EPSON INDUSTRIAL
SOLUTIONS CENTER+

November 2020 - December 2021

Register now Watch video

EPSON INDUSTRIAL SOLUTIONS CENTER+

Experience our range of new, economical automation solutions. Book your appointment now for your individual or group tour of the Epson hybrid Showroom.

Joining a tour is free.

November 2020 - December 2021

Register now

HITRI UČENEC, KI VIDI VSE

Epsonov novi inteligentni robot z dvema rokama.

#BERTIETHEROBOT

VEČ INFORMACIJ gledam video

NOVA SERIJA N2

Naš najkompaktnejši šestosni robot, ki ponuja največjo učinkovitost in potrebuje najmanj prostora. Zaradi v notranjost usmerjene druge osi je tudi izjemno okreten.

VEČ INFORMACIJ

SCARA LIGHT
PREPROST. PAMETEN.

Epsonovi roboti SCARA-Light so vse bolj prisotni na področjih, kjer je bilo v preteklosti mogoče uporabiti samo zelo linearne sisteme ali druge manj prilagodljive robote.

VEČ INFORMACIJ

EPSONOVI SEMINARJI, IZOBRAŽEVANJA IN PREDSTAVITVE

Naši strokovnjaki bodo vam in vašemu osebju z veseljem posredovali svoje znanje na uvodnih seminarjih, tečajih programiranja in vzdrževanja ali med usposabljanjem upravljavcev.

VEČ INFORMACIJ

Epsonova najnaprednejša robotska tehnologija

Avtomatizacija je v vse več panogah in načinih uporabe ključna za zagotavljanje največje storilnosti in natančnosti. Zlasti pomembne postajajo rešitve, ki učinkovito delujejo z manjšim številom robotov.

Zaupate lahko partnerju, ki temeljito pozna vse vidike robotov in vam lahko pomaga zagotoviti, da bo proizvodni proces znatno učinkovitejši. Epson je vodilno podjetje na področju robotike in ponuja celovito paleto storitev od proizvodnje do prodaje in podpore. Odkar smo leta 1980 predstavili prvega robota, smo med vodilnimi ponudniki na področju avtomatizacije.

Popolne rešitve za avtomatizacijo

Smo ponudnik avtomatizacije s prilagodljivo in nadgradljivo ponudbo izdelkov, ki jih je mogoče povezati z različnimi izbirnimi komponentami. Ne ponujamo le največje palete robotov SCARA za najrazličnejše načine uporabe, temveč tudi šestosne robote, krmilnike in programsko opremo. Vse naše izdelke je mogoče brez težav povezati in jih preprosto uporabljati.

Zanesljivi in trajni

Naše robotske sisteme odlikujejo izjemna natančnost, hitrost, zanesljivost in trajnost. Vrsta dobro znanih proizvajalcev je zelo zadovoljnih z zmogljivostjo Epsonovih robotov.

Izdelki

Roboti

Sodobne avtomatizacijske rešitve morajo izpolniti nekaj preprostih zahtev – biti morajo čim hitrejše, čim manjše in čim bolj poceni. Epson vam lahko ponudi veliko izbiro zelo hitrih in zelo natančnih industrijskih robotov.

Roboti SCARA

Roboti SCARA naslednje generacije – kompaktni, zelo hitri, zelo natančni in z možnostmi, ki natančno ustrezajo vašim zahtevam.

Epsonovi roboti ponujajo več možnosti kot kdaj koli prej, zato so najboljša izbira za vaš naslednji sistem. S ponudbo, ki obsega več kot 300 različnih modelov velikosti od 175 do 1000 mm dosega z največjo obremenitvijo do 20 kg ter modele, ki jih je mogoče prati, in modele za čiste sobe, je zelo verjetno, da ima Epson model in konfiguracijo, ki popolnoma ustrezata zahtevam vašega namena uporabe.

Roboti Spider

Epsonova robotska revolucija

Epsonov robot Spider ponuja izjemno veliko. To je prvi in edini robot SCARA s popolnoma cilindričnim okvirjem. Zaradi tega lahko izjemno produktiven Spider doseže vse položaje znotraj svojega področja dejavnosti (100 odstotkov), prav tako prepričljivi pa so tudi kratki časi cikla, ki jih omogoča.

