EPSON CONNECT

Preprosto tiskajte iz tabličnih računalnikov in pametnih telefonov.

Tiskajte od koder koli s programsko opremo Epson Connect

Epsonove storitve mobilnega tiskanja in tiskanja v oblaku omogočajo brezžično tiskanje ter optično branje prek pametnih telefonov in tabličnih računalnikov doma, v pisarni ali na poti.

Več o storitvah, ki jih ponuja Epson Connect, da boste kar najbolje izkoristili tiskalnik in pametne naprave, si lahko ogledate spodaj. Tiskajte iz udobja naslonjača, na terasi ali ko ste na poti. Kjer koli ste, katero koli napravo uporabljate, Epson Connect vam olajša delo.

APLIKACIJA EPSON IPRINT

Vaša aplikacija za tiskanje, optično branje in več

Več informacij

Prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika lahko vedno in povsod tiskate na Epsonov tiskalnik – s programsko opremo Epson iPrint je zares enostavno. Prenesite in namestite to brezplačno aplikacijo ter že lahko tiskate spletne strani, dokumente Microsoft Office, fotografije in datoteke PDF; prav tako jih lahko optično preberete ter kopirate.

Videoposnetki z navodili za iPrint

 1. 1. Nastavitev za Epson Connect
 2. 2. Nastavitev lokalnega omrežja
 3. 3. Dostop do pomnilnika
 4. 4. Optično preberite in shranite
 5. 5. Kopiranje
 6. 6. Shramba v spletu
 7. 7. Natisnite fotografijo
 8. 8. Natisnite shranjen dokument
 9. 9. Natisnite spletno stran – Android
 10. 10. Natisnite spletno stran – iOS

Glavne lastnosti

Tiskajte od koder koli

iPrint lahko fotografije in dokumente prek interneta pošlje neposredno v tiskalnik, tako da lahko tiskate od koder koli1.

Tiskanje v neposredni bližini

Želite tiskati z Epsonovim tiskalnikom v neposredni bližini? Če želite tiskati, se z napravo prijavite v isto omrežje Wi-Fi, v katero je povezan tiskalnik.

Optično branje in skupna raba

Aplikacija iPrint omogoča tudi optično branje s tiskalnikom v bližini prek povezave Wi-Fi. Sedaj lahko s svojo napravo optično preberete in shranite dokumente ter jih delite z drugimi.

Brezžično optično branje

Želite shraniti pomemben dokument ali fotografijo? Z Epsonovo večnamensko napravo v neposredni bližini lahko brezžično optično preberete dokument, ki ga shranite v pametni telefon ali tablični računalnik. Dokument lahko nato pošljete po e-pošti, lahko ga shranite ali ga prenesete v spletno shrambo.

Sezite do oblakov

Ker je dostop do oblaka že vgrajen v iPrint, je spletni dostop lažji kot kdaj koli prej. Prijavite se lahko v storitve Box, Dropbox, EverNote, Google Drive ali Microsoft OneDrive, kjer si lahko v spletu predogledate datoteke in jih natisnete ali pa optično preberete dokumente ter jih naložite.

Prenos datotek

Prek tiskalnika lahko datoteke prenesete neposredno v tablični računalnik ali pametni telefon. V tiskalnik vstavite pogon USB ali pomnilniško kartico. Tako lahko iPrint prepozna fotografije in jih prenese v napravo. Fotografije lahko prenesete tudi iz mobilne naprave v tiskalnik. Ponuja možnost za prenos fotografij iz starejših digitalnih fotoaparatov.

Zapri razdelek

APLIKACIJA EPSON CREATIVE PRINT

Prava aplikacija za ustvarjalno uporabo fotografij iz Instagrama in Facebooka

Več informacij

Izrazite svojo ustvarjalnost s telefonom ali tabličnim računalnikom in aplikacijo Creative Print. Z njo je tiskanje fotografij iz pametne naprave, Instagrama ali Facebooka enostavno. Poleg tega lahko z njo ustvarjate kolaže, voščilnice in tiskovine po meri, tiskate neposredno na CD-je/DVD-je ter iz fotografij izdelate zabavno pobarvanko.

