ZAKAJ BI MORALI KUPITI ORIGINALNO ČRNILO

Verjamemo, da je tiskanje partnersko sodelovanje. Za kakovosten tisk sta potrebna tiskalnik in črnilo. Zato je pomembno razumeti svoja črnila in se tako izogniti morebitnim pastem tiskanja.

ORIGINALNO ČRNILO

Kaj morate vedeti

Kdo se želi veliko časa ukvarjati s svojim tiskalnikom? Tiskalnik bi moral delati. Svoja črnila in tiskalnike smo razvili tako, da delujejo v harmoniji, poleg tega pa zagotavljajo dosledne in zanesljive rezultate brez vsakršnih zapletov. To je rezultat našega vlaganja v obsežne raziskave in vrhunske proizvodne obrate ter izvajanja strogih preizkusov naših izdelkov.

Seveda pa za črnila, ki jih nismo ustvarili mi, ne moremo trditi enako. Podjetje Epson ne more zagotoviti, da bodo tako imenovana združljiva črnila ali obnovljene kartuše prinesli enake rezultate.

Ste pripravljeni tvegati nezanesljive izkoristke črnila in slabe izpise? Ali še huje, nedelovanje kartuš ali okvaro tiskalnika? Z originalnim Epsonovim črnilom se boste zaščitili pred morebitnimi pastmi tiskanja.

Originalno črniloZdružljivo črniloObnovljeno črnilo
Raziskavo in razvoj je opravilo podjetje Epson
Izdelano v Epsonovih visokotehnoloških čistih sobah
Preizkusilo in odobrilo podjetje Epson
Zaščiteno z Epsonovo garancijo za tiskalnike

Kakšna so tveganja pri uporabi neoriginalnih črnil?

Želimo si, da nikoli ne bi imeli težav s tiskanjem. Zato opozarjamo na morebitne težave, do katerih lahko pride pri uporabi neoriginalnih črnil.

Napake v delovanju tiskalnika

Predstavljajte si, da morate natisniti letalsko vozovnico in tiskalnik ne deluje – ker so se zamašile šobe ali pa tiskalnik ne prepozna kartuše. Ali še huje, kartušo ste okvarjeno že dobili, še preden ste jo sploh imeli priložnost uporabiti. Epson ne razvija in ne preizkuša neoriginalnih črnil, kar pomeni, da je tiskalnik lahko izpostavljen okvaram, ki jih vaša garancija za tiskalnik ne krije.

Slabi rezultati

Videz je pomemben, zato so pri tiskanju pomembnih poslovnih dokumentov ali seminarskih del madeži, zameglitve, črte in slabo izpisane podrobnosti, zadnja stvar, ki si jo želite. Če pa želite dokumente arhivirati, je pomembno, da upoštevate življenjsko dobo črnila. Naš strog nadzor kakovosti zagotavlja zanesljive, čiste in ostre rezultate. Lahko enako trdimo tudi za neoriginalna črnila?

Čas, porabljen za odpravljanje težav

Ne glede na to, ali imate domačo pisarno ali pa krmarite med številnimi družinskimi obveznostmi, smo prepričani, da imate na seznamu pomembnejše stvari, kot je čiščenje črnila za kartušami, ki puščajo. Toda na žalost neoriginalnih črnil naše raziskave, razvoj in testiranja ne podpirajo. V naše tiskalnike in črnila veliko vlagamo, da zagotovimo njihovo zanesljivo delovanje.

Lažni prihranki

Nizki začetni stroški so seveda privlačni, toda če to povzroči okvaro izdelka, je to na dolgi rok lahko zelo slabo in drago. Ali ste lahko prepričani, da bo obnovljena ali združljiva kartuša delovala? In kaj če boste na koncu porabili še več časa in denarja za ponovno tiskanje dokumentov, ki niso dovolj dobro natisnjeni? Poleg tega, Epson ne krije okvar tiskalnika zaradi neoriginalnih črnil, zaradi česar je lahko garancija neveljavna.

Rešitev

Tiskanje je lahko enostavno, rezultati pa dosledni – z uporabo originalnih Epsonovih črnil, ki so preizkušena in odobrena. Naj vam pojasnimo, zakaj so naša visoko zmogljiva in zanesljiva črnila tako posebna.

