EPSONOVE REŠITVE ZA PRIKAZ SLIKE – POPOLNA TRAJNOSTNA IZBIRA INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE

CERTIFIKAT TCO

Zadovoljevanje sedanjih potreb brez ogrožanja prihodnjih generacij

Certifikat TCO je vodilni svetovni trajnostni sistem certificiranja za elektroniko, ki je bil ustanovljen pred več kot 25 leti. Merila certificiranja zajemajo družbeno odgovorno proizvodnjo, okolje, zdravje in varnost uporabnikov ter ergonomsko obliko. Za projektorje vključujejo tudi ekskluzivno merjenje velikosti slike po certifikatu TCO za zagotavljanje optimalne priporočene velikosti slike vsakega modela izdelka.

Vsa merila so bila razvita z vidika življenjskega cikla in zajemajo proizvodnjo, uporabo ter fazo konca življenjske dobe ali predelave izdelka. Modeli izdelkov s certifikatom in proizvodni obrati, v katerih se ti izdelujejo, kakor tudi trajnostne pobude lastnika blagovne znamke, se neodvisno preverjajo glede skladnosti. Certifikat TCO je na voljo za osem kategorij izdelkov, ki med drugim vključujejo računalnike, projektorje in zaslone. Certifikat TCO je znak za okolje tipa 1 v skladu s standardom ISO 14024.

Certifikat TCO kupcem in proizvajalcem pomaga zmanjšati njihov vpliv na okolje ter družbo, hkrati pa jim pomaga izvajati konkretne ukrepe za izboljšanje trajnosti življenjskega cikla elektronske opreme.

Celoten seznam modelov izdelkov s certifikatom si lahko ogledate na spletnem mestu www.tcocertified.com

Proizvodnja

Celovita merila za pridobitev certifikata TCO so namenjena zagotavljanju trajnosti skozi celotni življenjski cikel izdelkov: proizvodnja, uporaba in konec življenjske dobe.

Merila za preverjanje pridobitve certifikata TCO

Vključeno je neodvisno preverjanje skladnosti izdelka, tovarne in lastnika blagovne znamke pred in po certificiranju.

1. Pred certificiranjem

Preverjanje skladnosti z merili pred certificiranjem izdelka.

Vložitev vloge

Lastnik blagovne znamke vloži vlogo za pridobitev certifikata TCO.

2. Po certificiranju

Vsakoletno nadaljnje preverjanje certificiranih izdelkov.

Epsonovi izdelki za prikaz slike in okolje

Epsonovi izdelki za prikaz slike so bili zasnovani za zmanjšanje okoljskega odtisa podjetij in porabe električne energije, tako pri projiciranju slike kot v mirovanju. Tehnologija vključuje energijsko učinkovite možnosti osnovne oblike in energijske varčnosti v meniju ECO, pri mirovanju projektorja pa način za izjemno nizko svetilnost zmanjša porabo energije, kadar enota ne projicira.

Izjemno veseli smo, da so naši izdelki za projiciranje slik zdaj označeni s certifikatom TCO. Epsonova zavezanost k izpolnjevanju najvišjih standardov kakovosti izdelkov pomeni, da večino proizvodnje ohranjamo v lastnem obratu, kar olajša nadzor nad delovnimi praksami skozi celoten proizvodni cikel, od proizvodnje do dostave. Poleg tega si prizadevamo tudi za oblikovanje kompaktnih, energijsko učinkovitih izdelkov, ki ob enaki zmogljivosti zmanjšajo vpliv na okolje.

Henning Ohlsson, direktor družbene odgovornosti podjetij pri družbi Epson

Ali ste pripravljeni izvedeti več?

S članom naše ekipe se pogovorite o tem, kako lahko znižate stroške in delate učinkoviteje.