PrecisionCore

Tehnologija prihodnosti

HITROST

Tehnologija tiskalne glave PrecisionCore poskrbi za Epsonovo prepoznavno najvišjo kakovost tiskanja z veliko hitrostjo v panogi. Palec za palcem so Epsonovi čipi za tiskanje z visoko ločljivostjo ena najhitrejših tehnologij brizgalnega tiskanja na svetu. Vsak element PrecisionCore piezo brizgne skoraj 50.000-krat na sekundo.

KAKOVOST

PrecisionCore ima do trikratno gostoto šob glede na običajne Epsonove piezo tiskalne glave. Te šobe imajo premer približno 20 mikronov in zagotavljajo majhne, okrogle, ponovljive pike s premerom približno 40 mikronov. Natančnost pike je pomembna zlasti za ostrino črk in natančne črte.

ZANESLJIVOST

PrecisionCore predstavlja nov sistem, ki uporablja moč piezo kristalov za večjo zanesljivost. Piezo element je zmožen ustvariti napetost, ki lahko v nekaj milisekundah zazna, ali brizga normalno. Skoraj v trenutku lahko samodiagnosticira svoje stanje.

PRILAGODLJIVOST ČRNILA IN MEDIJEV

Mikromehanski brizgalni elementi PrecisionCore se izognejo omejitvam materiala, ki spremljajo toplotne sisteme. Omogočajo barvitejše in obstojnejše sestave črnila, ki vsebujejo višje koncentracije barvil in veziv kot pri toplotnih brizgalnih sistemih, ter tiskanje na širši nabor substratov.

RAZTEGLJIVOST
 

PrecisionCore je tehnologija raztezanja, primerna za nabor izdelkov od industrijskih sistemov, kot so tiskarski stroji za tiskanje velikih nalepk, do namiznih tiskalnikov. Modularnost omogoča čipom za tiskanje PrecisionCore razporeditev v konfiguracijah s premičnimi serijskimi in fiksnimi linijskimi tiskalnimi glavami.

REVOLUCIONARNA TEHNOLOGIJA PRECISIONCORE

Tehnologija tiskalnih glav PrecisionCore je proizvod ene največjih naložb v raziskave in razvoj v Epsonovi zgodovini, ki je združila strokovno znanje družbe o izdelavi MEMS (mikroelektromehanskih sistemov) z napredkom pri razvoju materialov.

Oblikovanje prihodnosti s tehnologijo brez toplote

Povečajte produktivnost in zmanjšajte vpliv na okolje brez kompromisov.

Več o tem

RAZVOJNI IN PROIZVODNI POSTOPEK

Epson je pred kratkim napovedal dokončanje dveh novih proizvodnih linij za brizgalne tiskalne glave na Japonskem v vrednosti 125 milijonov evrov. Novi proizvodni liniji bosta omogočili razvoj novega tiskalnega čipa MicroTFP in nabor novih tiskalnih glav.

PIEZO S TANKIM FILMOM

Piezo kristal se upogiba, ko je izpostavljen električni napetosti. To gibanje je gonilo drobnih »črpalk črnila« v vsaki šobi Epsonovih tiskalnih glav. Tanjši kot je piezo element, bolj se upogiba. Tehnologija MicroTFP podvoji upogibno moč piezo aktivatorja v primerjavi z originalnimi tiskalnimi glavami TFP.

MIKROELEKTROMEHANSKI SISTEMI

Tehnologija MEMS se uporablja pri izdelavi merilnikov pospeška za avtomobile in mobilne telefone, dele trdih diskov in druge naprave. Z združitvijo postopkov MEMS s svojo napredno znanostjo o piezo materialih je Epson ustvaril mikroskopske, visokozmogljive aktivatorje in oblikoval zelo natančne kanale za črnilo, kar omogoča natančno in hitro brizganje črnila.

NATANČNOST SESTAVE

Ti tiskalni čipi so nato povezani s posodami za črnilo, filtri in elektroniko ter vstavljeni v ohišje skoraj brez človekovega poseganja na povsem avtomatiziranih montažnih linijah v Epsonovih najsodobnejših avtomatiziranih tovarnah.

Šestosni skalarni roboti delujejo usklajeno z Epsonovima lastnima tehnologijama obdelave slik in montaže, s čimer zagotovijo enakomerno proizvodnjo sestavov čipov v ohišjih, ki so temelj teh tiskalnih glav.

ANALIZA STANJA ŠOB

SurePress L-6034VW je Epsonov prvi industrijski tiskarski stroj z enim prehodom in prvi z Epsonovo tehnologijo linijske tiskalne glave PrecisionCore. Nova fiksna linijska tiskalna glava PrecisionCore je ključna za visoko zmogljivost, izjemno zanesljivost, nezahtevno vzdrževanje in nizke obratovalne stroške tiskarskega stroja SurePress L-6034VW.