Epson najbolje deluje z Epsonom

Tiskanje mora biti preprosto in zanesljivo; zato so naša črnila in kartuše deležne obsežnih raziskav in razvoja, tako da lahko brez težav delujejo skupaj. Prav tako nadzorujemo in spremljamo vsak korak proizvodnega procesa s proizvodnjo v visokotehnoloških obratih in s strogimi preizkusi. To pomeni, da se lahko sprostite. Naša črnila so namreč zasnovana tako, da brezhibno delujejo z vašim tiskalnikom ter zagotavljajo visokokakovostne in zanesljive rezultate, ne glede na to, ali tiskate besedilo ali grafiko. Zaradi tega je devet od desetih uporabnikov originalnega črnila zelo zadovoljnih s kakovostjo izpisov¹.

Zanesljivi izdelki visoke kakovosti

Veliko dela je potrebnega za ustvarjanje zanesljivega tiskalnika in oskrbe s črnilom. Zato smo veliko vlagali raziskave in razvoj ter porabili mnogo let za izpopolnjevanje naših proizvodnih obratov. Vsaka kartuša je izdelana v vrhunskem okolju brez prahu, kar preprečuje pojav okvar. Tudi material in zasnova kartuše sta bila izvedena natančno, da bi zagotovili stabilno okolje za črnila.

Uporabniku prijazno

S tem nismo zagotovili le preproste vsakodnevne uporabe naših tiskalnikov, ampak smo vas razbremenili tudi pri nakupu pravega črnila za vaš tiskalnik. Pravi paket lahko v trgovini hitro prepoznate, zahvaljujoč sliki na njegovi sprednji strani. Preprosto preverite uporabniški priročnik, da ugotovite, katero sliko morate iskati. Razvili smo tudi kompaktno embalažo EasyMail, ki se prilega večini poštnih nabiralnikov, zato za prevzem poštne pošiljke ne potrebujete podpisa. Tako pri naročanju prek spleta na dom nimate nobenih skrbi. Ne glede na to, ali tiskate pogosto ali redko, obstajajo kartuše standardne velikosti in velikosti XL, ki ustrezajo vašim potrebam glede tiskanja.

Cenovno dostopno

Nesmiselno je zavreči črnilo, ki ni bilo porabljeno do konca. Zato so skoraj vsa naša črnila na voljo v posameznih kartušah, kar pomeni, da morate nadomestiti le tisto barvo, ki jo porabite. V primerjavi s konkurenčnimi tribarvnimi kartušami lahko prihranite do 30 %² črnila. Z našimi zanesljivimi črnili boste zmanjšali tudi možnost nekakovostnih izpisov, poleg tega pa so preizkušena, tako da se lahko zanesete na naveden izkoristek, s čimer boste zlahka sledili proračunu za svoje potrebe tiskanja. Da bi še bolj zmanjšali stroške, so naše kartuše velikosti XL cenovno učinkovite rešitve za tiste, ki tiskajo pogosteje, saj zadostujejo za tiskanje več kot dvakrat več strani³ primerjavi s kartušami standardne velikosti. S tem znatno zmanjšate stroške na stran in prihranite denar.

Poiščite pravi potrošni material za svoj tiskalnik

Originalna črnila Epson so optimizirana za delovanje s tehnologijo tiskalnih glav Epson Micro Piezo™, ki zagotavlja neprimerljivo kakovost, trajnost ter zanesljivost.

¹ Raziskava, ki jo je izvedel Epson januarja 2021 (n=2.190). Lastnike tiskalnikov Epson so vprašali: »Kako zadovoljni ste s kakovostjo tiskanja ob uporabi originalnih Epsonovih kartuš s črnilom?« Skupno 90,4 % jih je odgovorilo s 6 ali več, kar ustreza »zadovoljen« ali »zelo zadovoljen«.

² Na podlagi raziskave, ki jo je podjetje Keypoint Intelligence izvedlo oktobra 2022, v primerjavi z enakovrednimi modeli tiskalnikov konkurenčnih proizvajalcev (HP in Canon) pri uporabi tribarvnih kartuš, in sicer na podlagi podatkov s spletnih mest proizvajalcev, objavljenih oktobra 2022. Ponderiranje za tiskanje dokumentov in fotografij je uporabljeno na podlagi študije podjetja 2Europe »Printing Usage & Attitudes Study«, november 2019.

³ Za več informacij obiščite spletno stran www.epson.eu/pageyield