TEHNOLOGIJA MICRO PIEZO

Če želite zanesljive, hitre in visokokakovostne natise, je zelo pomembno, da razumete, kaj poganja vaš tiskalnik, in sicer tiskalna glava.

Napredne tiskalne glave za danes in jutri

Poznavanje vrst tiskalnih glav vam lahko pomaga pri odločanju za nakup ustreznega tiskalnika. Obstajata dve glavni vrsti tehnologije tiskalnih glav, ki uporabljata ali toploto ali element Piezo. Vsi Epsonovi tiskalniki uporabljajo element Piezo, ker menimo, da ponuja najboljšo zmogljivost.

Tehnologija Micro Piezo, ki je vstopila na svetovni trg leta 1993, ni samo v ospredju napredka tiskalnih glav Epsonovih brizgalnih tiskalnikov, temveč je tudi izziv vsem drugim velikim igralcem v tiskalni industriji. Epsonova edinstvena tehnologija Micro Piezo omogoča izjemno kakovost tiskanja in je tehnologija, s katero se naši konkurenti še vedno težko kosajo.

Vendar nam ne verjemite le na besedo. Spodaj preberite, kaj jo naredi tako posebno.

Tehnične zanimivosti

Uživajte v jasnih in natančnih natisih

Tehnologija Micro Piezo uporablja kristale piezo, ki ob prejemu električnih signalov tiskalnika oddajajo impulze. Pri tem proizvaja kapljice, ki so po obliki in velikosti izjemno skladne, s katerimi zagotavlja jasne in ostre natise. Termični tiskalniki pa uporabljajo toplotni element, s katerim segrejejo črnilo, pri čemer ustvarijo zračni mehurček, ki izbrizga črnilo skozi šobo. Natisi, ki jih ustvarijo takšni tiskalniki, so lahko manj natančni.

Zagotovite si hitre natise visoke kakovosti

Kapljice črnila se 40.000-krat na sekundo poženejo skozi vsako šobo in s tem omogočajo izjemno hitro tiskanje dokumentov. Rezultati so izjemno natančni, zato se lahko zanesete na jasne in ostre natise, ne da bi se morali odreči kakovosti.

Dosezite izjemno natančne slike

Naše šobe so drugačne, saj lahko vsaka proizvede do pet kapljic različnih velikosti. To je tako, kot če bi pri slikanju na platno uporabljali čopiče različnih velikosti. Večje pike se uporabljajo za povečanje hitrosti pri tiskanju na površine s polno barvo, manjše kapljice pa lahko poustvarijo izjemne podrobnosti. Ta tehnologija omogoča natančno reproduciranje finih prehodov med temnimi in svetlimi barvami, pri čemer se te zlivajo gladko in naravno.

Pomembna je kakovost in ne količina

Če mislite, da večje število šob pomeni boljši tiskalnik, se motite. Termični tiskalniki uporabljajo šobe fiksne velikosti, zato morajo uporabiti več šob, če želijo ponuditi enako raven kakovosti, kot jo ponujajo naše tiskalne glave.

Tiskalnik z dolgo življenjsko dobo in manj vzdrževanja

Za razliko od termičnih tiskalnikov se naša trajna tiskalna glava ne obrabi. Zato se vam ne bo treba obremenjevati z zbiranjem denarja za nadomestno tiskalno glavo ali njenim nameščanjem.

Najboljše črnilo za vaš namen uporabe

Ker se v naših tiskalnih glavah ne uporablja toplota, lahko naši tiskalniki izkoristijo precej širši nabor črnil, vključno s toplotno občutljivimi tekočinami. Takšne sreče nimajo vsi tiskalniki; tiskalne glave termičnih tiskalnikov so namreč omejene le na določene vrste črnil, ker uporabljajo toploto.

Ali ste vedeli?

Odličnost naše tehnologije Micro Piezo zajema dodatne prednosti.

Najmanjše podrobnosti

Iskanje kapljice črnila velikosti 1,5 pl na veliki fotografiji, ki meri 12,7 cm x 8,9 cm, je tako zahtevno, kot če bi poskušali najti kontaktne leče na nogometnem igrišču velikosti približno 10.000 m2. Te majhne podrobnosti omogočajo ustvarjanje privlačnih realističnih fotografij z vrhunskim naborom odtenkov in prehodov.

Natančen nadzor

Predstavljajte si, da je izbrizg kapljice črnila velikosti 1,5 pl kot prosti strel iz razdalje 15 metrov. Zamislite si igralca, ki poskuša ciljati v točko velikosti žoge znotraj gola, pri čemer to točko zadane s skoraj 100-odstotno natančnostjo in izvede 40.000 uspešnih prostih strelov vsako sekundo. Tiskalne glave Micro Piezo so natančne in hitre, proizvedejo najmanjšo količino odpadnega črnila hkrati pa omogočajo ostre in jasne natise.

Izjemna zmogljivost

Če bi bila kapljica črnila velikosti 1,5 pl enako velika kot nogometna žoga in bi bilo črnilo izbrizgano iz tiskalne glave z 90 šobami za posamezno barvo, bi stadion Wembley napolnili z žogami v približno eni sekundi. Prav s takšno hitrostjo deluje tehnologija Micro Piezo.

Naslednja generacija tehnologije tiskalnih glav

PrecisionCore je Epsonova najnovejša tehnologija tiskanja, ki uporablja revolucionarno tiskalno vezje z visoko gostoto in lahko proizvede do 40 milijonov natančnih pik.

VEČ O TEM

Uporabna za več kot le papir

Epsonova inovativna tehnologija Micro Piezo je dovolj prilagodljiva, da jo je mogoče uporabljati na številnih področjih. Poleg izjemnega barvnega in črno-belega tiskanja na različen papir se jo uporablja tudi za industrijske namene. Ti med drugim vključujejo tiskanje tkanin, izdelavo barvnih filtrov in nanašanje vzorcev na elektronska tiskana vezja.

Oblikovanje prihodnosti s tehnologijo brez toplote

Povečajte produktivnost in zmanjšajte vpliv na okolje brez kompromisov.

Več o tem