Šestosni roboti

Natančna rešitev za vaš namen uporabe

Šestosni roboti ProSix so zaradi velike hitrosti in natančnega premikanja prepričljiva izbira. Standardni časi cikla do 0,37 sekunde pri ponovljivostih +/–0,02 mm zagotavljajo visoko zmogljivost in povečujejo gospodarsko upravičenost.

SCARA-Light

Preprost. Pameten.

Menite, da se industrijske robote splača kupovati samo v velikih količinah? Menite, da ni računice za manjša podjetja? V obeh primerih se motite.
Epsonovi roboti SCARA-Light so vse bolj prisotni na področjih, kjer je bilo v preteklosti mogoče uporabiti samo zelo linearne sisteme ali druge manj prilagodljive robote.

Serija SCARA T

SCARA Serija T z vgrajenim krmilnikom.

Avtomatizacijske rešitve postajajo vse pametnejše, učinkovitejše in cenejše. Ni boljšega primera tega, kot je robot serije SCARA T. To je uvodni model naše celovite ponudbe izdelkov SCARA, ki je kot nalašč za preprosta opravila izbiranja in nameščanja na področjih, kjer so se pred tem uporabljali linearni sistemi.

Smart Motion

Hitro doseganje rezultatov

Epsonovi roboti končni položaj dosežejo precej hitreje in natančneje, pri čemer proizvedejo najmanjšo možno stopnjo vibracij. Optimalno pozicioniranje, kratki časi ciklov in večja natančnost poti pomenijo, da je s tehnologijo Smart Motion zajamčeno učinkovito gibanje.

Pri običajnih motornih krmilnikih zaradi neželenega čezmernega gibanja prihaja do večjih odstopanj. Zaradi tega prihaja do nenatančnega pozicioniranja, slabe interpolacije in daljših časov obdelave. S tehnologijo Smart Motion pa neželenega čezmernega gibanja skoraj ni. Epsonovi roboti so tudi pri izjemnih časih cikla natančni in nežni do obdelovancev.

Tehnologija QMEMS

Prvič v robotiki!
Nadzor vibracij z Epsonovo senzorsko tehnologijo QMEMS*1.

So prvi svoje vrste:
naši roboti uporabljajo revolucionarno senzorsko tehnologijo QMEMS, ki znatno zmanjša vibracije kinematike.

Tako je pri opravilih sestavljanja mogoče povečati hitrost proizvodnje in ohraniti dosledno raven kakovosti. Njihova prednost je gladko gibanje tudi pri visokih začetnih hitrostih ali močnih pojemkih, kar omogoča učinkovitost delovanja, kakršna je bila doslej nedosegljiva.

Kaj je QMEMS?

QMEMS je kombinacija kvarčnega kristala z odličnimi značilnostmi, kot sta visoka stabilnost in velika natančnost, ter tehnologije mikroizdelave MEMS. Natančno mikroobdelavo, ki temelji na kvarčnem materialu, uporabimo za polprevodniški material MEMS ter ustvarimo kvarčno napravo, ki jo imenujemo QMEMS. Ta v kompaktni obliki ponuja veliko zmogljivost.

Prednosti tehnologije QMEMS

Neželeno čezmerno gibanje 0,3 -> 0,1 mm
Čas stabilnosti (±0,05 mm) 0,3 -> 0,1 s
15 % krajši čas cikla v dejanskem obsegu uporabe
Manj vibracij in krajši čas stabilnosti
Izboljšan čas cikla v obsegu težkih obremenitev
 1. QMEMS in logotipi, povezani z njim, so zaščitene blagovne znamke ali blagovne znamke podjetja Seiko Epson Corporation na Japonskem in v drugih državah.

Filtriraj rezultate

 • KATEGORIJA

 • KATEGORIJA

Prikazano: od .

Prikazano: od .

