VELIKOST SLIKE
JE POMEMBNA

Z Epsonom lahko vidite več vsebine z več podrobnostmi.

OGLEJTE SI VIDEO PRENOS BROŠURE

Na kaj moramo biti pozorni pri zaslonu?

Kadar izbirate pravi zaslon za svoje podjetje, je treba upoštevati veliko stvari. Eno od prvih vprašanj, ki se vam morda porodi, je: Ali potrebujem večnamensko rešitev za sejno sobo, belo tablo ali ploski zaslon?

Zagotavljanje optimalne slike z ustrezno vidljivostjo je ključnega pomena za uspešne sestanke in prikaz vsebine na zaslonu. Ena od prednosti Epsonovih projektorjev je, da ponujajo prilagodljivo velikost slike, ki izpolnjuje različne zahteve prostorov vseh velikosti.

Prava velikost za optimalno vidljivost

Vse se začne z iskanjem prave velikosti zaslona za vaš prostor. Preprosta izbira je zelo pomembna – vsebino morate prikazati jasno, da bodo sestanki učinkoviti, poleg tega pa morate zagotoviti tudi skladnost z zdravstvenimi in varnostnimi standardi. Z razširljivo rešitvijo, ki ustreza prostorom vseh velikosti, Epsonovi projektorji poskrbijo, da je ta odločitev lažja kot doslej.

Epsonovi projektorji Ploski zaslon
Velikost Velikost slike
(diagonala)
Prilagodljiva do velikosti 500"1 Povprečni interaktivni ploski zaslon 65"–69"2
Prilagodljiva velikost Prilagodljiva Fiksna

Brez težav izpolnite zahteve glede minimalne velikosti zaslona

Delo za pisalno mizo s premajhnim zaslonom ni ravno udobno – ni dobro za oči in slabo vpliva na kakovost prikaza vsebine na zaslonu.

Zato mora biti velikost zaslona primerna za okolje vaše sejne sobe – Epsonovi projektorji zagotavljajo velikost slike, ki izpolnjuje zdravstvene in varnostne standarde za izkušnjo, enakovredno zaslonu namizne naprave (Direktiva 90/270 EGS – slikovni zasloni).

Prilagodljivost velikosti slike in funkcionalnost Epsonovih projektorjev pomenita, da ni težko zagotoviti, da prikazana vsebina ne bo premajhna, da bo v visoki kakovosti in da bo jasno vidna vsem, pri čemer so upoštevane razdalje gledanja od zaslona. Na ta način imajo vsi udeleženci sestanka enake možnosti skupne rabe in sodelovanja.

Poiščite idealno velikost slike za svojo sejno sobo

Naše interaktivno orodje za razdaljo gledanja vam omogoča izračun idealne velikosti slike projektorja, ki temelji na merah prostora, postavitvi in številu sedežev.

PRIMERNA RAZDALJA GLEDANJA3 ZA 300" SLIKO PROJEKTORJA JE 14.2m

Vaš brskalnik ne podpira oznake platna HTML5.

POSTAVITEV PROSTORA

MERE PROSTORA (METRI) Širina:    Dolžina: Nepodprta velikost prostora

ŠTEVILO SEDEŽEV

84"
50"84"
300"
50"500"

Izberite rešitev zase

Doseganje optimalne velikosti slike pomeni repliciranje povprečne uporabniške izkušnje z namizja računalnika vsem udeležencem sestanka, vključno s tistimi, ki sedijo najdlje od zaslona.

V skladu s Snellenovim preizkusom vida mora biti dvakrat bolj oddaljena slika prikazana dvakrat večje ali pa mora biti njena površina štirikrat večja, da bi se ohranil občutek enake velikosti.

PRENOS LETAKA

Optimizirano sodelovanje

Poleg ponujanja optimalne zmogljivosti slike so Epsonovi projektorji zasnovani tudi za integracijo z vašimi obstoječimi sistemi. Z Epsonovimi rešitvami za sejne sobe lahko ustvarite prilagodljivo in dinamično sejno sobo, zasnovano za prihodnost, ter poenotite komunikacije, da zagotovite tekoč potek dela z vsemi napravami.

Shranjujte, dajte v skupno rabo in tiskajte

Projicirajte brezžično iz mobilnih naprav

Dodajajte opombe z neprekosljivo natančnostjo

Sodelujte prek visokokakovostnih video konferenc

Zlahka vidna kakovost

Funkcija samodejnega prilagajanja svetlobi v Epsonovih projektorjih zaznava svetlobne pogoje v prostoru in skladno s tem spreminja raven svetilnosti, tako da si lahko vsebino ogledate jasno in brez bleščanja.

Noč
Dan

Nekateri ploski zasloni imajo omejene kote gledanja, zaradi česar je ogled vsebine zaslona iz stranskega dela prostora otežen. Epsonovi projektorji pa nimajo slepih točk in vsakomur omogočajo enostaven ogled vsebine.