Kako deluje

 1. Prenesite aplikacijo Epson Creative Print.
 2. Poiščite tiskalnik v omrežju Wi-Fi.
 3. Tiskajte voščilnice, koledarje, CD-je in drugo.

Tiskanje iz Facebooka

Tiskanje fotografij iz Facebooka še nikoli ni bilo tako preprosto. Prijavite se v račun za Facebook in natisnite fotografije. Ne puščajte spominov v telefonu – natisnite jih in uživajte v njih že danes.

Kolaži

Ustvarjajte kolaže s fotografijami iz združljivih aplikacij družbenih medijev in drugih fotografij, shranjenih v tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Tiskajte v različnih velikostih do 8,5 x 11 palcev (22 x 28 cm).

Individualno tiskanje fotografij

Z našim hitrim in preprostim ustvarjalnim orodjem ustvarite voščilnice po meri, okvirje ter koledarje, s katerimi boste obeležili tiste posebne trenutke. Lahko so odlično darilo za prijatelje in sorodnike, ustvarite pa jih le v nekaj minutah.

Več informacij

Glavne lastnosti

Tiskanje na CD-je/DVD-je

Ustvarite slikovni material iz fotografij in ga z združljivim tiskalnikom Epson natisnite neposredno na CD-je ali DVD-je, primerne za tisk z brizgalnimi tiskalniki.

Pobarvanka

Zabavajte otroke tako, da izberete fotografijo, ustvarite pobarvanko in jo zanje natisnete.

Voščilnice po meri

Iz svojih fotografij ustvarite voščilnico po meri. Dodajte ji osebni pečat tako, da jo okrasite s svojim rokopisom.

Zapri razdelek

EPSON EMAIL PRINT

Tiskajte od koder koli – dokument preprosto po e-pošti pošljite v tiskalnik1

Več informacij

Najnovejši Epsonovi tiskalniki imajo lasten e-poštni naslov. Samodejno lahko natisnejo priloge, prejete na e-poštni naslov, kot so fotografije in dokumenti. Telefon, tablični ali prenosni računalnik – tiskajte iz poljubne naprave od koder koli po svetu tako, da tiskalniku preprosto pošljete e-poštno sporočilo.

Oglejte si, kako deluje Email Print

Oglejte si ta videoposnetek, ki kaže, kako preprosto je.

Prenesite Email Print

Za prenos te funkcije kliknite tukaj.

Ste že registrirani?

To prijavo uporabite za dostop do svojega računa.

Kako deluje

 1. Nastavite tiskalnik za uporabo aplikacije Email Print.
 2. Pošljite fotografije in datoteke kot prilogo e-poštnega sporočila na e-poštni naslov tiskalnika.
 3. E-poštna sporočila, fotografije, datoteke PDF in datoteke Microsoft Office se samodejno natisnejo.

Glavne lastnosti

Tiskajte iz poljubne naprave

Če je vaša naprava povezana v internet in lahko pošiljate e-pošto, lahko uporabljate Epson Email Print. Datoteke v oblikah zapisa programov Microsoft Word, Excel in PowerPoint ter PDF, JPG in TIF po e-pošti pošljite v tiskalnik. Lahko ste kjer koli na svetu1.

Zlahka si zapomnite

Želite spremeniti samodejno dodeljen e-poštni naslov? To lahko naredite v nastavitvah svojega računa Epson Connect. Spremenjeni e-poštni naslov tiskalnika si boste tako lahko vi ali vaši sodelavci preprosto zapomnili.

Preprosto upravljanje varnosti

Želite omejiti uporabo tiskalnika? Vključite »Seznam odobrenih pošiljateljev«. Nato lahko na seznam dodate e-poštne naslove uporabnikov, ki lahko uporabljajo tiskalnik. Na seznam lahko dodate tudi celotno domeno podjetja in tako v enem koraku dovolite tiskanje vsem zaposlenim v podjetju.

