OBLIKOVANJE PRIHODNOSTI S TEHNOLOGIJO TISKANJA BREZ TOPLOTE

Epsonovi brizgalni tiskalniki porabljajo manj energije, zato so varčnejši.

© Jasper Gibson

Tehnologija tiskanja brez toplote

Ne moremo se izogniti dejstvu, da se soočamo z globalno podnebno krizo. Če se stvari ne spremenijo, bo v ekosistemu našega planeta kmalu prišlo do drastičnih sprememb. Ena od stvari, ki jih lahko spremenimo, je način porabe energije.

Pri zgorevanju fosilnih goriv za proizvajanje elektrike nastanejo ogromne količine izpustov CO2. V tem trenutku moramo kot podjetje in posamezniki ukrepati glede varčevanja z energijo in začeti uporabljati obnovljive vire energije. Izbrati trajnostno ni več možnost, temveč nuja.

Zagotoviti moramo svet BREZ SEGREVANJA Preklopite na tehnologijo tiskanja brez toplote za nizko porabo energije. Celo male spremembe lahko pomagajo. Če bi vsakdo na planetu naredil eno majhno spremembo, ima to lahko izjemno velik pozitiven učinek. Začnimo stran za stranjo in skupaj spremenimo zgodbo.

Ogled izdelkov

BREZ SEGREVANJA

Epson in National Geographic sodelujeta pri osveščanju o tem, kako je zmanjševanje toplote odličen način za zmanjšanje našega vpliva na okolje. Raziskovalka pri National Geographicu Katey Walter Anthony v tem kratkem videoposnetku pojasni, kako »toplota uničuje permafrost. Zmanjševanje toplote je eden najboljših načinov, da zmanjšamo vpliv na okolje. Če bomo izbrali tehnologijo tiskanja brez toplote, da znižamo porabo energije, nam bo uspelo zmanjšati izpuste toplogrednih plinov in to nam bo pomagalo upočasniti odmrzovanje permafrosta na Arktiki.«

© Jasper Gibson

Primerjava postopkov tiskanja

Laserski in brizgalni tiskalniki so na zunaj videti enako. Vendar šteje tisto, kar je v notranjosti. Epsonova tehnologija tiskanja brez toplote pri brizganju črnila ne potrebuje toplote. Namesto tega uporablja pritisk na element piezo, ki se premika nazaj in naprej ter brizgne črnilo iz tiskalne glave.

Prednosti tehnologije tiskanja brez toplote

Izboljšajte storilnost in zmanjšajte vpliv na okolje brez kompromisov.

Manjša poraba prihrani energijo in denar

Epsonova tehnologija tiskanja brez toplote porabi do 83 % manj energije1, saj tiskalnik ne potrebuje ogrevanja. Ker brizgalni tiskalniki nimajo grelne enote za segrevanje, to pomeni znatno manjšo porabo energije.

Manj nadomestnih delov, manjši vpliv na okolje

Laserski tiskalniki imajo običajno več potrošnega materiala in v mnogih primerih zahtevajo redno menjavo bobna, prenosnega traku in grelne enote. Naši tiskalniki lahko zaradi tehnologije tiskanja brez toplote proizvedejo do 96 % manj potrošnega materiala kot laserski tiskalniki2.

Prihranite čas z dosledno hitrim tiskanjem

Epsonova tehnologija tiskanja brez toplote ne potrebuje toplote za ogrevanje ob vklopu ali prehodu iz stanja pripravljenosti. To pomeni, da se tiskanje začne takoj in je prehod iz stanja pripravljenosti 50 % hitrejši kot pri laserskih tiskalnikih3.

Manj posredovanja izboljša storilnost

Način tiskanja brez toplote pri Epsonovih brizgalnih tiskalnikih pomeni, da je manj delov, ki se lahko pokvarijo, kar zmanjša potrebno posredovanje.

Do 83 % manj energije kot laserski tiskalniki1
Do 96 % manj porabljenega potrošnega materiala kot laserski tiskalniki2
Do 50 % hitrejši prehod iz stanja pripravljenosti kot pri laserskih tiskalnikih3

Odkrijte prednosti Epsonove tehnologije tiskanja brez toplote

Z našim orodjem za iskanje tiskalnikov poiščite najboljši tiskalnik zase.

