EPSONOVO INTERAKTIVNO UČENJE

Zakaj Epson?

Lekcijam dodajte prilagodljivost in interaktivnost, kar omogoča možnost spreminjanja velikosti slike do 100 palcev (254 cm) in paleta prefinjenih funkcij. Odkrijte nov razburljiv svet izobraževanja tako, da ustvarite okolje učenja, pri katerem imajo študenti popoln razgled od kjer koli v učilnici, lahko aktivno sodelujejo na zaslonu in se celo vključijo v delo prek lastnih pametnih naprav.

Epsonove interaktivne rešitve za poučevanje odpirajo učiteljem nove dimenzije digitalnega poučevanja. Le-te izpolnjujejo pričakovanja dandanašnjih tehnološko podkovanih učiteljev in študentov ter s tem spodbujajo sodelovanje in učinkovitost učenja.

VEČ O TEM

Na področju izobraževanja ima Epson na območju Evrope, Srednjega vzhoda, Afrike in Rusije1 interaktivni tržni delež 72,1 %.

Spodbujanje učenja prek interaktivnosti

Ne glede na to, ali ste v učilnici ali predavalnici, ali uporabljate funkcijo dotika s prstom ali funkcijo z dvema interaktivnima pisaloma, vam interaktivne rešitve Epson za poučevanje omogočajo preprost prikaz in urejanje različnih vsebin. Dodajajte opombe pri predstavitvah v realnem času, zapisujte, rišite in dodajajte komentarje neposredno na projicirno površino ter shranjujte dokumente, ki ste jih oblikovali z drugimi, in jih dajte v skupno rabo.

Naša nova interaktivna pisala so udobnejša za uporabo, imajo trde ali mehke konice ter trikrat daljšo življenjsko dobo baterije kot prejšnji modeli. Nekateri projektorji imajo tudi možnost nadzora z dotikom s prsti za še lažje sodelovanje.

Napredna rešitev za interaktivno poučevanje

Epsonovi projektorji za izobraževanje omogočajo interaktivnost dveh pisal (samo EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-685Wi, EB-680Wi, EB-675Wi) z novo zasnovo za udobno pisanje in izbiro med trdimi ali mehkimi konicami, ter interaktivnost prek dotika s prsti (samo EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-680Wi).

Vsi modeli imajo obsežne funkcije beleženja brez uporabe računalnika, izboljšano funkcijo moderatorja, zmogljivosti razdeljenega zaslona in interaktivnost z več ultra širokimi zasloni. Uporabniki lahko neposredno prek projektorja nadzirajo tudi dodatno opremo, kot je dokumentna kamera, vsi modeli pa imajo vhode HDMI, vgrajen 16-vatni zvočnik in vhod za mikrofon.

Spodbujanje domišljije

Akademske študije so pokazale, da lahko interaktivne naprave za učilnice, kot je Epsonov projektor za izobraževanje, študentom pomagajo razviti bistveno večjo stopnjo ustvarjalnosti, prilagodljivosti in izvirnosti ter izboljšajo motivacijo za učenje, učiteljem pa omogočajo ustvarjanje relevantnih materialov za učenje, ki privabljajo pozornost2.

Intuitivne in preproste za uporabo

Vse naše rešitve za interaktivno poučevanje imajo obsežne možnosti povezljivosti, ki poenostavijo nastavitev in uporabo ter obsežne funkcije in aplikacije za poenostavljanje skupne rabe informacij. S hitro povezavo do računalnikov študentov in brezžičnim dostopom za pametne telefone ter tablične računalnike v vsakršno izobraževalno okolje dodajajo zavzetost in sodelovanje.

Spodbujajo kritično razmišljanje

Interaktivne rešitve za poučevanje ponujajo več orodij za spodbujanje celotnega razreda k sodelovanju in vadbo ključnih veščin, kot tradicionalne metode poučevanja. Študenti lahko uporabljajo svoje tablične računalnike, prenosnike ali pametne telefone za odgovarjanje na vprašanja z več možnimi odgovori, glasovanje pri anketah ali podajanje povratnih informacij, pri čemer so rezultati na zaslonu prikazani takoj. To pomaga pri vključevanju celotnega razreda v diskusijo – kar je zlasti koristno pri večjih razredih – osebna zavzetost in relativna anonimnost pa spodbujata večjo stopnjo interakcije precej večjega števila študentov.

Izboljšujejo tehnološke veščine

Tehnološke veščine so vitalnega pomena za sodobni delovni prostor ne glede na industrijsko panogo, interaktivni izdelki pa učiteljem in študentom pomagajo pridobiti veščine, ki jih potrebujejo, in sicer skoraj kot stranski produkt zavzetosti pri lekcijah. Epsonove rešitve za interaktivni prikaz študente spodbujajo k interakciji z ustvarjalnimi nalogami ter prikazu svojega dela na velikem zaslonu, pridobivanju računalniških veščin in spoznavanju brezžične tehnologije ter tehnologije projektorjev.

Povezovanje in sodelovanje

Interaktivne predstavitve brez težav

Ohranite osredotočenost z načinom beleženja brez uporabe računalnika za dostop do funkcij za belo tablo in prevzemite neposreden nadzor nad dokumentno kamero prek projektorja.

