Izvršna vodstvena skupina
podjetja Epson Europe

Cilj naše izvršne vodstvene skupine je napredek organizacije s premišljenim in izkušenim vodenjem ter izboljšanje življenj naših zaposlenih, strank in partnerjev.

Kazuyoshi Yamamoto

Predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Epson Europe B.V.

Kazuyoshi Yamamoto je predsednik uprave podjetja Epson Europe B.V. postal junija 2015 po mnogih letih v vlogi glavnega zastopnika podjetja Epson Europe B.V. v Moskvi ter Epsona v Ukrajini in Kazahstanu. Več let je bil tudi predsednik uprave podjetja v Indoneziji.

Gospod Yamamoto se je po 16 letih izkušenj v prodaji in trženju v več velikih podjetjih (Sharp in Sony) leta 1999 zaposlil v Epsonovem oddelku za trženje in prodajo.

Ima diplomo iz humanistike z univerze Kobe City Foreign Language University. Je poročen in ima sina.

Rob Clark

Višji podpredsednik v podjetju Epson Europe B.V.

Rob Clark je višji podpredsednik v podjetju Epson Europe, odgovoren za celotno prodajo in trženje na območju Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike ter Rusije.

Rob je bil pred tem na mestu podpredsednika uprave za trženje in razvoj poslovanja, tja pa je prišel po petih letih kot direktor oddelka za brizgalne tiskalnike v podjetju Epson Europe.

Rob je pri podjetju Epson začel kot produktni vodja za matrične tiskalnike, nato pa je svojo pot nadaljeval v trženju izdelkov in strukturi vodenja podjetja ter nekaj časa zasedal tudi položaj izvršnega direktorja v podjetju Epson UK.

Preden se je pridružil Epsonu, je Rob delal v distribuciji IT, kjer je pridobil izkušnje s prodajo in trženjem neposredno prodajalcem ter trgovcem. Rob je po zaključku študija elektrotehnike in elektronike svojo poklicno pot začel kot vodja oddelka za tehnologijo v vladi Združenega kraljestva.

Yoshiro Nagafusa

Višji podpredsednik podjetja Epson Europe

Yoshiro je Epsonov višji podpredsednik v Evropi, odgovoren za optimizacijo infrastrukture in prodajnih postopkov v regiji CISMEA.

Je tudi izvršni direktor družbe Seiko Epson Corporation.

Yoshiro pri Epsonu dela že več kot 30 let. V tem času je zasedal različne vodstvene položaje v družbi Epson po vsem svetu, vključno z Nemčijo, Singapurjem in Nizozemsko. Nazadnje je deloval kot namestnik generalnega upravnega vodje v oddelku za prodajo in marketing družbe SEC na Japonskem.

Yoshiro je v podjetju Epson Europe že deloval. Od leta 2014 je bil pet let podpredsednik, odgovoren za strateški marketing.

Yoshiro je poročen in ima hčerko, diplomiral pa je iz ekonomije na univerzi Rikkyo v Tokiu na Japonskem.

Hideki Kitamura

Podpredsednik uprave za operativno poslovanje v podjetju Epson Europe B.V.

Hideki Kitamura je odgovoren za operativno poslovanje na območju Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike in Rusije. Gospod Kitamura je odgovoren tudi za nadzor revidiranja, pravne in kadrovske zadeve, finance, verigo dobave, upravljanje objektov, skrb za stranke in IT na celotnem območju Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike in Rusije.

Preden je prevzel to vlogo, je bil na več položajih v skupini podjetij Epson, nazadnje osem let v podjetju Epson America.

Gospod Kitamura je v Epson prišel leta 1983, potem ko je diplomiral iz ekonomije. Najprej se je zaposlil v finančnem oddelku na Japonskem, kjer je bil odgovoren za nadzor proračuna, gotovinsko in devizno upravljanje, nato pa je v Nemčiji nadaljeval izpopolnjevanje svojega znanja financ.

Duncan Ferguson

Podpredsednik, profesionalno tiskanje in robotika, Epson Europe B.V., ter območni direktor, Epson UK

Duncan Ferguson je podpredsednik, odgovoren za profesionalno tiskanje in robotiko za podjetje Epson v Evropi, ter območni direktor za Epson UK.

Podjetju Epson se je pridružil leta 2003 kot vodja oddelka za profesionalno grafiko za Evropo in na tem položaju Epsonovo črnilo UltraChrome hitro postavil kot vodilno črnilo za profesionalno grafiko tako za profesionalne kot tudi za komercialne tiskalnike, usmerjene v proizvodnjo.

Duncan je pri podjetju Epson odigral številne vloge višjega vodstva in pokrival profesionalno tiskanje, nalepke, označevanje, tekstil, nedavno pa tudi robotiko.

Svojo poklicno pot je Duncan začel pri podjetju Shell chemicals v storitvah za stranke in tehnični prodaji, kasneje pa se je pridružil podjetju Kodak, kjer je bil odgovoren za prodajo ter storitve znotraj strokovnega in zdravstvenega sektorja ter sektorja za digitalno upodabljanje v Združenem kraljestvu in Evropi.

Duncan je diplomiral iz kemije na Univerzi v Durhamu. Ima ženo in dva otroka, ter je navdušen igralec kriketa.