  Krmilniki

  Krmilniki omogočajo hitro, natančno in zelo zanesljivo krmiljenje manipulatorjev in dodatnih naprav. Zagotavljajo veliko zmogljivost v izjemno omejenih prostorih. Osnovna enota je robusten integriran sistem, odprt v vse smeri.

  Podrejeni krmilnik RC180

  Brezhibno sledi navodilom

  Izjemno majhen RC180 ima osnovno površino, ki je samo nekoliko večja od lista velikosti A4, a je kljub temu zelo zmogljiv. Je tudi pameten in ponuja odlično vrednost ter je namenjen zlasti delovanju kot podrejena omrežna enota. Je zelo prilagodljiv, omogoča pa tudi uporabo z roboti SCARA in s šestosnimi roboti.

  Izbirne enote
  za razširitvene V/I-plošče, V/I-plošče za fieldbus in plošče RS-232C
  Krmilnik
  Servosistem
  za šestosne robote

  RC700-A: eden za vse

  Odprt krmilni koncept za vrsto različnih uporab

  Novi krmilnik RC700-A je kompakten, zmogljiv in prilagodljiv vsem vašim zahtevam, zato je splošno uporaben in enako zmogljiv kot samostojna enota ali kot del integriranega sistema. Če je RC700-A razširjen kot del večmanipulatorskega krmilnika, lahko upravlja več robotov in različno dodatno opremo v kompleksnem sistemu.

  Krmilnik RC700-A je mogoče skladno z vašimi zahtevami razširiti s številnimi sistemi za obdelavo slik. Namenjen je tudi novi generaciji robotov, ki uporabljajo Epsonovo senzorsko tehnologijo QMEMS.

  RC90: svet možnosti v majhnem prostoru

  RC90 je eden najkompaktnejših in najlažjih krmilnikov v svojem zmogljivostnem razredu na trgu. Majhen, pameten in zelo dobre vrednosti – prvenstveno namenjen uporabi v podrejenem omrežju. Serijski vmesnik RS-232C, 24/16 standardnih vhodov/izhodov in ethernetna vrata so že vgrajeni. Poleg tega lahko z razširitvenimi karticami za komuniciranje z zunanjimi napravami in integracijo v omrežja fieldbus z zelo majhnimi stroški prilagodljivo razširite sistem skladno s svojimi zahtevami.

  Filtriraj rezultate

  • KATEGORIJA

  • ZDRUŽLJIVE ENOTE

  Prikazano: od .

  Prikazano: od .

   Programska oprema

   Razvojna okolja Epson RC+ – zmogljiva, učinkovita, intuitivna.

   Zmogljivo okolje za projektno vodenje in razvijanje Epson RC+ je idealno za neposredno programiranje načinov uporabe, saj ima intuitiven uporabniški vmesnik sistema Windows, odprto strukturo in vgrajeno obdelavo slik. Vse to poleg 3D-grafičnega okolja, ki omogoča skoraj popolno simuliranje robotskega programa in jasno vizualizacijo njegovega gibanja.

    

   Razvojno okolje RC+ 5.0

   Razvojno okolje RC+ 5.0 ponuja vsa orodja, ki jih potrebujete za hitro in učinkovito programiranje.

   RC+ 5.0 – celovita rešitev

   Naše okolje za projektno vodenje in razvijanje deluje v najnovejših različicah sistema Windows, s krmilnikom RC180 pa komunicira prek vrat USB in ethernet. Njegova odprta struktura vključuje tudi možnost integracije z zunanjimi okolji za programiranje.

   Vmesnik sistema Windows

   Obarvanje sintakse, orodje za odpravljanje napak, pomoč pri vnosu in prosto določljiv vmesnik vam pomagajo pri razvojnih opravilih.

   Funkcije in prednosti

   • Razvojno okolje za uporabo z Epsonovim robotskim jezikom SPEL+
   • Možna je vzporedna uporaba več programov RC+ 5.0 (en računalnik dostopa do več vzporednih robotskih krmilnikov)
   • Integriran sistem za projektno vodenje za hiter razvoj projektov
   • Intuitiven uporabniški vmesnik
   • Obdelava slik, vgrajena v vmesnik
   • Vsestranska povezava z vmesniki: ethernetni V/I, Profibus, DeviceNet, serijski vmesnik, TCP/IP, V/I-rokovanje na voljo neposredno ali izbirno
   • Okolje za programiranje na voljo v nemščini, angleščini in francoščini

   Naši kompleti orodij za programsko opremo

   Nikdar ne škodi, če je zapletene projekte preprosto izvesti. RC+ 5.0 ponuja celovito paleto razvojnih orodij, tako da boste imeli vse potrebno za učinkovito programiranje.