Ploski zaslon
Epsonov projektor

Pri daljšem gledanju vsebine na ploskem zaslonu RGB od blizu – na primer med interaktivnimi predstavitvami ali pri daljšem sodelovanju – lahko pride do učinka »kvadratkov«, kar lahko posledično povzroča utrujenost oči. Učinek »kvadratkov« je pri projektorjih manjši kot pri ploskih zaslonih, s samodejnim prilagajanjem svetlobi pa je vsebino mogoče gledati dlje časa brez napora.

Ploski zaslon
Epsonov projektor

Kontaktirajte nas

Če želite več informacij o Epsonovih projektorjih, preprosto vnesite svoje podatke spodaj in oglasil se vam bo Epsonov predstavnik.

Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Po e-pošti želim prejemati informacije o prihajajočih Epsonovih izdelkih, promocijah in dogodkih.
Varnostni pregled

To nam pomaga potrditi, da ste človek in ne sistem, ki pošilja neželena sporočila.

Polja, označena z »*«, so obvezna

  1. Velikost slike do 500 palcev na podlagi Epsonovih montažnih projektorjev.
  2. Vir: Futuresource Q415 – Zahodna Evropa – Ploski zasloni za podjetja.
  3. Primerno izbrana razdalja gledanja bo uporabniku zagotovila izkušnjo, enakovredno uporabniški izkušnji z namizja računalnika.
    Za sliko, manjšo od 80 palcev, se predpostavlja, da ima razmerje stranic 16 : 9, za sliko velikosti 80 palcev ali več pa se predpostavlja, da ima razmerje stranic 16 : 10.

Zakaj je velikost slike pomembna?

Predstavitve so lahko privlačne in učinkovite le, če jih je mogoče jasno videti. Za gledalca ni pomembno le to, da vidi, kaj je na zaslonu, temveč tudi, da preveč ne napenja oči. Z uporabo našega znanja o tem, kako zagotoviti idealno velikost slike, je lahko vsaka predstavitev jasna in dobro vidna.

Kakšen je občutek?

S simuliranjem pogojev z namizja računalnika lahko zagotovite varno in enostavno izkušnjo gledanja projekcije. Direktiva 90/270 EGS (slikovni zasloni) navaja smernice za delo z računalniki, ki jih lahko repliciramo, ko določamo velikost projicirane slike. To omogoča ustvarjanje ugodne izkušnje, ki je znana uporabnikom računalnikov, zagotavljanje jasnosti vsebine in preprečevanje utrujenosti oči gledalcev. Ne pozabite – pomembno je upoštevati, da bo velikost projicirane slike drugačna v odvisnosti od gledalčevega položaja. Pri izračunavanju najustreznejše velikosti slike zato upoštevajte osebo, ki sedi najdlje od zaslona.

Opravite preizkus

Kako lahko izberete pravo velikost slike za svojo predstavitev? Večina ljudi je seznanjena s Snellenovim preizkusom vida, ki ga uporabljajo optiki. Za popoln vid morate jasno videti črke na tabli z razdalje 20 čevljev. V skladu s Snellenovim preizkusom vida mora biti dvakrat bolj oddaljena slika prikazana dvakrat večje ali pa mora biti njena površina štirikrat večja, da bi se ohranil občutek enake velikosti. Da bi gledalcu zagotovili jasno sliko lahko to znanje prenesemo na projektor.

OPRAVITE PREIZKUS

Izberite rešitev zase

Doseganje optimalne velikosti slike pomeni repliciranje povprečne uporabniške izkušnje z namizja računalnika vsem udeležencem sestanka, vključno s tistimi, ki sedijo najdlje od zaslona.

V skladu s Snellenovim preizkusom vida mora biti dvakrat bolj oddaljena slika prikazana dvakrat večje ali pa mora biti njena površina štirikrat večja, da bi se ohranil občutek enake velikosti.

Kako deluje?

To orodje smo razvili, da bi upoštevali vse dejavnike in vam tako pomagali pri določanju idealne velikosti slike. Preprosto vnesite postavitev prostora, število gledalcev in velikost prostora. Nato s prilagajanjem drsnikov ugotovite, kakšno velikost slike potrebujete.

Da bi lahko vedno zagotovili jasno in očem prijazno sliko, lahko naše projektorje nastavite tako, da bodo ustrezali različnim velikostim prostora in različnemu številu občinstva ter tako zagotovite cenovno učinkovito rešitev, zasnovano za prihodnost, tudi če se zahteve glede slike spremenijo. Ker bodo predstavitve jasno vidne, bo občinstvo bolj pripravljeno na sodelovanje, rezultat pa bo produktivnejši in učinkovitejši.

KONTAKTIRAJTE NAS