Zakaj bi morali kupiti originalno črnilo

Verjamemo, da je tiskanje partnersko sodelovanje. Za kakovosten tisk sta potrebna tiskalnik in črnilo. Zato je pomembno razumeti svoja črnila in se tako izogniti morebitnim pastem tiskanja.

Poiščite pravo črnilo za svoj tiskalnik

Kaj morate vedeti

Kdo se želi veliko časa ukvarjati s svojim tiskalnikom? Tiskalnik bi moral delati. Svoja črnila in tiskalnike smo razvili tako, da delujejo v harmoniji, poleg tega pa zagotavljajo dosledne in zanesljive rezultate brez vsakršnih zapletov. To je rezultat našega vlaganja v obsežne raziskave in vrhunske proizvodne obrate ter izvajanja strogih preizkusov naših izdelkov.

Seveda pa za črnila, ki jih nismo ustvarili mi, ne moremo trditi enako. Podjetje Epson ne more zagotoviti, da bodo tako imenovana združljiva črnila ali obnovljene kartuše prinesli enake rezultate.

Ste pripravljeni tvegati nezanesljive izkoristke črnila in slabe izpise? Ali še huje, nedelovanje kartuš ali okvaro tiskalnika? Z originalnim Epsonovim črnilom se boste zaščitili pred morebitnimi pastmi tiskanja.

Originalno črnilo
Združljivo črnilo
Obnovljeno črnilo
Raziskavo in razvoj je opravilo podjetje Epson
Izdelano v Epsonovih visokotehnoloških čistih sobah
Preizkusilo in odobrilo podjetje Epson
Zaščiteno z Epsonovo garancijo za tiskalnike

Kakšna so tveganja pri uporabi neoriginalnih črnil?

Želimo si, da nikoli ne bi imeli težav s tiskanjem. Zato opozarjamo na morebitne težave, do katerih lahko pride pri uporabi neoriginalnih črnil.

Predstavljajte si, da morate natisniti letalsko vozovnico in tiskalnik ne deluje – ker so se zamašile šobe ali pa tiskalnik ne prepozna kartuše. Ali še huje, kartušo ste okvarjeno že dobili, še preden ste jo sploh imeli priložnost uporabiti.

Epson ne razvija in ne preizkuša neoriginalnih črnil, kar pomeni, da je tiskalnik lahko izpostavljen okvaram, ki jih vaša garancija za tiskalnik ne krije.

Videz je pomemben, zato so pri tiskanju pomembnih poslovnih dokumentov ali seminarskih del madeži, zameglitve, črte in slabo izpisane podrobnosti, zadnja stvar, ki si jo želite. Če pa želite dokumente arhivirati, je pomembno, da upoštevate življenjsko dobo črnila.

Naš strog nadzor kakovosti zagotavlja zanesljive, čiste in ostre rezultate. Lahko enako trdimo tudi za neoriginalna črnila?

Ne glede na to, ali imate domačo pisarno ali pa krmarite med številnimi družinskimi obveznostmi, smo prepričani, da imate na seznamu pomembnejše stvari, kot je čiščenje črnila za kartušami, ki puščajo.

Toda na žalost neoriginalnih črnil naše raziskave, razvoj in testiranja ne podpirajo. V naše tiskalnike in črnila veliko vlagamo, da zagotovimo njihovo zanesljivo delovanje.

Nizki začetni stroški so seveda privlačni, toda če to povzroči okvaro izdelka, je to na dolgi rok lahko zelo slabo in drago.

Ali ste lahko prepričani, da bo obnovljena ali združljiva kartuša delovala? In kaj če boste na koncu porabili še več časa in denarja za ponovno tiskanje dokumentov, ki niso dovolj dobro natisnjeni? Poleg tega, Epson ne krije okvar tiskalnika zaradi neoriginalnih črnil, zaradi česar je lahko garancija neveljavna.

Rešitev

Tiskanje je lahko enostavno, rezultati pa dosledni – z uporabo originalnih Epsonovih črnil, ki so preizkušena in odobrena. Naj vam pojasnimo, zakaj so naša visoko zmogljiva in zanesljiva črnila tako posebna.

Tiskanje mora biti preprosto in zanesljivo; zato so naša črnila in kartuše deležne obsežnih raziskav in razvoja, tako da lahko brez težav delujejo skupaj. Prav tako nadzorujemo in spremljamo vsak korak proizvodnega procesa s proizvodnjo v visokotehnoloških obratih in s strogimi preizkusi.

To pomeni, da se lahko sprostite. Naša črnila so namreč zasnovana tako, da brezhibno delujejo z vašim tiskalnikom ter zagotavljajo visokokakovostne in zanesljive rezultate, ne glede na to, ali tiskate besedilo ali grafiko. Zaradi tega je devet od desetih uporabnikov originalnega črnila zelo zadovoljnih s kakovostjo izpisov1.

Veliko dela je potrebnega za ustvarjanje zanesljivega tiskalnika in oskrbe s črnilom. Zato smo veliko vlagali raziskave in razvoj ter porabili mnogo let za izpopolnjevanje naših proizvodnih obratov.

Vsaka kartuša je izdelana v vrhunskem okolju brez prahu, kar preprečuje pojav okvar. Tudi material in zasnova kartuše sta bila izvedena natančno, da bi zagotovili stabilno okolje za črnila.