   • Upravitelj robotov – krmiliti ga je mogoče tudi prek TP1

    Vključuje vse podatke, povezane z robotom, in krmilne elemente, ki so jasno razvrščeni v ločenih oknih za konfiguriranje, točkovno obdelavo, vnos parametrov s kazanjem točk, koordinatne sisteme za orodja in robote, največje obremenitve in vztrajnost.

    Prek krmilne mize robota je mogoče vklopiti in izklopiti motorje ter izvesti ponastavitve in premike v začetne točke.

   • Urejevalnik oznak za V/I

    Urejanje oznak za V/I, V/I za zastavice/fieldbus za bitne, bajtne in zlogovne podatkovne pasovne širine.

   • Nadzornik za V/I

    Prikaz stanja za V/I, V/I za zastavice/fieldbus za bitne, bajtne in zlogovne podatkovne pasovne širine. Pripraviti je mogoče tudi posebne uporabniške prikaze.

   • Upravitelj opravil

    Prikaz klicanih opravil in njihovega stanja ter prikaz trenutne vrstice programa.

   • Ukaz

    Urejevalnik enovrstičnih ukazov.

   • Urejevalnik makrov

    Ustvarjanje programa SPEL+ kot programskega pomagala.

   • Upravitelj vzdrževanja

    Ustvarjanje/uvoz/rezervni zaslon/ponastavitev krmilnika.

   • Urejevalnik napak

    Ustvarjanje lastnih sporočil o napakah za posamezne načine uporabe.

   • Orodje za odpravljanje napak

    Programiranje z ustavitvenimi točkami in koračnim delovanjem.

   • Urejevalnik

    Priprava zaporednih programov SPEL+.

    • Spletna pomoč
    • Preverjanje sintakse
    • Seznami oznak
    • Zaznavanje in barvna predstavitev ključnih besed, parametrov in komentarjev
    • Seznam parametrov
    • Skok na definicijo
   • Urejevalnik spremenljivk

    Prikaz in urejanje trenutnih vrednosti spremenljivk.

   • Urejevalnik sklada

    Prikaz programskega skoka.

   • Zgodovina sistema

    Snemanje napak, dogodkov, opozoril (diagnostika).

   • Prevajalnik

    Pregled zaporednih programov (sintaksa, definicija, obseg vrednosti in še veliko več).

   Združljiv z:

   Roboti serije SCARA
   Roboti serije Spider
   Serija ProSix C3

   RC180

   Vision Guide 5.0

    

   Razvojno okolje RC+ 7.0

   Kot nalašč za popolno avtomatizacijo življenjskega cikla programske opreme

   Epsonov RC+ 7.0 poenostavlja avtomatizacijo

   Zmogljivo okolje za projektno vodenje in razvijanje RC+ 7.0 je idealno za neposredno programiranje načinov uporabe, saj ima intuitiven uporabniški vmesnik sistema Windows, odprto strukturo in vgrajeno obdelavo slik. Ta programska oprema lahko krmili vse vrste robotov in funkcij. Podpira tudi grafično 3D-okolje, ki omogoča skoraj popolno simuliranje robotskega programa in vizualizacijo njegovega gibanja.