Zapri razdelek

EPSON SCAN TO CLOUD

Optično branje neposredno v oblak

Več informacij

Dokumente ali fotografije lahko optično preberete z nekaj dotiki nadzorne plošče tiskalnika in jih pošljete neposredno na e-poštne naslove ali v oblačno shrambo. Poskrbeti morate samo, da ima tiskalnik internetno povezavo.

Nastavite optično branje v oblak (Scan-to-Cloud)

Za prenos te funkcije kliknite tukaj.

Ste že registrirani?

Za dostop do svojega računa se prijavite tukaj.

Kako deluje

 1. Na nadzorni plošči tiskalnika izberite Scan-to-Cloud.
 2. Optično preberite dokument.
 3. Datoteko pošljite po e-pošti ali jo shranite v storitev za internetno shrambo.

Glavne lastnosti

Arhiviranje in shranjevanje dokumentov

Storitve v oblaku lahko uporabite za shranjevanje optično prebranih dokumentov na osrednjem mestu, na katerem lahko do njih dostopate kadar koli in povsod. Epson Scan-to-Cloud omogoča optično branje, arhiviranje in skupno rabo poslovnih dokumentov.

Optično branje in skupna raba

Tiskalnik omogoča optično branje in skupno rabo dokumentov ali slik s pošiljanjem po e-pošti neposredno iz tiskalnika na e-poštne naslove.

Zapri razdelek

EPSON REMOTE PRINT

Napredno tiskanje prek vašega računalnika ne glede na to, kje ste1

Več informacij

Če želite datoteke iz računalnika poslati v tiskanje tiskalniku, ni treba, da ste doma. Namestite Remote Print ter izboljšajte zmogljivost in doseg namiznega ali prenosnega računalnika. Z enim klikom v meniju »Datoteka/Tiskanje« preprosto pošljete datoteke v Epsonov tiskalnik kjer koli na svetu1. Lahko ste brez skrbi glede težav z oblikovanjem ali pisavo. Najboljše pri tem pa je, da lahko dostopate do dodatnih možnosti tiskanja in jih upravljate.

Kako deluje

 1. Namestite Remote Print in vnesite e-poštni naslov tiskalnika Epson.
 2. V poljubnem programu izberite »Datoteka/Tiskanje« in nato »Oddaljeno tiskanje«.
 3. Pravilno oblikovana datoteka bo poslana v oddaljeni tiskalnik.

Glavne lastnosti

Tiskanje na daljavo

Tiskanje na oddaljenem tiskalniku prek interneta je zdaj tako preprosto kot klikanje možnosti Datoteka/Natisni. Remote Print je zmogljiv, ker deluje s skoraj vsemi aplikacijami in vrstami datotek. To je tudi hitreje kot Email Print, ker ni treba ustvariti in poslati e-poštne priloge.

Poljubna programska oprema, poljubna pisava

Remote Print deluje s skoraj vso programsko opremo – tudi tisto bolj specializirano. Lahko ste prepričani, da bodo oblikovanje in pisave enaki, kot če bi uporabili kabel USB.

Če želite imeti nadzor

Remote Print omogoča nadzor rezultatov tiskanja na oddaljeni lokaciji. Izberite število kopij, obseg strani, obrnjen vrstni red in možnosti zbiranja. Za popoln nadzor je v programski opremi omogočen dostop do posebnih nastavitev tiskanja.

Zapri razdelek

ZDRUŽLJIVE STORITVE

Druge združljive rešitve za tiskanje

Več informacij

Poleg storitev tiskanja Epson Connect je na voljo veliko drugih rešitev za tiskanje, ki so združljive z Epsonovimi tiskalniki in pametnimi napravami.