S tem nismo zagotovili le preproste vsakodnevne uporabe naših tiskalnikov, ampak smo vas razbremenili tudi pri nakupu pravega črnila za vaš tiskalnik. Pravi paket lahko v trgovini hitro prepoznate, zahvaljujoč sliki na njegovi sprednji strani. Preprosto preverite uporabniški priročnik, da ugotovite, katero sliko morate iskati. Razvili smo tudi kompaktno embalažo EasyMail, ki se prilega večini poštnih nabiralnikov, zato za prevzem poštne pošiljke ne potrebujete podpisa. Tako pri naročanju prek spleta na dom nimate nobenih skrbi.

Ne glede na to, ali tiskate pogosto ali redko, obstajajo kartuše standardne velikosti in velikosti XL, ki ustrezajo vašim potrebam glede tiskanja.

Nesmiselno je zavreči črnilo, ki ni bilo porabljeno do konca. Zato so skoraj vsa naša črnila na voljo v posameznih kartušah, kar pomeni, da morate nadomestiti le tisto barvo, ki jo porabite. V primerjavi s konkurenčnimi tribarvnimi kartušami lahko prihranite do 30 %2 črnila.

Z našimi zanesljivimi črnili boste zmanjšali tudi možnost nekakovostnih izpisov, poleg tega pa so preizkušena, tako da se lahko zanesete na naveden izkoristek, s čimer boste zlahka sledili proračunu za svoje potrebe tiskanja.

Da bi še bolj zmanjšali stroške, so naše kartuše velikosti XL cenovno učinkovite rešitve za tiste, ki tiskajo pogosteje, saj zadostujejo za tiskanje več kot dvakrat več strani3 primerjavi s kartušami standardne velikosti. S tem znatno zmanjšate stroške na stran in prihranite denar.

Poiščite pravi potrošni material za svoj tiskalnik

Originalna črnila Epson so optimizirana za delovanje s tehnologijo tiskalnih glav Epson Micro Piezo™, ki zagotavlja neprimerljivo kakovost, trajnost ter zanesljivost.

Več o tem
  1. Raziskavo je decembra, leta 2015, izvedlo podjetje Epson (n = 1800). Lastnike Epsonovih tiskalnikov smo vprašali: »Kako zadovoljni ste s kakovostjo tiskanja ob uporabi originalnih Epsonovih kartuš s črnilom?« 89,8 % ljudi je podalo oceno 6 ali več, kar pomeni, da so »zelo zadovoljni«.
  2. V primerjavi z enakovrednimi modeli tiskalnikov konkurenčnih proizvajalcev (HP in Canon) ≤ 199,99 €/£ pri uporabi tribarvnih kartuš (na podlagi podatkov GFK, julij 2015). Preizkus je opravila organizacija BLI, julij 2015. Ponderiranje za tiskanje dokumentov (87 %) in fotografij (13 %) je uporabljeno na podlagi študije podjetja TNS »Printing Usage & Attitudes Study«, junij 2013. Za več informacij obiščite spletno stran www.epson.eu/individualinks
  3. Za več informacij obiščite spletno stran www.epson.eu/pageyield

Genuine ink

Epson's inks undergo extensive research and development, are manufactured in high-tech and purpose-built facilities, and are rigorously tested. This means that the inks produce high-quality and reliable results. We also care about the environment and ensure we act responsibly - take our cartridge recycling programme for example.

Compatible Ink

A compatible ink cartridge refers to a product that has been entirely produced by a third-party. The word compatible can be misleading as the cartridge and ink has not been created, manufactured, tested or approved by Epson. Compatible inks may be cheaper than genuine Epson inks, but they come without any assurance from Epson. They can be faulty, unreliable, and may not perform as effectively as genuine ink cartridges.

Remanufactured ink

A remanufactured ink cartridge refers to a used, empty Epson ink cartridge that has been remanufactured, refilled and resold by a third party. These cartridges may cost less than genuine inks, but they come without any assurance from Epson. The ink has not been manufactured by Epson and the remanufactu- red cartridge has not been tested or approved by Epson. They're often positioned as an environmentally friendly option, but this is not necessarily the case as they can be faulty, unreliable, and may not perform as effectively as Epson's genuine ink cartridges.

Epson's logo

Our logo is clearly displayed on the pack to help you find our inks in-store. You can feel safe in the knowledge that you’re buying our reliable, easy-to-use, genuine inks when you see our brand.

Pack code and capacity indicator

To suit the frequency of your printing, choose a cartridge size that fits with your needs. Just look for the capacity indicator shown here.

Page yield and compatibility

To plan and budget for your printing needs, check out how many pages the cartridge can print in colour and black on the front of the pack. It also details the printers that the cartridges are compatible with.

Epson colour shifting label

To protect our customers against counterfeit products, Epson works closely with law enforcement officials to help them identify genuine products. As part of this process, we have developed a special colour shifting label to help them identify genuine products. This is located on the exterior of both our in-store and EasyMail packaging.

Pack contents

You can see which colour inks are in the pack and how much you're getting of each. We detail the exact millilitres of the ink so that you have everything you need to make an informed purchase.

Ink family image

Forget needing to remember your printer model; each ink belongs to a family so you only have to look for the family image such as a strawberry, elephant or stag. It makes it quick and easy to find your ink, as you can look for the pack image, rather than a printer model. Check your user guide to find out which ink family you need for your Epson printer.