   Epsonov RC+ 7.0 je evolucija različic RC 5.0 in RC 6.0 ter uvaja dragocene nove funkcije, kot so:

   • Simuliranje vida za simulacijo in preskušanje zaporedij obdelave slik
   • Sprotno snemanje in ocenjevanje slik iz kamere brez ustavitve robota
   • Obdelava slik za preverjanje napak in ugotavljanje pomanjkljivih delov
   • Podpora za barvne in visokoločljivostne kamere
   • »CAD v točke« za pretvorbo podatkov CAD v robotske točke
   • Preskusni načini, kot je izvajanje programa z odprtimi varnostnimi vrati z omogočitvenim ključem
   • Podpora za senzorsko tehnologijo QMEMS

   Funkcije in prednosti

   • Izvaja se lahko v sistemih Microsoft Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 Pro in Windows 10 Pro
   • Integriran sistem za projektno vodenje za hiter razvoj projektov
   • S krmilnikom komunicira prek vrat USB ali ethernet
   • Omogoča povezovanje enega računalnika na več krmilnikov
   • Možna je vzporedna uporaba več programov RC+ 7.0 (en računalnik dostopa do več vzporednih krmilnih enot)
   • Programski jezik SPEL+ – zmogljiv, preprost za učenje in uporabo
   • Intuitiven nadzor
   • Obdelava slik, vdelana v vmesnik
   • Številne možnosti povezave: ethernetni V/I, Profibus, DeviceNet, Profi Net, serijski vmesnik, TCP/IP, V/I-rokovanje na voljo neposredno ali izbirno
   • Okolje za programiranje na voljo v nemščini, angleščini, francoščini, japonščini in kitajščini
   • Opravila v ozadju za popoln nadzor sistema
   • Številni ukazi za večmanipulatorske namene
   • Integracija funkcij DLL
   • Simulator
   • Upravljanje datotek

   Naši kompleti orodij za programsko opremo

   Ni boljšega kot zapleteni projekti, ki postanejo enostavni. Z orodji v razvojnem okolju RC+ 7.0 imate vse, kar potrebujete, za učinkovito programiranje načinov uporabe.

   • Upravitelj robotov – krmiliti ga je mogoče prek TP1

    Vključuje vse podatke, povezane z robotom, in krmilne elemente, ki so jasno razvrščeni v ločenih oknih: konfiguriranje, točkovna obdelava, vnos parametrov s kazanjem točk, koordinatni sistemi za orodja in robote, največje obremenitve in vztrajnost.

    Prek krmilne mize robota je mogoče vklopiti in izklopiti motorje ter izvesti ponastavitve in premike v začetne točke.

   • Urejevalnik oznak za V/I

    Urejanje oznak za V/I, V/I za zastavice/fieldbus za bitne, bajtne in zlogovne podatkovne pasovne širine.

   • Nadzornik za V/I

    Prikaz stanja za V/I, V/I za zastavice/fieldbus za bitne, bajtne in zlogovne podatkovne pasovne širine. Pripraviti je mogoče tudi posebne uporabniške prikaze.

   • Upravitelj opravil

    Prikaz več poimenovanih opravil in njihovega stanja ter prikaz trenutne vrstice programa.

   • Ukaz

    Urejevalnik enovrstičnih ukazov.

   • Urejevalnik makrov

    Ustvarjanje programa SPEL+ kot programskega pomagala.

   • Upravitelj vzdrževanja

    Ustvarjanje/uvoz/rezervni zaslon/ponastavitev krmilnika.

   • Urejevalnik napak

    Ustvarjanje edinstvenih sporočil o napakah za posamezne načine uporabe.

   • Orodje za odpravljanje napak

    Programiranje z ustavitvenimi točkami in koračnim delovanjem.

   • Urejevalnik

    Priprava zaporednih programov SPEL+.

    • Spletna pomoč
    • Preverjanje sintakse
    • Seznami oznak
    • Zaznavanje in barvna predstavitev ključnih besed, parametrov in komentarjev
    • Seznam parametrov
    • Skok na definicijo
   • Urejevalnik spremenljivk

    Prikaz in urejanje trenutnih vrednosti spremenljivk.

   • Urejevalnik sklada

    Prikaz programskega skoka.

   • Zgodovina sistema

    Snemanje napak, dogodkov, opozoril (diagnostika).

   • Prevajalnik

    Pregled zaporednih programov (sintaksa, definicija, obseg vrednosti in še veliko več).