Izboljšana povezljivost

Prek več vhodov HDMI vzpostavite povezavo z računalniki, predvajalniki DVD, dokumentnimi kamerami in več. Hitro spreminjajte vir signala in ohranite tekoč potek lekcije z novim začetnim zaslonom, ki omogoča dostop do ključnih funkcij in krmilnikov projektorja. Izbirna možnost Wi-Fi omogoča še večjo svobodo gibanja, saj govorniki niso omejeni z dolžino kabla.

Navdih skozi sodelovanje

Poučevanju dodajte novo razsežnost s pisanjem, risanjem ter dodajanjem komentarjev in odgovorov neposredno na projicirno površino. Nova interaktivna pisala so udobnejša za uporabo, imajo trde ali mehke konice ter trikrat daljšo življenjsko dobo baterije. Nekateri projektorji imajo tudi možnost nadzora z dotikom s prsti za še lažje sodelovanje.

Širok spekter sodelujočih

Vsebino dajte učencem v skupno rabo prek funkcije za več računalnikov, ki do 50 ljudem omogoča skupno rabo vsebine iz njihovih računalnikov. Izboljšana funkcija moderatorja učitelju omogoča enostaven način izbire vsebine do štirih učencev za hkraten prikaz na zaslonu.

Interaktivne predstavitve na velikem zaslonu

Z dvema projektorjema, ki brezhibno sodelujeta, ustvarite eno ultra široko interaktivno površino. Interaktivnost z več zasloni pomeni, da lahko celotno območje slike še vedno uporabljate za interaktivne funkcije.

Dva zaslona v enem

Z našo funkcijo razdeljenega zaslona, prek katere lahko prikazujete vsebino iz dveh različnih virov, na primer načrt učne ure iz osebnega računalnika in fotografijo ali video posnetek iz dokumentne kamere, učenju dodajte globino.

Velikost slike je pomembna

58 % študentov ne more brati vsebine na 70-palčnem ploskem zaslonu3

 

Večja slika pomeni večjo vidljivost in boljšo berljivost tudi iz zadnjega dela prostora. Epsonovi projektorji omogočajo tudi enostavno povezljivost ter so lažji za upravljanje in namestitev – običajni 70-palčni ploski zaslon lahko tehta 73 kg, projektor EB-696Ui WUXGA polne visoke ločljivosti pa tehta le 8,3 kg.

 
Epson projecion
Flat panel
60-palčni ploski zaslon
Velikost slike Epson do 100 palcev
No reflection

Brez odseva

Številni modeli ploskih zaslonov imajo zelo bleščeče zaslone, kar pomeni, da lahko vsebino motijo odsevi stropnih luči ali oken. Pri Epsonovih projektorjih te težave ni, saj vsebino projicirajo neposredno na steno, platno ali belo tablo, kar pomeni, da ni odsevov, ki bi predstavljali težave. Epsonovi projektorji imajo poleg tega tudi dovolj svetilnosti, da jih lahko uporabljate pri dnevni svetlobi, ne da bi bila berljivost poslabšana.

Ploski zaslon
Projektor
Unrestricted viewing

Neomejeno gledanje

Nekateri ploski zasloni imajo omejene kote gledanja, zaradi česar je ogled vsebine zaslona iz stranskih delov prostora otežen. Epsonovi projektorji pa nimajo slepih točk in vsakomur v prostoru omogočajo jasen ogled vsebine.

Ploski zaslon
Projektor
Gentle on the eye

Očem prijazno

Pri daljšem gledanju vsebine na ploskem zaslonu RGB od blizu – na primer med interaktivnimi predstavitvami ali pri daljšem sodelovanju – lahko pride do učinka »kvadratkov«, kar lahko posledično povzroča utrujenost oči. Učinek »kvadratkov« je pri projektorjih manjši kot pri ploskih zaslonih, s samodejnim prilagajanjem svetlobi pa je vsebino mogoče gledati dlje časa brez napora.

Poiščite idealno velikost slike za svojo učilnico

Naše interaktivno orodje za razdaljo gledanja vam omogoča izračun idealne velikosti slike projektorja, ki temelji na merah prostora, postavitvi in številu sedežev.

POJDI NA ORODJE

Paleta izdelkov

Stopite v stik z nami

Če želite več informacij o Epsonovih rešitvah za interaktivno učenje, preprosto vnesite svoje podatke spodaj in oglasil se vam bo Epsonov predstavnik.

Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Izpolnite to polje
Po e-pošti želim prejemati informacije o prihajajočih Epsonovih izdelkih, promocijah in dogodkih.
Varnostno preverjanje

To nam pomaga potrditi, da ste človek in ne sistem, ki pošilja neželena sporočila.

Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

  1. Temelji na rezultatih iz zadnjega četrtletja 2016 za Evropo, Srednji vzhod, Afriko in Rusijo.
  2. Wei, W.J. in Lee L.C., 2013.
  3. Primerjava vodilnega modela ploskega zaslona 70-palčnega razreda z ločljivostjo 4K (najbolje prodajano – v enotah – brez prodaje v hotele po podatkih distributerja PMA za Severno Ameriko, prodaja med januarjem in septembrom 2015) v postavitvi učilnice s širino 6,7 in globino 8,2 metra. 58 % študentov v starosti med 12 in 22 let, ki so sodelovali v raziskavi, pri kateri so s prikazanih diapozitivov prepisovali šest kratkih elementov, je vsaj en element prepisalo narobe. Temelji na raziskavi, ki jo je v ZDA izvedla družba Radius Research aprila 2016.
Stopite v stik z nami

Preskoči