IZVRŠNA VODSTVENA SKUPINA PODJETJA EPSON EUROPE

Cilj naše izvršne vodstvene skupine je napredek organizacije s premišljenim in izkušenim vodenjem ter izboljšanje življenj naših zaposlenih, strank in partnerjev.

Takanori Inaho

Predsednik družbe Epson Europe

Takanori Inaho je od 1. aprila 2024 predsednik podjetja Epson Europe. Do nedavnega je bil generalni direktor prodaje in trženja v družbi Seiko Epson Corporation na Japonskem.

Po študiju upravljanja s človeškimi viri na Univerzi Doshisha se je Takanori leta 1991 pridružil Epsonovemu oddelku za prodajo in trženje, v svoji 33-letni karieri pa se je spoznal s številnimi področji Epsonovih izdelkov ter pridobil strokovno znanje na področju tiskalnikov, domačih in poslovnih projektorjev ter mikro naprav.

Takanori je poročen ter ima dva otroka, v prostem času pa uživa v igranju tenisa ter gledanju filmov.

Rob Clark

Višji podpredsednik podjetja Epson Europe B.V.

Rob Clark je višji podpredsednik podjetja Epson Europe B.V., odgovoren za celotno prodajo in dobavno verigo na območju Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike ter Rusije.

Rob je bil pred tem na mestu podpredsednika uprave za trženje in razvoj poslovanja, kamor je prišel po petih letih dela kot direktor oddelka za brizgalne tiskalnike v podjetju Epson Europe B.V.

Rob je pri podjetju Epson začel kot produktni vodja za matrične tiskalnike, nato pa je svojo pot nadaljeval na področju trženja izdelkov in strukture vodenja podjetja ter nekaj časa zasedal tudi položaj izvršnega direktorja za Epson UK.

Preden se je pridružil Epsonu, je Rob delal v distribuciji IT, kjer je pridobil izkušnje s prodajo in trženjem neposredno prodajalcem ter trgovcem. Rob je po zaključku študija elektrotehnike in elektronike svojo poklicno pot začel kot vodja oddelka za tehnologijo v vladi Združenega kraljestva.

Keisuke Fujii

Podpredsednik uprave za operativno poslovanje podjetja Epson Europe B.V.

Keisuke Fujii je odgovoren za operativno poslovanje na območju Evrope, Srednjega vzhoda, Afrike in Rusije. V tej pristojnosti g. Fujii nadzoruje vso poslovno analitiko, načrtovanje in operativne funkcije, vključno s financami, dobavno verigo ter kadrovskimi in informacijskimi zadevami na območju Evrope, Srednjega vzhoda, Afrike ter Rusije.

V sklopu svojega 11-letnega službovanja v družbi Epson je g. Fujii leta 2019 začel z delom v podružnici Epson Europe B.V. Pred tem je na različnih položajih služboval v družbi Seiko Epson Corporation, pri čemer je bil v zadnjih štirih letih tega obdobja odgovoren za zagotavljanje podpore družbam skupine Epson pri poročanju globalnemu vrhovnemu vodstvu.

G. Fujii je poročen in oče dveh sinov.

Karl Angove

Podpredsednik oddelka za prodajo in marketing za potrošnike in kanale v podjetju Epson Europe B.V.

Karl se je Epsonu pridružil leta 2018 kot izvršni direktor prodaje za Zahodno Evropo, nato je maja 2019 prevzel svojo trenutno vlogo podpredsednika uprave.

Preden se je pridružil Epsonu, je zasedal podobne vodstvene položaje v panogi prodaje na drobno v podjetjih Dixons Carphone in Metro AG v Združenem kraljestvu, Franciji, na Češkem ter v Nemčiji. Svojo karierno pot je začel v trgovinah verige Currys v Združenem kraljestvu.

Ima diplomo iz računovodstva in financ z Univerze v Walesu. Je poročen in rad potuje.

Neil Colquhoun

Podpredsednik regije CISMEA v podjetju Epson Europe B.V.

Neil Colquhoun je podpredsednik za Epsonovo regijo CISMEA. Pred tem je bil podpredsednik oddelka Epsonovih profesionalnih projektorjev za regije Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike in Rusije (EMEAR).