   Združljiv z:

   Roboti serije SCARA
   Roboti serije Spider
   Serija ProSix C4
   Serija ProSix C8
   Serija N2
   Roboti SCARA-Light
   Roboti serije SCARA T

   RC700-A
   RC90

   Vision Guide 7.0

   Dobra priprava je vse

   Načrtujte in vizualizirajte vse postopke v proizvodnji, preverite program v preskusnem okolju ter izvedite odpravljanje napak in urejanje kar s svoje mize. S simulatorjem RC, vključenim v paketu programske opreme, lahko v vseh fazah prihranite čas in denar.

   Faza razvoja: preprosto načrtovanje in znižanje stroškov

   V fazi razvoja lahko natančno in hitro načrtujete robotsko celico ter zlahka in zanesljivo ocenite čas cikla za nameravano uporabo.

   Tako lahko preverite izvedljivost, še preden je proizveden en sam del postavitve. V simulaciji se lahko pripravite tudi za poznejše širitve in tako zmanjšate število ustavitev delujoče postavitve.

   Faza integracije: skrajšanje časa integracije, preprečevanje škode

   Pred dobavo robota bo izvedeno preskusno preverjanje programa. Programe je mogoče razvijati vzporedno in celo zapletena zaporedja gibov je mogoče vizualizirati in oceniti. To pomaga preprečiti nevarnost trkov in poškodbe opreme.

   Faza uporabe in vzdrževanja: skrajšanje časa nedelovanja

   Odpravljanje težav in spremembe programa je mogoče udobno izvesti kar za vašo mizo. Zaznavanje trkov, preverjanje dosegljivosti in robotske gibe je mogoče vizualizirati v 3D-tehniki.

   Govorimo preprost jezik

   Na vrsticah temelječi skriptni jezik SPEL+ je posebej razvil Epson in ni le zmogljiv, temveč se ga tudi zlahka naučite.
   Nabor ukazov, ki je na voljo, omogoča programiranje raznovrstnih robotskih gibov – od preprostega izbiranja in nameščanja do zapletenega krmiljenja večmanipulatorskih linij.

   Popoln jezik visoke ravni

   Hitro in varno

   Prevajalnik prevede SPEL+ v robotsko kodo. To se izvede hitreje kot s sprotnim prevajanjem (t. i. interpreter), sintakso pa je mogoče preveriti tudi pred izvajanjem programa.

   Večja prilagodljivost

   S širokim izborom komentarjev za različne namene uporabe je programiranje hitro in napak je znatno manj. Z uporabo sintakse SPEL+ lahko dodate tudi svoje ukaze.

   Jasno strukturirano

   Poleg programskih strukturnih ukazov lahko uporabite tudi podprogramske pristope, večopravilne in prekinitvene ukaze za pisanje programov, ki jih je preprosto brati, izboljšati in razširiti.

   Možnost komuniciranja

   Naj gre za preprosto ravnanje z vhodi in izhodi, komuniciranje prek serijskih vrat TCP/IP ali izmenjavo podatkov v sistemu fieldbus – SPEL+ minimizira potrebo po programiranju.

   Intuitivno učenje

   SPEL+ nima prikritih kod in uporablja dejanske vrednosti.

   Preprost prenos

   Sintakso jezika SPEL+ je mogoče prenesti v različne izdelke .Net. Ima tudi vmesnik za LabVIEW.

   Epson Vision Guide

   Naši zmogljivi integrirani sistemi za obdelavo slik zanesljivo zaznajo in pozicionirajo dele ne glede na odstopanja v proizvodnji, zamenjavo delov ali spreminjajoče se pogoje osvetlitve.

   Inovativna programska oprema za obdelavo slik

   Zahvaljujoč skupnemu okolju za programiranje v razvojnem vmesniku Epson RC+ ne boste izgubljali časa pri povezovanju robota in sistema vida. S preprostimi ukazi in intuitivnim vmesnikom z grafičnimi predmeti lahko opravila, za katera je potrebna prilagodljiva avtomatizacija, rešite s preprosto parametrizacijo.