Vgrajena funkcija tiskanja v sistemu Android z aplikacijo Epson Print Enabler

Funkcija je vgrajena v sistem Android 4.4 in novejše različice, zato za tiskanje ne potrebujete več samostojne aplikacije. Po prenosu brezplačne aplikacije Epson Print Enabler preprosto poiščite možnost tiskanja v menijski ikoni podprtih aplikacij. Ker je vgrajena v programe Chrome, Gallery in Gmail, omogoča priročno tiskanje spletnih strani, fotografij ter e-poštnih sporočil. Preprosto tiskanje v sistemu Android je omogočeno tudi prek aplikacij Drive in Quickoffice.

Preverjanje združljivosti

Kako deluje

 1. Aplikacijo Epson Print Enabler prenesite iz trgovine Google Play.
 2. Izberite spustni meni z možnostmi in nato tiskanje.
 3. Izberite tiskalnik v bližini.
 4. Izberite možnosti tiskanja in nato tiskanje.
 5. Izbrani tiskalnik nato natisne tiskalno opravilo.

Glavne lastnosti

Združljivost

Večina Epsonovih komercialnih brezžičnih brizgalnih tiskalnikov (in nekateri laserski), ki so na voljo od leta 2008, je združljivih z aplikacijo Epson Print Enabler. Seznam združljivih izdelkov si oglejte spodaj.

Tiskanje na poti

Preklopite z osebnega ali prenosnega računalnika na pametno napravo in natisnite želeno vsebino.

Mopria

Mopria Alliance je neprofitna članska organizacija vodilnih globalnih tehnoloških podjetij s skupnim ciljem zagotavljanja intuitivnega in preprostega brezžičnega tiskanja prek pametnih telefonov, tabličnih računalnikov ter drugih mobilnih naprav.

Preverjanje združljivosti

Epson Print and Scan

Epsonova aplikacija Print and Scan zagotavlja izjemno izkušnjo tiskanja in optičnega branja na začetnem zaslonu vaše brezžično povezane Epsonove večfunkcijske naprave v operacijskem sistemu Windows 8.

Preverjanje združljivosti

Glavne lastnosti

Tiskanje
 • Uporabniški vmesnik na dotik
 • Izbira naprave
 • Predogled dokumenta
 • Velikost papirja
 • Vrsta papirja
 • Barvni način
Optično branje
 • Uporabniški vmesnik na dotik
 • Izbira naprave
 • Predogled dokumenta
 • Velikost papirja
 • Vrsta papirja
 • Barvni način

Apple AirPrint

Tiskajte neposredno prek naprav iPad, iPhone ali iPod Touch. Brez prenašanja programske opreme, nameščanja gonilnikov ali nepotrebnih kablov. Z nekaj dotiki v programih Mail, Photos, Safari ali iBooks lahko vsebino na zaslonu natisnete z Epsonovim tiskalnikom.

Preverjanje združljivosti

Kako deluje

 1. Dotaknite se ikone za dejanje.
 2. Natisnite s tiskalnikom v bližini.
 3. Prevzemite natisnjene dokumente.

Glavne lastnosti

Brezžično tiskanje iz aplikacij

Tiskate lahko iz mnogih aplikacij, ki jih vsakodnevno uporabljate. Funkcija tiskanja je samo nekaj dotikov stran. Tiskajte e-poštna sporočila, fotografije, zemljevide, dokumente, preglednice in predstavitve z Epsonovim tiskalnikom prek omrežja Wi-Fi. Tako preprosto je.

Tapnite in natisnite

Dotaknite se gumba »Dejanje« ali »Orodja«, da poiščete funkcijo tiskanja. Poiščite Epsonov tiskalnik v omrežju Wi-Fi in že lahko tiskate. Storitev AirPrint poskrbi za tiskanje v ozadju. Storitev je del sistema iOS, zato namestitev programske opreme tiskalnika ali uporaba kabla nista potrebni.

Zapri razdelek

Poiščite združljive aplikacije ali izdelke

 1. Potrebni sta internetna povezava s tiskalnikom ter naprava, ki omogoča pošiljanje e-poštnih sporočil in je povezana v internet.