TEHNOLOGIJA MICRO PIEZO

Če želite zanesljive, hitre in visokokakovostne natise, je zelo pomembno, da razumete, kaj poganja vaš tiskalnik, in sicer tiskalna glava.

TEHNOLOGIJA MICRO PIEZO

Napredne tiskalne glave za danes in jutri

Poznavanje vrst tiskalnih glav vam lahko pomaga pri odločanju za nakup ustreznega tiskalnika. Obstajata dve glavni vrsti tehnologije tiskalnih glav, ki uporabljata ali toploto ali element Piezo. Vsi Epsonovi tiskalniki uporabljajo element Piezo, ker menimo, da ponuja najboljšo zmogljivost.

Tehnologija Micro Piezo, ki je vstopila na svetovni trg leta 1993, ni samo v ospredju napredka tiskalnih glav Epsonovih brizgalnih tiskalnikov, temveč je tudi izziv vsem drugim velikim igralcem v tiskalni industriji. Epsonova edinstvena tehnologija Micro Piezo omogoča izjemno kakovost tiskanja in je tehnologija, s katero se naši konkurenti še vedno težko kosajo.

Vendar nam ne verjemite le na besedo. Spodaj preberite, kaj jo naredi tako posebno.

Tehnične zanimivosti

Ali ste vedeli?

Odličnost naše tehnologije Micro Piezo zajema dodatne prednosti.

Najmanjše podrobnosti

Iskanje kapljice črnila velikosti 1,5 pl na veliki fotografiji, ki meri 12,7 cm x 8,9 cm, je tako zahtevno, kot če bi poskušali najti kontaktne leče na nogometnem igrišču velikosti približno 10.000 m2. Te majhne podrobnosti omogočajo ustvarjanje privlačnih realističnih fotografij z vrhunskim naborom odtenkov in prehodov.

Natančen nadzor

Predstavljajte si, da je izbrizg kapljice črnila velikosti 1,5 pl kot prosti strel iz razdalje 15 metrov. Zamislite si igralca, ki poskuša ciljati v točko velikosti žoge znotraj gola, pri čemer to točko zadane s skoraj 100-odstotno natančnostjo in izvede 40.000 uspešnih prostih strelov vsako sekundo. Tiskalne glave Micro Piezo so natančne in hitre, proizvedejo najmanjšo količino odpadnega črnila hkrati pa omogočajo ostre in jasne natise.

Izjemna zmogljivost

Če bi bila kapljica črnila velikosti 1,5 pl enako velika kot nogometna žoga in bi bilo črnilo izbrizgano iz tiskalne glave z 90 šobami za posamezno barvo, bi stadion Wembley napolnili z žogami v približno eni sekundi. Prav s takšno hitrostjo deluje tehnologija Micro Piezo.

Naslednja generacija tehnologije tiskalnih glav

PrecisionCore je Epsonova najnovejša tehnologija tiskanja, ki uporablja revolucionarno tiskalno vezje z visoko gostoto in lahko proizvede do 40 milijonov natančnih pik.

Uporabna za več kot le papir

Epsonova inovativna tehnologija Micro Piezo je dovolj prilagodljiva, da jo je mogoče uporabljati na številnih področjih. Poleg izjemnega barvnega in črno-belega tiskanja na različen papir se jo uporablja tudi za industrijske namene. Ti med drugim vključujejo tiskanje tkanin, izdelavo barvnih filtrov in nanašanje vzorcev na elektronska tiskana vezja.

OBLIKOVANJE PRIHODNOSTI S TEHNOLOGIJO BREZ TOPLOTE

Povečajte produktivnost in zmanjšajte vpliv na okolje brez kompromisov.