   Funkcije in prednosti

   • Milisekundna komunikacija med robotom in sistemom za obdelavo slik.
   • Skrajšanje razvojnega časa z integriranjem v razvojno okolje RC+.
   • Preprosto in udobno programiranje z vlečenjem in spuščanjem brez dodatnih zapletenih urejevalnikov.
   • Zaznavanje delov tudi v različnih pogojih osvetlitve z orodji, kot so analiziranje posameznih območij, geometrično in polarno iskanje ter mnoga druga.

   Programska oprema Epson Vision Guide 5.0

    

   Epson Vision Guide 5.0 ni samo povezava med programsko opremo Machine Vision in krmilnikom RC180. Je tesno integrirana v razvojno okolje Epson RC+, tako da je z le nekaj kliki miške mogoče ustvariti zaporedja vidnega zaznavanja.

   Programska oprema Epson Vision Guide 7.0

    

   S samo nekaj kliki ustvarite zaporedja za upravljanje z vidom. Vision Guide 7.0 podpira kamere visoke ločljivosti.

   Filtriraj rezultate

   • ZDRUŽLJIVA PROGRAMSKA OPREMA

   • ZDRUŽLJIVI KRMILNIKI

   Prikazano: od .

   Prikazano: od .

    Senzorji sile

    Zahvaljujoč interno razviti piezoelektrično kvarčni tehnologiji zaznavanja so Epsonovi senzorji sile vzdržljivi in občutljivi ter lahko zato natančno in dosledno v šestih smereh zaznavajo tudi minimalno silo. To uporabnikom omogoča avtomatizacijo zapletenih proizvodnih opravil in izboljšanje storilnosti. Senzorji se dobavljajo z ukazi za upravljanje robotov, tako da je uvedba hitra in preprosta.

    Nežen dotik

    Epsonovi inovativni senzorji sile izpolnjujejo zahteve po avtomatizaciji občutljivih ali na pritisk občutljivih opravil ter so velik korak naprej v izboljševanju načinov, kako roboti izdelujejo izdelke. Serija S250 robotom omogoča zaznavanje sile že od 0,1 N, tako da lahko z njimi avtomatizirate zapletena opravila, kot je natančno sestavljanje občutljivih komponent. Senzorje je mogoče uporabiti tudi za opravila, kjer se je bilo v preteklosti treba zanašati na človeško zaznavanje, kot sta poliranje in razigljenje, zato se zaposlenim ni treba ukvarjati s ponavljajočim se ročnim delom.

    Možnosti

    Naše strojne in programske komponente zagotavljajo izboljšano funkcionalnost in konfiguracijsko prilagodljivost, ki jo potrebujete za popolno avtomatizacijo postopkov.

    Možnost prilagajanja

    Naši standardni izdelki za avtomatizacijo pokrivajo večino možnih uporab, seveda pa tudi morebitne posebne zahteve ne predstavljajo težav. Imamo ponudbo dodatnih možnosti strojne in programske opreme za manipulatorje in krmilne sisteme Epson.

    Te komponente vam bodo omogočile učinkovito in prilagodljivo izvedbo produkcijskih okolij po meri.

    Možnosti za manipulatorje

    Izboljšana funkcionalnost in prilagodljivost konfiguracije.

    Možnosti za krmilnike

    Široko izbiro možnosti za krmilnike je mogoče uporabiti za dodatno razširitev procesnih opravil, ki jih je mogoče avtomatizirati.

    Možnosti za programsko opremo

    Pri Epsonu imamo dolgoletne izkušnje na področju tovarniške avtomatizacije, zato lahko ponudimo široko izbiro programske opreme, ki jo je preprosto uporabljati, s katero boste s karseda malo programiranja dosegli največjo storilnost.

    Rešitve

    Postavitev in sestavljanje komponent

    Ročni posegi med postavitvijo in sestavljanjem komponent so lahko neučinkoviti in pri njih lahko pride do napak. Dejstvo je tudi, da so gibi človeške roke že sami po sebi omejeni. Zaradi optimalnega razmerja med osjo 1 in osjo 2 Epsonovi roboti omogočajo največjo mobilnost in lahko tudi najmanjše komponente vsakič natančno sestavijo. Z odličnimi dinamičnimi lastnostmi, velikimi silami vstavljanja in vrednostmi trdnosti ter odličnim razmerjem med lastno težo in največjo obremenitvijo so naši roboti kot nalašč za opravila postavitve in sestavljanja komponent. Hkrati so trdni, vzdržljivi in zanesljivi v vseh pogojih.

