Sponzoriranje

Mercedes‑AMG Petronas
Formula One Team

Smo ena ekipa, ki žanje uspeh po vsem svetu

Epson je ponosen, da je uradni partner ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team.

Svetova tehnologije in motošporta se razvijata s svetlobno hitrostjo, Epson pa z inovacijami še naprej podpira eno najboljših ekip v tekmovanju Formula One™.

Gre za dobro usklajeno partnerstvo – vse od Epsonovega položaja vodilnega globalnega tehnološkega podjetja do položaja svetovnega prvaka ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team na vrhu tehnološke popolnosti.

Ogled videa

»Epsonova uporaba napredne tehnologije za zagotavljanje zmogljivosti je popolnoma skladna s tem, kar si prizadevamo doseči v tekmovanju Formula One™«.

Toto Wolff, vodja ekipe Mercedes-Benz Motorsport

Integracija izdelkov

Več kot 150 Epsonovih izdelkov je trenutno integriranih v različnih oddelkih aktualnih svetovnih prvakov Formula One™, vključno z brizgalnimi tiskalniki, optičnimi bralniki, projektorji s tehnologijo 3LCD in nosljivimi napravami.

Epsonove tehnologije in izdelki izboljšujejo učinkovitost ter komunikacijo voznikov, inženirjev in članov ekipe, da jim zagotovijo najboljšo zmogljivost tako ob stezi kot v tovarni.

Tiskalniki velikega formata

Načrtovanje, po katerem se spozna prvaka

Zmogljivost dirkalnika formule ena na dan dirke je določena na ravni načrtovanja. Za ekipo Mercedes-AMG Petronas Formula One Team cikel načrtovanja vključuje celoleten razvoj in osredotočenost na dirkalnik za naslednje leto.

Epsonovi tiskalniki SureColor igrajo v tem postopku ključno vlogo. Izdelujejo visokokakovostne, natančne in barvne referenčne slike CAD velikega formata za vsako stopnjo načrtovanja.

Ključne zahteve so zmožnost tiskanja, optičnega branja in kopiranja v barvah. To inženirjem omogoča, da natančno določijo mere, odstopanja in odseke, ki lahko izboljšajo prednosti dirkalnika ter odstranijo morebitne slabosti.

Ekipa uporablja Epsonov produktivni tiskalnik velikega formata SureColor T5200 s podporo za različne medije za tiskanje iz programov CAD, GIS in POS.

Spoznajte Epsonove tiskalnike serije SC-T in celotno ponudbo tiskalnikov velikega formata.

VEČ O TEM

»Svetle barve in jasne linije, ki jih izdela tiskalnik Epson SureColor T5200, lahko poudarijo področje, da se ne izgubi v ozadju. To se je izkazalo za ključno pri postopku načrtovanja dirkalnika.«

Matt Harris, vodja oddelka IT pri ekipi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Tiskalniki za tiskanje nalepk

Komunikacija z vozniki

Formula ena je za sezono 2016 uvedla strožje predpise glede radijske komunikacije. Inženirji so potrebovali nov način, s katerim bi voznikom med dirkami pomagali spomniti se najnovejših postopkov. Ko so pomembni delci milisekunde, je zmožnost, da bi voznike opomnili, kako ravnati v različnih situacijah, pomembnejša kot kdajkoli prej.

Rešitev so bili Epsonovi tiskalniki za tiskanje nalepk ColorWorks. Ekipa jih uporablja za tiskanje jasnih barvnih navodil, ki jih je mogoče hitro pritrditi na volan in v kabino voznika slavnih srebrnih puščic med sejami in na startnem mestu tik pred dirko. Kljub temu, da to ni več regulativna zahteva, se po potrebi ekipa še vedno zanaša na Epsonove tiskalnike ColorWorks.

Ekipa vsako sezono transportira svojo dirkalno opremo na lokacije po vsem svetu. Ko pridejo na mesto dirke, imajo zelo malo časa za pripravo nanjo. Epsonove tiskalnike LabelWorks uporabljajo za označevanje komponent kompletov, kar omogoča hitro in učinkovito pakiranje ter nameščanje vsak dirkalni konec tedna, ko je vsaka privarčevana minuta ključna za ohranjanje prednosti.

Ekipa uporablja tiskalnik Epson ColorWorks TM-C3500 za visokokakovostno tiskanje barvnih nalepk in tiskalnik LabelWorks LW-Z900FK za hitro tiskanje nalepk v zahtevnih okoljih.