Neil Colquhoun

Podpredsednik regije CISMEA in oddelka za profesionalne zaslone, Epson Europe B.V.

Neil Colquhoun je podpredsednik za Epsonovo regijo CISMEA, odgovoren za profesionalne zaslone. Odgovoren je za upravljanje Epsonove regije CISMEA in poslovanje s profesionalnimi zasloni na območju Evrope, Srednjega vzhoda, Afrike ter Rusije.

Neil se je podjetju Epson pridružil leta 2012 kot direktor prodaje za podjetja za Združeno kraljestvo, nato pa je napredoval na vseevropski položaj poslovnega direktorja za vizualne pripomočke in kasneje izvršnega direktorja za profesionalne zaslone.

Preden se je pridružil Epsonu, je Neil zasedal različne položaje višjega vodstva za prodajo in trženje pri podjetjih Panasonic Europe, Pioneer, Mars UK ter Coca-Cola. Neil je diplomiral iz upravljanja proizvodnje na Univerzi v Sunderlandu, nato pa nadaljeval s študijem mednarodne ekonomije na Univerzi Kalifornije, Irvine.

Živi v Londonu in se v prostem času rad ukvarja z nogometom, jogo ter športnim potapljanjem.

Massimo Pizzocri

Podpredsednik uprave za Srednjo in Vzhodno Evropo ter generalni direktor podjetja Epson Italy

Massimo je svojo poslovno pot v podjetju začel leta 1999 v podružnici Epson Italy ter sčasoma postal vodja trženja za Italijo, nato pa direktor strateškega trženja za celotno območje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike.

Leta 2006 je bil imenovan za generalnega direktorja družbe Epson Italy, pozneje še za podpredsednika uprave za prodajo potrošnikom v družbi Epson Europe. Na tem položaju je bil odgovoren za prodajo potrošniških izdelkov na območju EMEA ter za distribucijo in distribucijske kanale za maloprodajo/e-prodajo. Od takrat je bil imenovan za podpredsednika uprave za Srednjo in Vzhodno Evropo.

Pred prihodom v Epson je svojo karierno pot začel na področju grafičnih umetnosti v podjetju DuPont.

Živel je v Italiji, Nemčiji in Združenem kraljestvu. V prostem času se ukvarja s pohodništvom in rad bere, je pa tudi prostovoljec pri Rdečem križu.

Darren Phelps

Podpredsednik uprave za izdelke za poslovno tiskanje in optično branje v podjetju Epson Europe B.V.

V industriji IT na različnih vodstvenih položajih dela že več kot 20 let.

Družbi Epson Europe se je pridružil februarja 2016 kot vodja prodaje prodajalcem, osredotočen pa je bil zlasti na gradnjo distribucijskega kanala prodajalca z dodano vrednostjo, pri čemer je razvijal programe in spodbude za prodajalce, namenjene dodajanju vrednosti Epsonovemu distribucijskemu kanalu prodajalcev. Nato je postal vodja enote za obdelavo slik v podjetjih (angl. Business Imaging) za Epson na področju EMEAR, pozneje je napredoval na položaj izvršnega direktorja za prodajo v distribucijskem kanalu prodajalcev z dodano vrednostjo.

Preden se je pridružil Epsonu, je bil direktor distribucijskih kanalov v družbi Lenovo Technology UK in vodil področje prodaje in trženja izdelkov za trg MSP, poleg tega pa je razvijal tudi strategijo za vstop v distribucijske kanale. S tem je zagotovil hitro širitev tržnih segmentov MSP in sredine trga. Vzpostavil je tudi prodajno strategijo za področje končnih uporabnikov v podjetjih na sredini trga, ki je zagotovila izjemno rast in tržni delež v regiji.

Kariero na področju IT je začel v distribuciji ter sčasoma pridobil temeljito in raznoliko poznavanje poslovanja in vodenja na področju prodaje.

Je poročen in ima dva otroka ter rad igra golf.

Karl Angove

Podpredsednik uprave za potrošniške zadeve, Epson Europe

Karl se je Epsonu pridružil leta 2018 kot izvršni direktor prodaje za Zahodno Evropo, nato je maja 2019 prevzel svojo trenutno vlogo podpredsednika uprave.

Preden se je pridružil Epsonu, je zasedal podobne vodstvene položaje v panogi prodaje na drobno v podjetjih Dixons Carphone in Metro AG v Združenem kraljestvu, Franciji, na Češkem in v Nemčiji. Svojo karierno pot je začel v trgovinah verige Currys v Združenem kraljestvu.

Ima diplomo iz računovodstva in financ z univerze Wales University. Je poročen in rad potuje.

Epson Europe: Naša zgodba

Epson je bil vedno pred svojim časom. Dobesedno. Ustanovljen je bil leta 1942 kot majhen izdelovalec ur – Daiwa Kogyo Ltd. (pozneje Seiko). Podjetje je leta 1968 lansiralo EP-101. To je bil prvi kompakten, lahek digitalni tiskalnik, po katerem Epson – EP-ov sin – nosi ime.

VEČ INFORMACIJ

Epsonova zgodovina

Epsonova pot je polna najboljših dosežkov, želje po inovacijah in potrebe po širjenju meja. Natančno to počnemo že 50 let … in to nameravamo tudi v prihodnje. Ne gre le za našo željo, temveč naše poslanstvo.

VEČ INFORMACIJ