Ogled izdelkov
WF-C8190DW

Odkrijte, koliko energije lahko prihranite in za koliko lahko zmanjšate emisije CO2

Neodvisni preizkusi so pokazali, da modeli Epson WorkForce Pro porabijo do 83 % manj energije kot laserski tiskalniki in laserske kopirne naprave3. S spodnjim izračunom preverite, koliko električne energije lahko prihranite in za koliko lahko zmanjšate emisije CO2.

Več informacij

Obrnite se na nas

Če želite več informacij o Epsonovih rešitvah, vnesite svoje podatke spodaj in oglasil se vam bo Epsonov predstavnik.

Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Po e-pošti želim prejemati informacije o prihajajočih Epsonovih izdelkih, promocijah, ponudbah in dogodkih.
Potrjujem, da sem starejši/starejša od 16 let.

Preberite več o družbeni odgovornosti podjetja

Okolje

Vsi imamo vlogo pri ustvarjanju boljše prihodnosti.

Več informacij

Družba

Zavzemamo se za varno, zakonito in trajnostno poslovanje.

Več informacij

Etika

Razveseljevanje in prijetno presenečanje strank z inovativnimi izdelki in storitvami sta šele začetek.

Več informacij

Okolje

Vsi imamo vlogo pri ustvarjanju boljše prihodnosti.

Več informacij

Družba

Zavzemamo se za varno, zakonito in trajnostno poslovanje.

Več informacij

Etika

Razveseljevanje in prijetno presenečanje strank z inovativnimi izdelki in storitvami sta šele začetek.

Več informacij
  1. Na podlagi Epsonovih izračunov tiskalnik Epson WorkForce Pro WF-C8190DW porabi 83 % manj energije kot tiskalnik HP Color LaserJet Enterprise M750dn, najbolje prodajani model v segmentu enofunkcijskih barvnih tiskalnikov formata A3 s hitrostjo tiskanja 21–30 str./min (IDC, četrtletni sledilnik tiskalne dodatne opreme, dobavljene količine od zadnjega četrtletja 2015 do tretjega četrtletja 2019, objavljene v drugem četrtletju 2020). Metodologija temelji na »značilni porabi energije« in je opredeljena in/ali simulirana s preizkusnim postopkom ENERGY STAR ter izražena v kWh letno. Zmanjšanje emisij CO2, izračunano kot sorazmerno s prihrankom energije, kar temelji na povprečni porabi elektrike pri proizvodnji kg CO2 na kWh na teritorij.
  2. Primerjava prostora za shranjevanje na podlagi Epsonovih izračunov potreb po prostoru za shranjevanje potrošnega materiala v embalaži, ki zadostuje za tiskanje 6000 strani na 12 tiskalnikih in večnamenskih napravah (3-v-1), izbranih med 50 % najbolje prodajanih črno-belih laserskih tiskalnikov A4 (razred pod 20 str./min), kot jih navajajo rezultati v finančnem letu 2017 iz podatkov IDC-jevega četrtletnega sledilnika tiskalnih zunanjih naprav za 2. četrtletje leta 2019. Povprečne količine in izkoristke enote paketa tonerja za vsak model je Epson izračunal na podlagi mer in izkoristkov paketa tonerja, ki jih proizvajalec objavi za vsak model (podatki iz avgusta 2019). Dejanska velikost in število potrebnih kartuš s tonerjem se razlikuje glede na model laserskega tiskalnika. Navedeni izkoristki potrošnega materiala EcoTank so simulirane številke, ki jih je Epson izračunal na podlagi metodologije ISO/IEC24711 s preskusnim vzorcem ISO/IEC19752.
  3. Na podlagi Epsonovih izračunov izračunan prihranek časa pri Epsonovih poslovnih brizgalnih tiskalnikih v primerjavi s povprečno najnižjo vrednostjo »čas tiskanja/kopiranja« (»iz prejšnjega opravila«, »iz stanja pripravljenosti« ali »iz stanja spanja«) poslovnih laserskih naprav, kot je poročalo podjetje ENERGY STAR, dodan k času, ki je bil potreben za tiskanje pri največji hitrosti preostalih strani v povprečnem tiskalnem opravilu v pisarni, pomnožen s povprečnim številom tiskalnih opravil na leto, po ugotovitvah podjetja Keypoint Intelligence. Modeli laserskih tiskalnikov, določeni z uporabo IDC, četrtletnega sledilnika tiskalnih zunanjih naprav, dobavljene količine od 3. četrtletja leta 2016 do 2. četrtletja leta 2020, objavljeno v 2. četrtletju leta 2020.