Spoznajte Epsonovo serijo tiskalnikov ColorWorks in LabelWorks.

VEČ O SERIJI COLORWORKS VEČ O SERIJI LABELWORKS

»Med dirko se vse zelo hitro spreminja, zato je kar najhitrejše tiskanje nalepk z jasnimi navodili ključno za ekipo.«

Marcus Dudley, zmogljivostni inženir pri ekipi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Tiskalniki

Pomembna je učinkovitost, zanesljivost in zmogljivost

Raznolik nabor Epsonovih tiskalnikov WorkForce Pro RIPS uporablja vsa ekipa – od tovarne, v kateri tiskajo dokumente in navodila za sestavo komponent, do dirkališča, kjer so izjemnega pomena za inženirje in voznike.

Ekipa Mercedes-AMG Petronas Formula One Team transportira svojo dirkalno opremo v več kot 20 držav po vsem svetu, kar pomeni, da je lahko v transportnih zabojnikih tudi do tri mesece. Ob prihodu morajo biti tiskalniki popolnoma delujoči, da se ekipa lahko osredotoči na dirko.

Ob dirkalni stezi ni vedno na voljo zanesljivega vira energije, tako da lahko ekipa izbere, kateri opremi bo dala prednost; tiskalniki Epson WorkForce Pro RIPS imajo zelo majhno porabo energije. Njihova učinkovitost pomeni tudi, da ob stezi ni treba menjati kartuš s črnilom, kar prihrani ključni čas in delovno silo.

Ekipa uporablja Epsonove tiskalnike serije WorkForce Pro RIPS, ki porabijo do 96 % manj energije kot konkurenčni laserski tiskalniki1.

Spoznajte Epsonovo serijo tiskalnikov WorkForce Pro RIPS

VEČ O TEM

»Prehod z laserskih tiskalnikov na Epsonove brizgalne tiskalnike ne pomeni le boljše kakovosti tiskanja, temveč tudi možnost takojšnje uporabe po pristanku, saj se tiskalne glave med transportom ne poškodujejo. Epsonove tiskalnike samo vzamemo iz škatle in že so pripravljeni za uporabo.«

Matt Harris, vodja oddelka IT pri ekipi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Pametna očala Moverio

Pogled v prihodnost dirkanja

Garaža ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team ponuja edinstveno izkušnjo razširjene resničnosti na vseh 20-ih dirkah Formula One™. Epsonova pametna očala Moverio razburljivemu svetu motošporta vdahnejo življenje in s tem obiskovalcem garaže omogočijo vpogled v zakulisje enega najbolj tehničnih ter natančnih športov na svetu.

Z uporabo Epsonove inovativne nosljive tehnologije lahko ljudje doživijo okolico garaže, hkrati pa je na pametnih očalih prikazana projekcija. Na ta način ohranijo fizično resničnost, medtem ko odkrivajo anatomijo postanka v boksu v počasnem posnetku, ali pa na steni v boksu izvedo več o vlogah inženirskega osebja na dan dirke.

Kamera, giroskop, sistem GPS in druga tipala, ki so vgrajena v pametna očala Moverio, programski opremi omogočajo razumevanje premikov in okolice uporabnikov za edinstveno inovativno izkušnjo.

Ekipa uporablja Epsonova pametna očala Moverio BT-300, ki imajo Epsonovo vrhunsko tehnologijo digitalnih zaslonov z organskimi svetlečimi diodami (OLED).

VEČ O TEM

»Nosljiva tehnologija se bo najverjetneje hitro razvijala in povpraševanje po teh izkušnjah se bo povečalo. Nobeni konkurenčni izdelki ne dosegajo standardov, ki jih je Epson postavil z očali Moverio.«

Victoria Vowles, direktorica operacij za trženje pri ekipi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Epsonove robotske rešitve

Bertie, posnet skupaj z našimi partnerji iz ekipe Mercedes Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, je osnovan na novem robotu WorkSense W-01. Bertie se hitro uči in ima izjemno nagajiv smisel za humor, saj je opremljen z velikim številom notranjih tipal.

VEČ O EPSONOVIH ROBOTSKIH REŠITVAH

Časovnica

Partnerstvo med družbo Epson in ekipo Mercedes-AMG Petronas, ki sega v leto 2015, je že od vsega začetka razburljivo. Nekaj naših skupnih projektov lahko odkrijete tukaj.

