EPSONOVA VLOGA V DRUŽBI

DRUŽBA

Uvod

Prizadevamo si za varno, zakonito in trajnostno poslovanje, pomembno pa je, da enako pričakujemo tudi od naših dobaviteljev z vsega sveta.

Upamo, da s svojimi dejanji prispevamo h gradnji srečne, zdrave in raznolike družbe, na katero so lahko ponosni naše stranke, zaposleni in vlagatelji.

Oskrbovalna veriga

Pri izbiri dobaviteljev uporabljamo pravične standarde in ustrezne postopke. Da bi bili pri tem dosledni, morajo zaposleni in dobavitelji ravnati v skladu z našo osnovno nabavno politiko.

Dobavitelj mora izpolniti vse zahteve v sklopu ocenjevanja, ki vključuje okoljska vprašanja, delovne prakse, vprašanja človekovih pravic, poštene poslovne prakse in drugo. Ocenjevanje se izvede pred začetkom kakršnega koli poslovnega sodelovanja z novim dobaviteljem.

Zaposleni

Pri Epsonu se zavedamo, kako pomembno je, da so naši zaposleni zadovoljni v službi, zato skrbimo, da jih delo pri nas izpolnjuje in jim prinaša zadovoljstvo.

Verjamemo, da so temelji uspešnega podjetja zgrajeni na vsebini, raznolikosti, varnosti in dobri opremljenosti delovne sile. Zato spodbujamo raznolikost ter zdravje in varnost na delovnem mestu, poleg tega pa zaposlene in partnerje tudi proaktivno podpiramo z usposabljanjem.

Družbena odgovornost

Po vsem svetu se Epson in njegovi zaposleni vključujejo v pozitivne dejavnosti, ki prinašajo pozitivne spremembe za skupnost.

Epson ZK: pomoč mladim pri uresničitvi njihovih sanj

Kot pomoč pri pripravi študentov na trg dela so Epsonovi zaposleni v Združenem kraljestvu opravili samostojne razgovore z učenci iz šole Longdean v kraju Hemel Hempstead v Angliji. Vsak učenec je moral pred razgovorom predložiti življenjepis, prijavo in delovni načrt. Epsonovi zaposleni so jim dali povratne informacije in pripravili ocenjevalna poročila, ki jim bodo v pomoč pri izboljševanju njihovih spretnosti.

Epson Nemčija: Organizacija UNICEF uporablja za tiskanje »fotografije leta« Epsonovo tehnologijo.

Organizacija UNICEF Nemčija je uporabila Epsonovo tehnologijo za tiskanje več kot 1500 visokokakovostnih fotografij na natečaju za podelitev nagrade organizacije UNICEF »Fotografija leta« za leto 2017. Epson je natisnil in doniral slike tako za namene ocenjevanja žirije kot za razstavo. Slike so zajele življenjske pogoje otrok po vsem svetu, pri čemer so nekatere prikazovale njihovo stisko in obup, druge pa srečo in sanje.

Epson Ibérica: skupnostna storitev za otroke, ki potrebujejo pomoč

Celotno osebje v Epson Ibérica (Epsonove podružnice v Barceloni, Madridu in Lizboni) si je vzelo prost dan, da je lahko opravilo prenovo izobraževalnega središča Llar Les Vinyes v Cerdanyoli del Vallès, ki je skupnostni center za otroke iz omenjenega območja. Epsonovi zaposleni so pobarvali stene, prenovili okolico ter donirali in namestili Epsonove tiskalnike in projektorje po vsej stavbi kot pomoč centru.

Epson Francija: spodbujanje zaposlovanja invalidov

Epson Francija je sklenil partnerstvo z združenjem »Association des Paralysés de France« (APF), organizacijo, ki spodbuja zaposlovanje invalidov. Združenje APF je od leta 2006 vsako leto poslalo Epsonu delavce invalide, da bi ti lahko dobili dragoceno zaposlitev; podjetje Epson pa je štiri izmed njih zaposlilo za poln delovni čas.

Epson Italija: pogozdovanje za obnovo in zaščito biološke raznolikosti

Epson Italija je v partnerstvu s podjetjema ReteClima in Parco Nord Milano sodelovalo pri saditvi dreves. 220 zaposlenih si je vzelo prost dan, da bi v parku posadilo 350 novih rastlin in dreves.

Epson Nemčija: pomoč otrokom pri razumevanju pomena recikliranja

Epson Nemčija od leta 2008 sodeluje s podjetjem Deutsche Umwelt-Aktion, ki zagotavlja okoljsko izobraževanje osnovnošolskih in srednješolskih otrok v Meerbuschu. Februarja 2017 sta Epson in Deutsche Umwelt-Aktion predstavila koncept »nekaj novega iz nečesa starega«, ki je otrokom prikazal, kako raztopiti stare časopise in jih reciklirati v kartice za prijatelje.

Preberite več o družbeni odgovornosti podjetja