii je poročen in oče dveh sinov.

Duncan Ferguson

Podpredsednik uprave za področje komerciale in industrije podjetja Epson Europe B.V.

Duncan Ferguson je podpredsednik, odgovoren za komercialno in industrijsko poslovanje podjetja Epson v Evropi.

Podjetju Epson se je pridružil leta 2003 kot vodja oddelka za profesionalno grafiko za Evropo in na tem položaju Epsonovo črnilo UltraChrome hitro postavil kot vodilno črnilo za profesionalno grafiko, tako za profesionalne kot tudi za komercialne tiskalnike, usmerjene v proizvodnjo.

Duncan je pri podjetju Epson odigral številne vloge višjega vodstva in pokrival profesionalno tiskanje, nalepke, predstavitve, tekstil, nedavno pa tudi robotiko.

Svojo poklicno pot je Duncan začel pri podjetju Shell chemicals v storitvah za stranke in tehnični prodaji, kasneje pa se je pridružil podjetju Kodak, kjer je bil odgovoren za prodajo ter storitve znotraj strokovnega in zdravstvenega sektorja ter sektorja za digitalno upodabljanje v Združenem kraljestvu in Evropi.

Duncan je diplomiral iz kemije na Univerzi v Durhamu. Ima ženo in dva otroka, prav tako je navdušen igralec kriketa.

Neil Colquhoun

Podpredsednik regije CISMEA in oddelka za profesionalne zaslone podjetja Epson Europe B.V.

Neil Colquhoun je podpredsednik za Epsonovo regijo CISMEA. Odgovoren je tudi za poslovanje z Epsonovimi profesionalnimi zasloni na območju Evrope, Srednjega vzhoda, Afrike in Rusije.

Neil se je podjetju Epson pridružil leta 2012 kot direktor prodaje za podjetja za Združeno kraljestvo, nato pa je napredoval na vseevropski položaj poslovnega direktorja za vizualne pripomočke in kasneje izvršnega direktorja za profesionalne zaslone.

Preden se je pridružil Epsonu, je Neil zasedal različne položaje višjega vodstva za prodajo in trženje pri podjetjih Panasonic Europe, Pioneer, Mars UK ter Coca-Cola. Neil je diplomiral iz upravljanja proizvodnje na Univerzi v Sunderlandu, nato pa nadaljeval s študijem mednarodne ekonomije na Univerzi Kalifornije, Irvine.

Živi v Dubaju in se v prostem času rad ukvarja z nogometom, jogo ter športnim potapljanjem.

Massimo Pizzocri

Podpredsednik uprave za Srednjo in Vzhodno Evropo (CEE) ter generalni direktor podjetja Epson Italy

Massimo je svojo poslovno pot v podjetju začel leta 1999 v podružnici Epson Italy ter sčasoma postal vodja trženja za Italijo, nato pa direktor strateškega trženja za celotno območje Evrope, Srednjega vzhoda in Afrike.

Leta 2006 je bil imenovan za generalnega direktorja družbe Epson Italy, pozneje pa za podpredsednika uprave za prodajo potrošnikom podjetja Epson Europe B.V. Na tem položaju je bil odgovoren za prodajo potrošniških izdelkov na območju Evrope, Srednjega vzhoda in Afrike ter za distribucijo in distribucijske kanale za maloprodajo/e-prodajo. Zatem je bil imenovan za podpredsednika uprave za Srednjo in Vzhodno Evropo.

Massimo je pred prihodom v Epson svojo karierno pot začel na področju grafičnih umetnosti v podjetju DuPont.

Živel je v Italiji, Nemčiji in v Združenem kraljestvu. V prostem času se ukvarja s pohodništvom in rad bere, je pa tudi prostovoljec pri Rdečem križu.

Darren Phelps

Podpredsednik uprave za izdelke za poslovno tiskanje in optično branje podjetja Epson Europe B.V.

Darren že več kot 20 let dela na različnih vodstvenih položajih v industriji IT.

Podjetju Epson Europe B.V. se je pridružil februarja 2016 kot vodja prodaje prodajalcem, osredotočen pa je bil zlasti na gradnjo distribucijskega kanala prodajalca z dodano vrednostjo, pri čemer je razvijal programe in spodbude za prodajalce, namenjene dodajanju vrednosti Epsonovemu distribucijskemu kanalu prodajalcev. Nato je postal vodja Epsonove enote za obdelavo slik v podjetjih (angl. Business Imaging) za območje Evrope, Srednjega vzhoda, Afrike in Rusije, pozneje je napredoval na položaj izvršnega direktorja za prodajo v distribucijskem kanalu prodajalcev z dodano vrednostjo.

Preden se je pridružil Epsonu, je bil direktor distribucijskih kanalov v družbi Lenovo Technology UK in vodil področje prodaje ter trženja izdelkov za trg MSP, poleg tega pa je razvijal tudi strategijo za vstop v distribucijske kanale. S tem je dosegel hitro širitev znotraj tržnih segmentov MSP in sredine trga. Vzpostavil je tudi prodajno strategijo za področje končnih uporabnikov v podjetjih na sredini trga, ki je zagotovila izjemno rast in tržni delež v regiji.

Kariero na področju IT je začel v distribuciji ter sčasoma pridobil temeljito in raznoliko poznavanje poslovanja ter vodenja na področju prodaje.

Darren je poročen, ima dva otroka in rad igra golf.

Karl Angove

Podpredsednik uprave za potrošniške zadeve podjetja Epson Europe B.V.

Karl se je Epsonu pridružil leta 2018 kot izvršni direktor prodaje za Zahodno Evropo, nato je maja 2019 prevzel svojo trenutno vlogo podpredsednika uprave.

Preden se je pridružil Epsonu, je zasedal podobne vodstvene položaje v panogi prodaje na drobno v podjetjih Dixons Carphone in Metro AG v Združenem kraljestvu, Franciji, na Češkem ter v Nemčiji. Svojo karierno pot je začel v trgovinah verige Currys v Združenem kraljestvu.

Ima diplomo iz računovodstva in financ z Univerze v Walesu. Je poročen in rad potuje.

Epson Europe: Naša zgodba

Epson je bil vedno pred svojim časom. Dobesedno. Ustanovljen je bil leta 1942 kot majhen izdelovalec ur – Daiwa Kogyo Ltd. (pozneje Seiko). Podjetje je leta 1968 lansiralo EP-101. To je bil prvi kompakten, lahek digitalni tiskalnik, po katerem Epson – EP-ov sin – nosi ime.

VEČ INFORMACIJ

Epsonova zgodovina

Epsonova pot je polna najboljših dosežkov, želje po inovacijah in potrebe po širjenju meja. Natančno to počnemo že 50 let … in to nameravamo tudi v prihodnje. Ne gre le za našo željo, temveč naše poslanstvo.

VEČ INFORMACIJ