Epson in ekipa Mercedes-AMG Petronas Formula One Team sta objavila globalno partnerstvo

Epson je postal uradni partner ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team. Zagotavlja ji strokovno znanje o brizgalnih tiskalnikih, optičnih bralnikih, projektorjih s tehnologijo 3LCD in nosljivi opremi.

»Epson smo z veseljem sprejeli v ekipo Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, saj z užitkom sodelujemo z naprednimi podjetji. Epsonovi izdelki se popolnoma ujemajo z našimi dirkalnimi ter proizvodnimi operacijami. Veselimo se prihajajoče sezone in veliko uspešnih let partnerstva.«

Toto Wolff, vodja ekipe Mercedes-Benz Motorsport

VEČ O TEM

Projektorji True Colours

Lewis Hamilton, voznik pri ekipi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team in štirikratni svetovni prvak v formuli ena, si je ogledal osupljive Epsonove projektorje True Colours.

Epsonovi projektorji imajo enako visoko belo in barvno svetilnost (CLO), kar pomeni, da zagotavljajo svetle in živahne barve tudi v zelo osvetljenih prostorih.

VEČ O TEM

Lewis je obarvan s črnilom

Lewis Hamilton igra v šaljivem filmu. Epson je to igrivo vsebino ustvaril v sodelovanju z ekipo Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, da bi zaznamoval vstop Epsonovih tiskalnikov EcoTank na tržišče in poudaril njihovo revolucionarno tehnologijo sistema posod s črnilom za vnovično polnjenje ter veliko količino črnila, ki je priložena tiskalniku.

VEČ O TEM

#DrivenbyEpson

Epsonova natančna tehnologija podpira ekipo Mercedes-AMG Petronas Formula One Team na vsakem koraku.

VEČ O TEM

Montažni inženirski izziv

Člana ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team in Epsonovega tehnika smo izzvali, naj zamenjata službi ter se pomerita v izgradnji zadnjega krilca dirkalnika in tiskalnika s pomočjo pametnih očal Epson Moverio Pro BT-200. Jima je uspelo dokončati izziv?

VEČ O TEM

Finska zvezda Formula One™ Valtteri Bottas v sodelovanju z Epsonom pojasnjuje, zakaj Finska zmaguje na področju osnovnošolskega izobraževanja

Epson utrjuje pomen interaktivne tehnologije in velike slike za podporo izobraževalnim standardom.

OGLEJTE SI VIDEOPOSNETEK

Neverjetna vzdržljivost

Če želite postati štirikratni svetovni prvak v dirkah Formula One™, kakor Lewis Hamilton, potem potrebujete neverjetno vzdržljivost. Lewis mora biti na vrhuncu telesne pripravljenosti, da lahko krog za krogom žanje uspeh.

VEČ O TEM

Zaveza k trajnostni družbi formule ena

Lekcije, ki jih ekipa Mercedes-AMG Petronas Formula One Team pridobiva skozi razvoj, kot je na primer razvoj hibridnega motorja z učinkovitim izkoristkom goriva, bodo v prihodnjih letih prešle v vsakdanja vozila, kar bo prispevalo k bistvenemu izboljšanju učinkovitosti porabe goriva in zmanjšanju emisij.

Podobno je Epson v ospredje postavil zagotovila, da je vpliv njihovih izdelkov na okolje občutno manjši tako med proizvodnjo kot skozi celotni življenjski cikel izdelkov.

Epson s partnerstvom prispeva k razvoju trajnostne družbe formule ena.

VEČ O EPSONU

Epson je bil vedno pred svojim časom. Dobesedno. Podjetje, ki je bilo ob ustanovitvi leta 1942 majhen izdelovalec ur – Daiwa Kogyo Ltd. (pozneje Seiko) – je leta 1968 lansiralo EP-101. To je bil prvi kompakten, lahek digitalni tiskalnik, po katerem Epson – EP-ov sin – nosi ime.

VEČ O TEM

Več o ekipi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

  1. To je neuradno spletno mesto in ni na noben način povezano s skupino podjetij Formula One. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX in z njimi povezane znamke so blagovne znamke družbe Formula One Licensing B.V.
  1. Za več informacij obiščite spletno stran www.epson.si/inkjetsaving.