    Študije primerov

     Preskušanje, merjenje, krmiljenje

     Nadzor kakovosti, preskusno izvajanje pred serijsko proizvodnjo in podatkovne meritve so področja, kjer je nujno natančno beleženje. Z Epsonovimi roboti in zmogljivimi integriranimi sistemi za obdelavo slik so ta opravila možna tudi pri velikih hitrostih takta. Glavni krmilnik RC620 temelji na osebnem računalniku in ga je mogoče razširiti z dodatno merilno in preskusno strojno opremo ter ga zlahka povezati s sistemi za prepoznavanje slik ali senzorji sile-momenta drugih proizvajalcev. Če izdelek odstopa od tolerančnih vrednosti, določenih z vnaprej nastavljenimi parametri, se zavrne kot pomanjkljiv.

     Študije primerov

      Pakiranje in paletiziranje

      Za sodobno pakiranje je potrebna velika prilagodljivost pakirnih linij. Glavni cilj je zagotoviti krajše čase izmenjave izdelkov in hkrati upoštevati standarde za varnost postopkov. Z Epsonovimi roboti je vse pod nadzorom. Pakirajo in paletizirajo lahko tudi zelo lomljive dele. S sledenjem tekočemu traku lahko robot dele tudi prime in jih odloži na premikajočih se tekočih trakovih. Pri tem predmete zaznava kamera ali senzor.

      Študije primerov

       Mehansko nalaganje in razlaganje

       Nalaganje in razlaganje s tekočih trakov, paletnih sistemov, strojev za injekcijsko brizganje plastike ali livarskih strojev je le nekaj primerov opravil na tem področju, kjer lahko Epsonovi roboti delujejo natančno in zanesljivo. Delovne celice je mogoče pretvoriti v proizvodne »otoke«, na primer popolnoma avtomatiziran postopek strojev za injekcijsko brizganje, kjer odstranitev, ohlajevanje in razigljenje potekajo v enem delovnem zaporedju.

       Študije primerov

        Druge rešitve

        Ravnanje z delovnimi predmeti ali orodji, rezanje, rezkanje, razigljenje, poliranje, varjenje in spajkanje, transformacija, premazovanje in vrsta avtomatizacijskih rešitev.

        Študije primerov

         PRENOSI IN VIRI

         Prenesite priročnike, gonilnike, podatke CAD in drugo gradivo, relevantno za Epsonovo avtomatizacijo, preverite, katera usposabljanja so na voljo na vašem območju, ali poiščite več informacij o servisiranju in vzdrževanju Epsonovih rešitev za avtomatizacijo.

         Več informacij

         Servis in podpora

         Kako avtomatizirani sistem učinkovito integrirati v obstoječe poslovanje? Kako optimizirati čase ciklov? Kako robotske programe integrirati v zunanjo programsko opremo? Naši aplikativni inženirji vam bodo pomagali v fazah projektnega vodenja in izvedbe.

         Stik z nami

         Z veseljem vam bomo pomagali. Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

         Izpolnite to polje
         Izpolnite to polje
         Izpolnite to polje
         Izpolnite to polje
         Izpolnite to polje
         Izpolnite to polje
         Varnostni pregled

         To nam pomaga potrditi, da ste človek in ne sistem, ki pošilja neželena sporočila.

         Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

         Epson Deutschland GmbH

         Robotske rešitve
         Otto-Hahn-Str. 4
         D-40670 Meerbusch

         Telefon: +49 (0) 2159 538 1800
         Faks: +49 (0) 2159 538 3170
         E-pošta: info.rs@epson.de

         Tehnična podpora in vzdrževanje:

         Telefon: +49 (0) 2159 538 1900

         Lokalni servisni centri in podpora

         Epson v številnih evropskih državah pri prodaji in servisiranju robotov sodeluje z distributerji.

         Prikazano: od .

          Prikazano: od .