Neil se je podjetju Epson pridružil leta 2012 kot direktor prodaje za podjetja za Združeno kraljestvo, nato pa je napredoval na vseevropski položaj poslovnega direktorja za vizualne pripomočke in kasneje izvršnega direktorja za profesionalne zaslone.

Preden se je pridružil Epsonu, je Neil zasedal različne položaje višjega vodstva za prodajo in trženje pri podjetjih Panasonic Europe, Pioneer, Mars UK ter Coca-Cola. Neil je diplomiral iz upravljanja proizvodnje na Univerzi v Sunderlandu, nato pa nadaljeval s študijem mednarodne ekonomije na Univerzi Kalifornije, Irvine.

Živi v Dubaju in se v prostem času rad ukvarja z nogometom, jogo ter športnim potapljanjem.

Duncan Ferguson

Podpredsednik uprave za področje komerciale in industrije podjetja Epson Europe B.V.

Duncan Ferguson je podpredsednik, odgovoren za komercialno in industrijsko poslovanje podjetja Epson v Evropi.

Podjetju Epson se je pridružil leta 2003 kot vodja oddelka za profesionalno grafiko za Evropo in na tem položaju Epsonovo črnilo UltraChrome hitro postavil kot vodilno črnilo za profesionalno grafiko, tako za profesionalne kot tudi za komercialne tiskalnike, usmerjene v proizvodnjo.

Duncan je pri podjetju Epson odigral številne vloge višjega vodstva in pokrival profesionalno tiskanje, nalepke, predstavitve, tekstil, nedavno pa tudi robotiko.

Svojo poklicno pot je Duncan začel pri podjetju Shell chemicals v storitvah za stranke in tehnični prodaji, kasneje pa se je pridružil podjetju Kodak, kjer je bil odgovoren za prodajo ter storitve znotraj strokovnega in zdravstvenega sektorja ter sektorja za digitalno upodabljanje v Združenem kraljestvu in Evropi.

Duncan je diplomiral iz kemije na Univerzi v Durhamu. Ima ženo in dva otroka, prav tako je navdušen igralec kriketa.

Massimo Pizzocri

Podpredsednik oddelka za prodajo in trženje video projektorjev, območni direktor za Epson France ter generalni direktor podjetja Epson Italy

Massimo je svojo poslovno pot v podjetju začel leta 1999 v podružnici Epson Italy ter sčasoma postal vodja trženja za Italijo, nato pa direktor strateškega trženja za celotno območje Evrope, Srednjega vzhoda in Afrike.

Leta 2006 je bil imenovan za generalnega direktorja podjetja Epson Italy, pozneje pa za podpredsednika uprave za prodajo potrošnikom podjetja Epson Europe B.V. Na tem položaju je bil odgovoren za prodajo potrošniških izdelkov na območju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike (EMEA) ter za distribucijo in distribucijske kanale za maloprodajo/e-prodajo. Preden je prevzel trenutno vlogo, je bil imenovan za podpredsednika uprave za Srednjo in Vzhodno Evropo ter podpredsednika oddelka Epsonovih profesionalnih projektorjev za regije Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike in Rusije (EMEAR).

Massimo je pred prihodom v Epson svojo karierno pot začel na področju grafičnih umetnosti v podjetju DuPont.

Živel je v Italiji, Nemčiji in v Združenem kraljestvu. V prostem času se ukvarja s pohodništvom in rad bere, je pa tudi prostovoljec pri Rdečem križu.

Epson Europe: Naša zgodba

Epson je bil vedno pred svojim časom. Dobesedno. Ustanovljen je bil leta 1942 kot majhen izdelovalec ur – Daiwa Kogyo Ltd. (pozneje Seiko). Podjetje je leta 1968 lansiralo EP-101. To je bil prvi kompakten, lahek digitalni tiskalnik, po katerem Epson – EP-ov sin – nosi ime.

Epsonova zgodovina

Epsonova pot je polna najboljših dosežkov, želje po inovacijah in potrebe po širjenju meja. Natančno to počnemo že 50 let … in to nameravamo tudi v prihodnje. Ne gre le za našo željo, temveč naše poslanstvo.